Jump to content
IGNORED

Sta citate?

morgana

Recommended Posts

Posted
Dervis i smrt.Obracun Mese Selimovica sa vlascu. Sumnjam da ljudi, u vreme kada je ova knjiga objavljena, nisu shvatili da je ovo ipak mnogo vise od bosanskog folklora. Jednostavno, u toj zemlji se ipak vise cijenila umjetnost.
Јако су они добро скапирали о чему се ту ради. Зато је Меша и отишао из Сарајева.
Posted

ja moram nešto da primetim - merkam Basarinu Svetu Mast i ostatak trilogije tamo na ormanu i odjednom shvatim - da mi se ponovo čita. Pa shvatim još nešto - svake godine, s jeseni, dobijem poriv da čitam iste knjige.ima li još ko ovakve tripove il sam ja odlepio? :unsure:

Posted

Ja s jeseni obavezno citam hobita ili/i gospodaraбај народни тапаталк 2

Posted

Trenutno ovo:biblioteka-nocu-alberto-mangel.jpgKnjiga o bibliotekama, skupljanju knjiga, čitanju, sortiranju... Uživam u svakoj stranici.Pre toga pročitao nešto što je potpuni tematski i stilski kontrast:13294729.jpgVrlo brutalan, hladan roman, ali baš upečatljiv. Pre "Sudara" sam pročitao i njegov "High Rise". Preporuke za oba.

Posted

Сабрана дјела Солжењицина на енглеском. Тренутно Матријонина кућа.

Posted (edited)
Let-The-Galaxy-Burn.jpgVr'. Tačno odmerena doza šundića u slatko-perverznom SF okruženju :) Edited by Filipenko
Posted
Ja s jeseni obavezno citam hobita ili/i gospodaraбај народни тапаталк 2
bas zavrsio hobita i silmarilion,pripreme za film su u toku
Posted

poznato je da se serijali citaju od poslednje knjige, pa makar bila 17. po redu.no sam jos uvek potresena zbog saznanja da ce reachera da igra sajentolog.

Posted

kacila sam neki jutjub, tamo valjda na filmovima. mnogo je strasno.

Posted

1.Robert Heris-Arhangelsk. Trčala kući da čitam.2.Jelena Lengold-Baltimor. Shrink story,one night stand. Topla preporuka.3.Džojs-Uliks. Majko!

Posted

Majkl Čabon - Neverovatne avanture Kavalijera i Kleja.Još jedna od knjiga koja kao da je pisana da bi se odmah prodala za film (što je i učinjeno, a na film se još čeka). O dva strip crtača pre i posle II svetskog rata u Njujorku. Pisac se dobro obavestio o strip sceni tog vremena, pominje gomilu stvarnih crtača, pisaca i naslova, i ugradio je u sve to ova dva (potpuno fiktivna) lika. Pre nekoliko godina, jedan crtač je zaista nacrtao strip koji se detaljno opisuje u knjizi (desno).kavalierklay.jpg vitezslobode.jpgRanije, Alberto Ongaro - Španska verzija. Ko voli Nikola Amanitija i te bla-bla-bla Italijane, eto vam ga na.

Posted

Vratila mi se u posed posle dugog odsustvovanja omiljena knjiga svestenstva naseg pa se podsecam

Posted

Rudjer Josif Boskovic- sa puta iz Carigrada u PoljskuDejvid Herbert Lorens- Pruski oficir i druge pripovetke