Jump to content

Sta citate?

Featured Replies

74ca0814ca3e258eddd28cc6cedaf2b7.jpg

Edited by Indy

• Replies 8.5k
  • Views 892.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• slepa živana
    slepa živana

prebacila sam se na ovu temu jer se tamo piše o najavama i medijima   imam jedan bedž, omiljeni na kome piše "što čitaš?" to je naziv neke hrvatske anarhističke edicije, praktično reklamni b

• slepa živana
    slepa živana

upravo sam završila s čitanjem nečeg što se zove "selindžer" iz 2014, autori salerno i šilds. radi se uglavnom o gomili kratkih izjava, delova intervjua, pisama ljudi koji su poznavali selindžera. ima

• slepa živana
    slepa živana

ja sam gledala predstavu po toj knjizi na večernjoj sceni radović. i to monodramu. dug je niz mojih krvavih žrtava kulturnom uzdizanju

Posted Images

On 31. 12. 2011. at 10:47, Naa said:
Put-u-divljinu-Dzon-Krakauer_slika_O_1595395.jpgStigla sam negde do polovine, ovo se cita u jednom dahu, JAKO je, skoro da je fizicki opipljiva zudnja tog momka da nadje to nesto sto trazi. Definitivno cu uskoro da pogledam i film, samo cu da pustim da se malo slegnu utisci od knjige.
krakauer je majstor, jedna od mojih omiljenih knjiga
  On 24. 12. 2011. at 4:21, Indy said:
Malo za relaksaciju od prevelike polemike, Bicycle Diaries od gos'n David Byrnea. Prica o bicikliranju kroz velike gradove Amerike i sveta. Slatko on pise, mozda i kupim bicikl pod njegovim uticajem:)300bicyclediaries.jpg
  On 26. 12. 2011. at 1:49, prima said:
41cx23vA2%2BL._SL500_AA300_.jpgkratki osvrt na sentiment pedalanja, ulogu bicikla u zivotu, gradu, projekcije buducnosti, kroz filozofsku prizmu.
Jel ima neko da je citao obe, bas me zanimaju slicnosti/tazlike... sinopsis ove druge zvuci donekle slicno DB-u.PS. DB je jedan smesko:)...
Reveal hidden contents

On 3. 1. 2012. at 4:34, 3opge said:
krakauer je majstor, jedna od mojih omiljenih knjiga
Citala bih jos nesto njegovo, moze neka preporuka?

Videh u knjizari neko novije izdanje Bulgakovljevog Majstora i Margarite, u izdanju Feliks Librisa, u tvrdom povezu, sa ilustracijama, za 1300 din. Prevod neke Tanje Kovacevic, ako sam dobro zapamtio. Vredili za taj prevod dati 1300 din?

the-suspicions-of-mr-whicher.jpgSuspicions of Mr WhicherNa stranu to što je zanimljivo porediti sistem odnosno proces istrage i suđenja za zločin sa sredine 19. veka u Britaniji sa današnjim (ono, istražićemo zločin, ali tako da ne uznemiravamo džentlmena), zanimljiv je i opis pojave prvih detektiva i kako su ih opisivali kao supermene tog doba. Ali ima i drugih detalja koji se mogu porediti sa našim vremenom; baš u trenutku odvijanja radnje (1860) su se počele omasovljavati novine, gomila reportera je objavljivala sve i svašta i ljudi su se plašili kako time dolazi kraj privatnosti, kako će taj medijum svojim objavljivanjem zločina inspirisati potencijalne i stare kriminalce na nove zločine itd. Isto šta se desilo i sa radiom, televizijom i internetom.

viktor ivancic jugoslavija zivi vecno. dokumentarne basne

On 10. 12. 2011. at 2:31, Indy said:
Obama%2527s%2BAudacity%2Bof%2BHope.jpg
ovo.
  On 9. 1. 2012. at 22:20, PointTaken said:
ovo.
Zaglavio sam negde na pola... lepo je napisano, ali malo isuvise pokusava da bude all things to all people (mada mozda to mora tako u politici). Uglavnom, on mu dodje americki Cavoski (predavao je ustavno pravo). Kakva smo mi Amerika, takav nam je i nas Obama. :isuse:

gde mi je aleksija? jesi li videla da je ovaj uzeo novi pojavni oblik? sad treba dočekati da izađe kod nas. kada će i da li će, niko ne pominje. ove zime sam obnavljala gradivo, čitala sam neke već pročitane i preživljene knjige. imala sam potebu da se krećem po udobnom i sigurnom. uživanje nije bilo ništa manje u odnosu na otkrivanje nepoznatog. a imalo se još štošta otkriti.sad pravim lagani i bezbolni prelaz na nešto novo biggrin.gif. odabrala sam sve je osvetljeno džonatana safrana fora. živopisna i inteligentna knjižica. skoro mi se nije desilo da se glasno nasmejem čitajući knjigu. sad jesam, bar dva puta na prvih osamdesetak strana. ima indicija i da ću zaplakati, ali još se ne zna. rekla bih da se prevotiteljica fino potrudila jer ima nekoliko stilskih slojeva, koliko i priča, tj. uglova iz kojih se pristupa priči.edit1: ispravila prezime autora isuse.gifedit2: omašila gde treba da ide edit1

Edited by stormy

onaj_stari_beograd.jpg

^opa, sta je ovo

I mene zanima, imal' gde da se kupi!?

On 3. 1. 2012. at 10:08, Indy said:
Jel ima neko da je citao obe, bas me zanimaju slicnosti/tazlike... sinopsis ove druge zvuci donekle slicno DB-u.PS. DB je jedan smesko:)...
Reveal hidden contents

pretpostavljam da MA vise suvo romanticarski palamudira od DB smeska, i orijentisano je na francusku + izvore: tour de france cool.gif procitaj bas, ja cu svakako DB.izgleda da si na kraju ipakkupio bajs :)