makaronee Posted June 17, 2012 Posted June 17, 2012 Život je pred tobom, Romen Gari. Hvala drugaru koji nije dozvolio da se samoubedim na osnovu naslova da neko pokušava da mi proda jalovu priču sveuredizma, nebriništizma, jošsimladizma i sličnih (najčešće istinitih, doduše) banalizacija. Dobra knjiga.svakako nemoj prevideti emila azhara / Émile Ajar
foton_u_mirovanju Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 Znam, znam, tom linijom mi je i objašnjeno sve. :)(kad sam već ovde - čitam ruske formaliste i dnevne novine)
MayDay Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 vec dugi period 'the kindly ones'. kakva divna struktura, informativnost, jezik, noir, objasnjavanje ljudskog zla na nacin na koji ja to nisam umela, a tako sam mislila...jedna od knjiga mog zivota!
jolanda.kirschner Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 (edited) EDIT: Verovatno ste citali, da ne prepricavam. Edited June 18, 2012 by jolanda.kirschner
Indy Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 vec dugi period 'the kindly ones'. kakva divna struktura, informativnost, jezik, noir, objasnjavanje ljudskog zla na nacin na koji ja to nisam umela, a tako sam mislila...jedna od knjiga mog zivota!Interesantne su mi ove mixed reviews vs. obozavanja u Francuskoj. Nisam cuo dosad za to.question[ing] the "perversity" of the French literary establishment for praising the novel
Giga Moravac Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 Svi Orvelovi eseji na jednom mestu, online, na engleskomhttp://george-orwell.org/l_orwell-essay.html
Indy Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 Gigo, imaš isti link u mom postu nekoliko postova iznad. Ne smeta, treba da se popularizuje, samo kažem. :)
morgana Posted June 19, 2012 Author Posted June 19, 2012 jel citao neko ugricicev roman 'maja i ja i maja'?ako je oskrnavio maju iz slikovnica o maji, imace posla sa mnom
Giga Moravac Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 Gigo, imaš isti link u mom postu nekoliko postova iznad. Ne smeta, treba da se popularizuje, samo kažem. :)Sorry, mea culpa.
MayDay Posted June 27, 2012 Posted June 27, 2012 robert harris - the fear index (gospodin koji je napisao fatherland i the ghost; ono sto volim kod njega je sto pristupa pisanju na zurnalisticki nacin, pa kriminalne zaplete umesta u aktuelne drustvene probleme, filujuci stvarnim informacijama, pa nas uvek pocasti korisnom razonodom koja se konzumira u jednom dahu; odlicna putna literatura)sad cu preci na dozirano citanje 'jerusalem: the biography, a fresh history of the middle east', od autora koga nisam ranije citala, simon sebag montefiore. interesantan neki gospodin i upecao me uvodom, da ima korektan odnos i distancu, a opet nije delovalo kao neprijatno hladna faktografija. videcemo..
le petit nicolas Posted June 27, 2012 Posted June 27, 2012 jel citao neko ugricicev roman 'maja i ja i maja'?ako je oskrnavio maju iz slikovnica o maji, imace posla sa mnom jeste koristio, kao simbol detinjstva u jednom vremenu, ali nije okrnavio. on je jedan fin čovek -_- .poz
morgana Posted June 27, 2012 Author Posted June 27, 2012 jeste koristio, kao simbol detinjstva u jednom vremenu, ali nije okrnavio. on je jedan fin čovek -_- .pozu tom slucaju, procitacu -_-
Parsons Posted June 27, 2012 Posted June 27, 2012 dino bucati - sedam spratova, pripovetka procitana u pauzi na poslu. odlicna btw(znam, otkrio sam toplu vodu) :D
Hamlet Strašni Posted June 27, 2012 Posted June 27, 2012 robert harris - the fear index (gospodin koji je napisao fatherland i the ghost; ono sto volim kod njega je sto pristupa pisanju na zurnalisticki nacin, pa kriminalne zaplete umesta u aktuelne drustvene probleme, filujuci stvarnim informacijama, pa nas uvek pocasti korisnom razonodom koja se konzumira u jednom dahu; odlicna putna literatura)sad cu preci na dozirano citanje 'jerusalem: the biography, a fresh history of the middle east', od autora koga nisam ranije citala, simon sebag montefiore. interesantan neki gospodin i upecao me uvodom, da ima korektan odnos i distancu, a opet nije delovalo kao neprijatno hladna faktografija. videcemo..Grr upravo si mi izbila 11 dolara. Srecom knjiga je jeftinija na kindlu nego na bukdepozitoriju. A ovo drugo sam dodao na vislist
Recommended Posts