September 30, 201014 yr On 28. 9. 2010. at 16:27, Sundance Kid said: hvala, tihajezo... potrudicu se da nadjem te naslove...Slažem se sa tihomjezom. Ako gotiviš Ljosu bio bi greh ne vratiti se malo unazad i ne pročitati starije njegove naslove, kada je Lj. bio u zenitu stvaralačkih snaga. Roman "Pantaleon i posetljiteljke" ima da se u BG nađe na svakom koraku i mogao bi započeti sa njim, pošto je duhovit, topao i super.
September 30, 201014 yr Erik Ajdl - Put za MarsMislio sam (a otprilike tako impliciraju i na koricama) da ce biti montipajtonovski Autostoperski vodic ali nije tako. Knjiga je duhovita i interesantna ali nije ha-ha smesna. Imho vredi citati Edited September 30, 201014 yr by dusan1975
October 2, 201014 yr Zanimljiva knjiga. Smirujuca, depresivna, atmosfera propasti sssr-a ali bez klanja i silovanja. Uvek me zacudi koliko mi blisko deluju teme o raspadu sovjetskog drustva i nekako mi lakne sto vidim da je negde bilo mnogo gore. Za 200 dinara definitivno vredi kupiti i procitati..
October 3, 201014 yr jel itko od nabrijanh čitača pročitao već franzenov novi roman- freedom i jel vam se da napisat par dojmova?korekcije su mi bile jako drage, veselim se i ovome.
October 3, 201014 yr On 3. 10. 2010. at 14:15, Nicol said: jel itko od nabrijanh čitača pročitao već franzenov novi roman- freedom i jel vam se da napisat par dojmova?korekcije su mi bile jako drage, veselim se i ovome.Cujem da ce VBZ to objaviti do kraja godine, pa ce se citati...
October 3, 201014 yr On 30. 9. 2010. at 22:37, dusan1975 said: Erik Ajdl - Put za MarsJa sam probao, ali odustao posle nekoliko strana - rečenične konstrukcije i idiomi su bukvalno prevedeni sa engleskog, potpuno je nečitljivo.
October 4, 201014 yr Samo da kaem da je "Cefuri Napolje" super i da je u rangu sa "jebo sad 1000 din".
October 4, 201014 yr Mali offtopic, ali ovde ce najpre videti oni koje zanima, ako vec nisu nasli sami :)Breaking The Curse: Paying Penance with James EllroyInterview by Joshua Chaplinsky
October 5, 201014 yr odlicna knjiga. zbirka eseja i razgovora tokom 20 godina pisanja i putovanja. preporucujem cetvina ukoliko ga do sada niste citali. songlines je dobro mesto da se pocne ako je objavljen kod nas.
October 5, 201014 yr On 4. 10. 2010. at 21:34, Sludge Factory said: E, valja li to cemu?meni se ne dopada. ima zanimljivih delova, ali ima previse raznoraznih klisea za moj ukus. i ono cetnici=srbi sto je samo slag na tortu.@papapavle kakve sam prevode sve citao, ovo je jos i podnosljivo
October 5, 201014 yr On 5. 10. 2010. at 0:59, kim_philby said: preporucujem cetvina ukoliko ga do sada niste citali. pridruzujem se. divan engleski, smisao za fabuliranje, realizam koji deluje fantasticno.prevodi:svojevremeno je vreme knjige objavilo "uc"; kuca "magnet" krenula u sabrana dela (vicekralj uide, uc, u patagoniji). nadam se da ce izdrzati. odlicni su putopisi iz patagonije.a i lep covek bio. nije licio na pisca. steta sto je mlad umro.poz
October 5, 201014 yr On 5. 10. 2010. at 9:45, le petit nicolas said: pridruzujem se. divan engleski, smisao za fabuliranje, realizam koji deluje fantasticno.prevodi:svojevremeno je vreme knjige objavilo "uc"; kuca "magnet" krenula u sabrana dela (vicekralj uide, uc, u patagoniji). nadam se da ce izdrzati. odlicni su putopisi iz patagonije.a i lep covek bio. nije licio na pisca. steta sto je mlad umro.pozjeste, sve to. pridružujem se pohvalama. čitala te tri i stalno se raspitivala kod magneta kad će i ostale izbaciti, ali nisam dobila konkretan odgovor. plašim se da su odustali.