Аврам Гојић Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 Citam bogme Rat i mir, nisam dugo. Dzaba se trudi Korzikanac, jebace ga Rus ruzno.
nautilus Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 Uuuuuuuuuu Knez Andrej lezi ranjen medju gomilom mrtvih i umirucih kod Austerlica, gleda u nebo i oblake i pita se kako to da ih tako dugo nije primjecivao, a Natasa u Moskvi u jadima ceka. Eto sta ce se kupiti na sajmu!!!!
luba Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 (edited) ne citam ga sad, nego izasao super tekst u slejtu kako je blood meridian bio zamisljen. sta bi dala da njusnem po ovome "98 boxes of notes, letters, drafts, and correspondences on all of the reclusive author’s works" Edited October 10, 2012 by luba
Kayser Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 Uuuuuuuuuu Knez Andrej lezi ranjen medju gomilom mrtvih i umirucih kod Austerlica, gleda u nebo i oblake i pita se kako to da ih tako dugo nije primjecivao, a Natasa u Moskvi u jadima ceka. Eto sta ce se kupiti na sajmu!!!! http://www.limundo.com/kupovina/Knjige/Beletristika/Strani-pisci/Komplet-L-N-Tolstoj-Hrvatsko-izdanje/6241809
Sludge Factory Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 ne citam ga sad, nego izasao super tekst u slejtu kako je blood meridian bio zamisljen. sta bi dala da njusnem po ovome "98 boxes of notes, letters, drafts, and correspondences on all of the reclusive author’s works" Eto, a ja pre izvesnog vremena poceo "Sve te lepe konje" i stao na pedesetnekoj strani i ni makac. Razmisljam se da li da probam da nastavim ili da batalim for good. Jednostavno, ne lezi mi i ne privlaci me njegovo pisanje pa to ti je. Pa me vi sad tuzite kod lube! Ovaj... ups!
notenoughreasonsforclaire Posted October 12, 2012 Posted October 12, 2012 Zapravo, šta ću (ponovo) čitati čim prije - "Tvrđavu samoće" Lethema, u izdanju Booke i u prevodu Oltvanjija. Samo mi malko glupo što je najava za knjigu prepis od komšija star cca 7 godinica: Roman "Tvrđava samoće" istinsko je remek-djelo jednoga od najvažnijih suvremenih američkih pisaca, Jonathana Lethema. Kroz priču o odrastanju i prijateljstvu dvaju dječaka, bijelca Dvlana Ebdusa i crnca Mingusa Rudea, Jonathan Lethem dao je fascinantan pogled na sedamdesete, na New York. Brooklyn. na herojsko vrijeme stripa, punka, grafita, ali i doba cracka."Tvrđava samoće" je više od romana o odrastanju, to je roman o jednoj generaciji, o bijeloj i crnoj Americi, o dobu velikih promjena, o sedamdesetima kada je sve bilo važno, i glazba i politika, ali i o devedesetima i dobu kada se više nitko ni o čemu ne brine. Ovo je priča o dječacima koji nisu htjeli odrasti, koji nisu mogli birati, o školi, životu na ulici, ali i sveučilištu i zatvoru. Ovo je priča o uspjehu i neuspjehu, o američkom snu i svemu što on nije."Tvrđava samoće" veliki je roman o Americi i svijetu, roman koji ocrtava svijet onakvim kakav on jest, u kojem unatoč svemu postoji veliko prijateljstvo i ideali: roman koji je odmah po objavljivanju postao kultna knjiga našeg vremena, do sada prevedena na više od petnaest jezika. Roman Tvrđava samoće je remek-delo jednog od najvažnijih savremenih američkih pisaca, Džonatana Letema.Kroz priču o odrastanju i prijateljstvu dvojice dečaka, Dilana Ebdusa i Mingusa Ruda, Letem je dao fascinantan pogled na sedamdesete, na Njujork, na herojsko vreme stripa, fanka, grafita, panka, ali i kreka. Ali Tvrđava samoće nije samo roman o odrastanju, to je roman o beloj i crnoj Americi, o dobu velikih promena, o uspehu i neuspehu, o američkom snu i svemu što on nije. To je priča o sedamdesetima, kada je sve bilo važno ali i o devedesetima kada više nikome nije stalo, i priča o tome šta bi se desilo kada bi dvojica tinejdžera opsednutih superherojima iz stripova stvarno imali supermoći.Tvrđava samoće ocrtava svet onakvim kakav jeste, u kome uprkos svemu postoji veliko prijateljstvo i ideali.Odmah po pojavljivanju postala je kultna knjiga našeg vremena, do sada prevedena na dvadesetak jezika i objavljena širom sveta.
luba Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 Eto, a ja pre izvesnog vremena poceo "Sve te lepe konje" i stao na pedesetnekoj strani i ni makac. Razmisljam se da li da probam da nastavim ili da batalim for good. Jednostavno, ne lezi mi i ne privlaci me njegovo pisanje pa to ti je.Pa me vi sad tuzite kod lube!Ovaj... ups!ajd kod mene, manje vise, ali ce ti lanegan zameriti :DZapravo, šta ću (ponovo) čitati čim prije - "Tvrđavu samoće" Lethema, u izdanju Booke i u prevodu Oltvanjija. Samo mi malko glupo što je najava za knjigu prepis od komšija star cca 7 godinica:uzivaces u prevodu, garantujem, oto je opet prevazisao sebe, kao sto je to uradio i sa svom sirocadi bruklina. a valjda bi trebalo i samizdat da pusti za sajam you don't love me anymore, isto u otovom prevodu.ali kakva je tvrdjava, stoput mogu da se vracam i da uvek naletim na nesto novo i savrseno. veliki je car letem.
Sludge Factory Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 ajd kod mene, manje vise, ali ce ti lanegan zameriti :DSakricu se u masi, nece me pronaci :D
Indy Posted October 17, 2012 Posted October 17, 2012 Ovo iz radoznalosti - i izgleda mi vrlo dobro (napomena, nikad je ranije nisam citao).Ovo za zajebanciju.... Dakle, jedan uzas. Najdirljivije su scene iz detinjstva, tamo negde rane 50-te, kada je najlepsa knjiga koju su imali u kuci neki nacisticki album, prepun divnih fotografija i slika Hitlerovih poduhvata. Onda su, u sklopu denacifikacije, taj album roditelji uklonili (na zalost malog Arnija i brata mu).Ovo za mentalno uzdizanje, tek pocinjem, nadam se da deluje osvezavajuce na mozak kao ona prethodna o biciklistima.
steins Posted October 17, 2012 Posted October 17, 2012 krenuo da čitam Basarinu Dugovečnost - i prekinuo na pola. Ne leži mi. Nekako mi se čini da je izgubio onaj svoj fini sarkazam i ironiju i skliznuo u neki mračni limbo. Baš me je razočarao. :(
Otto Katz Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 Ha-Joon Chang, 23 Things They Don't Tell You About CapitalismNaomi Klein, The Shock DoctrineKime, šalji pristupnicu!
kim_philby Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 Ha-Joon Chang, 23 Things They Don't Tell You About CapitalismNaomi Klein, The Shock DoctrineKime, šalji pristupnicu! ja citamfenomenalno.
Wilde Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 "Legenda" Dejvida Gemela, po ovdašnjoj preporuci :)Paralelno počeo ovo:Odličan kontrast u odnosu na Mangelovu "Biblioteku noću".
Recommended Posts