Jump to content

Sta citate?

Featured Replies

On 28. 9. 2010. at 16:27, Sundance Kid said:
hvala, tihajezo... potrudicu se da nadjem te naslove...
Slažem se sa tihomjezom. Ako gotiviš Ljosu bio bi greh ne vratiti se malo unazad i ne pročitati starije njegove naslove, kada je Lj. bio u zenitu stvaralačkih snaga. Roman "Pantaleon i posetljiteljke" ima da se u BG nađe na svakom koraku i mogao bi započeti sa njim, pošto je duhovit, topao i super.
  • Replies 8.5k
  • Views 896.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• slepa živana
    slepa živana

prebacila sam se na ovu temu jer se tamo piše o najavama i medijima   imam jedan bedž, omiljeni na kome piše "što čitaš?" to je naziv neke hrvatske anarhističke edicije, praktično reklamni b

• slepa živana
    slepa živana

upravo sam završila s čitanjem nečeg što se zove "selindžer" iz 2014, autori salerno i šilds. radi se uglavnom o gomili kratkih izjava, delova intervjua, pisama ljudi koji su poznavali selindžera. ima

• slepa živana
    slepa živana

ja sam gledala predstavu po toj knjizi na večernjoj sceni radović. i to monodramu. dug je niz mojih krvavih žrtava kulturnom uzdizanju

Posted Images

hvala na preporuci, stavljam `Pantaleon` na shortlistu za citanje...

Erik Ajdl - Put za MarsMislio sam (a otprilike tako impliciraju i na koricama) da ce biti montipajtonovski Autostoperski vodic ali nije tako. Knjiga je duhovita i interesantna ali nije ha-ha smesna. Imho vredi citati

Edited by dusan1975

90681ab775dee1548039b57779102076.gifZanimljiva knjiga. Smirujuca, depresivna, atmosfera propasti sssr-a ali bez klanja i silovanja. Uvek me zacudi koliko mi blisko deluju teme o raspadu sovjetskog drustva i nekako mi lakne sto vidim da je negde bilo mnogo gore. Za 200 dinara definitivno vredi kupiti i procitati..

jel itko od nabrijanh čitača pročitao već franzenov novi roman- freedom i jel vam se da napisat par dojmova?korekcije su mi bile jako drage, veselim se i ovome.

On 3. 10. 2010. at 14:15, Nicol said:
jel itko od nabrijanh čitača pročitao već franzenov novi roman- freedom i jel vam se da napisat par dojmova?korekcije su mi bile jako drage, veselim se i ovome.
Cujem da ce VBZ to objaviti do kraja godine, pa ce se citati...
  On 30. 9. 2010. at 22:37, dusan1975 said:
Erik Ajdl - Put za Mars
Ja sam probao, ali odustao posle nekoliko strana - rečenične konstrukcije i idiomi su bukvalno prevedeni sa engleskog, potpuno je nečitljivo.

Samo da kaem da je "Cefuri Napolje" super i da je u rangu sa "jebo sad 1000 din".

Project Lazarus, Hemon

On 4. 10. 2010. at 21:05, Kelt said:
Project Lazarus, Hemon
E, valja li to cemu?
5612228348a052301674e010.L._SL500_AA300_.jpgodlicna knjiga. zbirka eseja i razgovora tokom 20 godina pisanja i putovanja. preporucujem cetvina ukoliko ga do sada niste citali. songlines je dobro mesto da se pocne ako je objavljen kod nas.
  On 4. 10. 2010. at 21:34, Sludge Factory said:
E, valja li to cemu?
meni se ne dopada. ima zanimljivih delova, ali ima previse raznoraznih klisea za moj ukus. i ono cetnici=srbi sto je samo slag na tortu.@papapavle kakve sam prevode sve citao, ovo je jos i podnosljivo
  On 5. 10. 2010. at 0:59, kim_philby said:
preporucujem cetvina ukoliko ga do sada niste citali.
pridruzujem se. divan engleski, smisao za fabuliranje, realizam koji deluje fantasticno.prevodi:svojevremeno je vreme knjige objavilo "uc"; kuca "magnet" krenula u sabrana dela (vicekralj uide, uc, u patagoniji). nadam se da ce izdrzati. odlicni su putopisi iz patagonije.a i lep covek bio. nije licio na pisca. steta sto je mlad umro.poz
  On 5. 10. 2010. at 9:45, le petit nicolas said:
pridruzujem se. divan engleski, smisao za fabuliranje, realizam koji deluje fantasticno.prevodi:svojevremeno je vreme knjige objavilo "uc"; kuca "magnet" krenula u sabrana dela (vicekralj uide, uc, u patagoniji). nadam se da ce izdrzati. odlicni su putopisi iz patagonije.a i lep covek bio. nije licio na pisca. steta sto je mlad umro.poz
jeste, sve to. pridružujem se pohvalama. smile.gif čitala te tri i stalno se raspitivala kod magneta kad će i ostale izbaciti, ali nisam dobila konkretan odgovor. plašim se da su odustali.