John Coltrane Posted May 25, 2013 Posted May 25, 2013 Prepisku izmedju Filipa Davida i Mirka Kovaca u periodu od 92-95, slucajno naleteo u biblioteci ne znajuci, iskreno, da tako nesto i postoji.
Dr Arslanagić Posted May 25, 2013 Posted May 25, 2013 (edited) odlična stvar mada je Mirko previše ogorčen. izlazilo kao feljton u Feralu.preporučujem od Kovača Elita gora od rulje.EDITposle XY godina ponovo Crvenog kralja... bilo mi je zanimljivije kada sam bio klinac Edited May 25, 2013 by Arbeitmann
nautilus Posted May 25, 2013 Posted May 25, 2013 TukididPeloponeski rat je Igra prestola na steroidima. Svarnost mastovitija od maste.
spaske Posted May 25, 2013 Posted May 25, 2013 Ubistvo patrijarha, Veroslav Rancic - moderni srpski krimi roman
Tihajeza Posted May 29, 2013 Posted May 29, 2013 Pročitala "Velikog Getsbija" dok ne vidim film, posle bi me mrzelo.
Hamlet Strašni Posted May 29, 2013 Posted May 29, 2013 Ubistvo patrijarha, Veroslav Rancic - moderni srpski krimi romanKakav je?
MayDay Posted May 31, 2013 Posted May 31, 2013 Tek sad sam pročitala Indignez-vous! u ovim godinama.Zašto to nije školska lektira svuda na svetu? Ne mislim da je neko literarno delo, ali zbog autora ima ludačku težinu.Koji pedigre ima ovaj čovek Hesel, pa to je čudo. Rat, Francuski Otpor, pisanje Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima, ćale mu saradjivao sa Benjaminom and then some.
Sir Oliver Posted June 1, 2013 Posted June 1, 2013 ''tajnu trinaestog apostola'', laganica, religijski triler, ako tako nešto postojiali prilično zapetljano..previše fusnota i preplitanja sadašnjeg i vremena hrista
Pixie Posted June 9, 2013 Posted June 9, 2013 (edited) Čitam Jungovu (auto-) biografiju "Erinnerungen, Träume, Gedanken" i očarana sam otvorenošću, unutrašnjim svetom i misaonim akrobacijama ovog čoveka. Iako nije bilo razloga sumnjati, a i recenzije nagoveštavale. Edited June 9, 2013 by Pixie
Indy Posted June 9, 2013 Posted June 9, 2013 "unutrasnjim svetom" (ne smemo zaboraviti srpski).Imam pdf na engleskom ako nekog zanima.
Pixie Posted June 9, 2013 Posted June 9, 2013 Bila sam brža, jer nije problem bio srpski nego dva isprepletana toka misli. :)
Indy Posted June 9, 2013 Posted June 9, 2013 Salio sam se (za srpski). Mada se ja nekad nacisto zbunim, nas jezik je u stvari vrlo cudan.
Tihajeza Posted June 9, 2013 Posted June 9, 2013 "Poremećenost sveta" - Amin Maluf, esej o svetskoj politici i trenutnom stanju civlizacije u ekonomskom, socijalnom i moralnom smislu.
Pixie Posted June 9, 2013 Posted June 9, 2013 (edited) Salio sam se (za srpski). Mada se ja nekad nacisto zbunim, nas jezik je u stvari vrlo cudan.Ne znam da li je čudnost jezika u pitanju ili prosto smanjen intenzitet izloženosti istom. Meni se isto dešava da neku sasvim običnu i svakodnevnu sintagmu po osećaju, automatski i bez razmišljanja izgovorim, onako kako treba i kako sam oduvek govorila, i da mi odjednom zazvuči rogobatno i ja za trenutak posumnjam u svoj osećaj. Edited June 9, 2013 by Pixie
Indy Posted June 9, 2013 Posted June 9, 2013 Ja se ponekad duboko zamislim nad izrazom kao sto je npr. "uklanjanja"... ne mogu se otjet dojmu da ima neko "nj" viska (a drugi put pomislim, a da mu mozda ne fali i jedno 'lj'?):)
Recommended Posts