Jump to content
IGNORED

Sta citate?

morgana

Recommended Posts

Posted (edited)

split slavoljub stankovicljuta sam na sebe sto sam bila glupa, nasela na reklamu i kupila ovu knjigu. zjbo me ovaj pisac sto je diplomirani filozof zaposlen u marketingu, ne pardon, nije on, nego sam sama, da ponovim jos jednom, bila glupa da dam 500 dinara za tu pokaznu vezbu iz kako prodati proizvod: junak, diplomirani filozof, kopirjater, u konfliktu s ocem, keva zna, cuti i trpi, otkrije da ima polubrata u splitu, starog koliko i on, cale svrljo, rat proso, njemu nista, kopkalo ga gde je brat, srbin, hrvat, trt mrt, brat doso u beogradu, naravno da se brat zove niko (jer da se brat zove ante, kako bi se autor mogao poigrati imenom i znacenjem, Niko i niko, kako pronicljivo), i naravno da je brat dzanki, jer su u splitu svi narkomani, al se izlecio pronasavsi boga, nas je junak na racun te pateticne price o bratu pojebo sve zensko na 2 noge sto radi u advertajzingu u regionu, i onda igre recima "otac. ocat. taoc", uh kako efektno, al nije taoc nego talac, simbolima, opstim mestima, split u naslovu kao grad i razdor, pa "split je jedini grad na svetu gde bela boja nije boja izdaje" ili tako vec nekako, maa besna sam i zao mi 500 dinara za nista. ne ni za sta, nego 500 za nista. nisam ni citala, samo sam prozujala, jok dijagonalom, vec u troskocima.

Edited by darling
Posted

Uvek čitam paralelno:Čerčil - 2 sv. rat, poglavlje o gubitku Sumatre,Dima : Napoleon,M. Oklopdžić : Ca Blues.Sve po drugi, treći put, ništa novo

Posted
Završio sa snovima.Sa Bunker Hila (Dž. Fante).Verovatno nešto slabija knjiga od ostalih (ovde objavljenih) iz sage o Bandiniju, no (dođavola!) o dogodovštinama te gnjide od čoveka mogao bih da čitam svaki dan. Nešto kao kaiš-strip u novinama.
Potvrđujem ovo.I ja bih stalno mogla čitati o Arturu Bandiniju.
Posted
split slavoljub stankovic...
sećam se ovog ranta od pre par mesecisrećom, ne dadoh ni dinara, stiglo do mene usred neke duge vožnje, pa kao ajput do treša popločan sumnjivim nameramanego. čitam viktora ivančića, zašto ne pišem i drugi eseji. toplo preporučam :)
Posted (edited)
Potvrđujem ovo.I ja bih stalno mogla čitati o Arturu Bandiniju.
+1Nedavno sam završila trilogiju :Čekaj do proleća, BandiniPut u LAUpitaj prah ( ovu sam čitala i ranije )Sve tri u izdanju IK "LOM", prevod Flavio RigonatNego, idem ja pre nekog vremena, nosim knjige pod miškom, sretne me komšinica, mlada devojka, student i sa izrazom lica :blink: upita : Ti čitaš ?! :lol: Videću da li mogu da stavim u spoiler neke odlomke iz ovih romana, vratila sam ih u bibliš, ali uredno vodim arhivu :D Trenutno čitam Doktora Faustusa, obnavljanje gradiva <_< .Edit :Obećanje, ludom radovanje ispunjeno, našla sam odlomak iz Čekaj do proleća Bandini, videću i za druge dve knjige, da malo približimo Fantea onima koji ga nisu čitali ;).Stavila sam sva tri odlomka, ako ne vidite drugi, "sejvujte" kao sliku, pa povećajte.

