vinska musica Posted April 7, 2012 Posted April 7, 2012 TIGROVA ŽENA - Tea Obreht (naše gore list, dobitnica nagrade Oranž za roman godine) Neopevani smor. I tematski i stilski.
bradilko Posted April 11, 2012 Posted April 11, 2012 basara mein kampfdanas poceo da citam i toliko sam se odusevijo..lagano za citatiima i smejanja ma genijalna knjigica stigao do sto i neke strane. ne znam kako ce se zavrsiti ali ovo do sad odlicno. kirurski precizno :Hail:
koksy Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 basara mein kampfdanas poceo da citam i toliko sam se odusevijo..lagano za citatiima i smejanjama genijalna knjigicastigao do sto i neke strane. ne znam kako ce se zavrsiti ali ovo do sad odlicno. kirurski preciznoja stig'o do petnaeste i - odustao.
gospa buba Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 (edited) nachi, opet chitam! ribakov, deca arbata. Edited April 13, 2012 by thermal bug
gospa buba Posted April 14, 2012 Posted April 14, 2012 (edited) deco. a sta imamo ruskih pisaca xx veka da znate da je dobro? na srpskom, naravno. tj da je tema xx vek... Edited April 14, 2012 by thermal bug
Sludge Factory Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 Meni su uvek preporucivali Viktora Jerofejeva, mada nisam jos citao nista da bih mogao da ti kazem sa sigurnoscu, ali eto. Procitao Ovo lici na kraj Dzulijana Barnsa (dobio Bukera za to prosle godine). Zavrsio ga u stvari jos preksinoc, ali sad tek pisem zato sto nisam znao sta bih rekao, a ne znam ni sad, osim da mi se nije narocito dojmilo. Prvo, ovi savremeni pisci mahom svi pisu isto/slicno, jebemusunce, da na koricama nije pisalo Dzulijan Barns, pomislio bih da je knjigu napisao Pol Oster (skoro sam procitao prvih 70ak strana njegovog romana Nevedljivi, iz dokolice, i batalio). Secanje na sezdesete izgleda proganja mnoge od njih, pa se te teme non-stop vracaju i obradjuju, postaje malo vec dosadno. Ali ne radi se samo o tome. Na kraju nisam ni sasvim siguran sta se u prici dogodilo, ali mislim da natucam, kolko-tolko. Esejisticki deo romana (o proslosti, secanju, nasem dozivljaju sebe iz proslosti) je jos i mogao da prodje, ali to je komotno mogao stvarno u esej, forma romana nije ni bila potrebna. Jedino sto se lako i brzo cita, a nije ni obimno, zato sam i izgurao do kraja. A i zato sto je to Barns, pa rekoh aj' da vidim oce li me oduseviti, kad ga mnogi toliko vole i cene, ali bice da mi ne lezi. Od ovih savremenih iz tog miljea, Mekjuan mi se mozda najvise dopada.
Hamlet Strašni Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 Peljevin Omon RaVladimir Vojinovic Zivot i prikljucenije vojnika Ivana ConkinaLjudmila Ulickaja Kazus KukockiLeonid Leonov LopovMihail Siskin - vilina vlas i zauzimanje IsmailaVIktor Jerofejev Enciklopedija ruske duse
Aleksija Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 venedikt jerofejev, moskva - petuskivladimir orlov, violista danilovleonid andrejev - ne pise o xx veku, ali mislim da ga vredi upoznati
gospa buba Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 (edited) u hvala. imam jednog andrejeva, samo da ga ischschkam. a sovjecko doba mi neshto interesantno...i da su debele knjizurine, sad samo debele knjige ocu da chitam ^_^ Edited April 15, 2012 by thermal bug
*edited by mod Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 jel procitao neko 2666? treba ovih dana da odem da se obskrbim novim stivom pa rekoh da proverim da li ovo opravdava hype?
Hamlet Strašni Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 Pretpostavljam da si čitala A Fadejeva?бај тапаток
Recommended Posts