Čekaj do proleća, Bandiniakaj.jpgPutzaLosAndjeles.jpgUpitaj prahNa kraju se uputila pravo ka mom stolu. Ponosno je hodala, uzdignute brade, ruke su joj visile. Hteo sam da gledam pravo u nju, ali nije išlo. Pogledao sam u stranu i dalje se smeškajući. "Želite li još nešto?",upitala je Njena bela bluza se osećala na štirak. "Ti ovo zoveš kafom?", rekao sam. Iznenada se ponovo nasmejala. To je bio vrisak, ludački smeh nalik na zveket sudova, i završio se brzo kao što je i počeo. Ponovo sam pogledao u njena stopala. Mogao sam da osetim kako nešto u njoj uzmiče. Želeo sam da je povredim. "Možda ovo uopšte nije kafa", rekao sam. "Možda je to samo voda u kojoj su prokuvali tvoje prljave sandale." Pogledao sam prema njenim crnim usplamtelim očima. "Možda i ne znaš za bolje. Možda si prirodno tako nemarna. Ali da sam ja devojka, ne bih se pojavio na šetalištu s tim sandalama." Ostao sam bez daha na kraju tirade. Njene nabubrele usne su podrhtavale, a pesnice u džepovima grčile ispod uštirkane beline. "Mrzim te", rekla je.

Edited by Krotka
Posted
split slavoljub stankovic
nasla sam joj svrhu: idealna za ubijanje komaraca u ovoj sezoni...
Posted
nasla sam joj svrhu: idealna za ubijanje komaraca u ovoj sezoni...
Tvrd povez, ne može da se izvede dobar bekhend :) Preporučljiviji je neki trash iz Laguninog kataloga, mek povez, a i papir bolje upija fleke.
Posted (edited)
1144446.gifah da, da li je neko mozda citao knjigu ajnstajnova devojka? cuo sam par lepih reci o tom delu.. Edited by garoviks
Posted
nego. čitam viktora ivančića, zašto ne pišem i drugi eseji. toplo preporučam :)
interesantno, ja upravo čitam orvela - zašto pišem i drugi esejitakođe toplo preporučujem (a i ne moram, realno - goes without saying)
Posted

Procitah51%2BDRqiLFPL._BO2,204,203,200_PIsitb-sticker-arrow-click,TopRight,35,-76_AA300_SH20_OU01_.jpgFunny :) Jos jedan Bekov bestseler (jes' da mi nije seo kao 8dd6c0a398a073098e023210.L._AA300_.jpg), ume covek da se prepire sa svakakvim idijotima (odma' na pocetku i objasnjava ko su oni - u jednom poglavlju, u onom o hausingu, idijot je on licno;-)), pa to ti je. Nije za dzaba zvezda Foksa.Jes da se nas dvojica nalazimo na suprotnim stranama apropo Drugog amandmana, i jes da me malko smorio u poslednjem poglavlju o Ustavu, ipak sve u svemu, preporuka!Bas kao i za Komon sens.Da ga bar ima malo vise u ovoj zemlji...

Posted

Mir Jam - Časna reč muškarcap001919.jpg

Posted
split slavoljub stankovicljuta sam na sebe sto sam bila glupa, nasela na reklamu i kupila ovu knjigu. zjbo me ovaj pisac sto je diplomirani filozof zaposlen u marketingu, ne pardon, nije on, nego sam sama, da ponovim jos jednom, bila glupa da dam 500 dinara za tu pokaznu vezbu iz kako prodati proizvod: junak, diplomirani filozof, kopirjater, u konfliktu s ocem, keva zna, cuti i trpi, otkrije da ima polubrata u splitu, starog koliko i on, cale svrljo, rat proso, njemu nista, kopkalo ga gde je brat, srbin, hrvat, trt mrt, brat doso u beogradu, naravno da se brat zove niko (jer da se brat zove ante, kako bi se autor mogao poigrati imenom i znacenjem, Niko i niko, kako pronicljivo), i naravno da je brat dzanki, jer su u splitu svi narkomani, al se izlecio pronasavsi boga, nas je junak na racun te pateticne price o bratu pojebo sve zensko na 2 noge sto radi u advertajzingu u regionu, i onda igre recima "otac. ocat. taoc", uh kako efektno, al nije taoc nego talac, simbolima, opstim mestima, split u naslovu kao grad i razdor, pa "split je jedini grad na svetu gde bela boja nije boja izdaje" ili tako vec nekako, maa besna sam i zao mi 500 dinara za nista. ne ni za sta, nego 500 za nista. nisam ni citala, samo sam prozujala, jok dijagonalom, vec u troskocima.
jesi li chitala the box od istog autora..meni se dopadala (chula sam da ce je ekranizovati).. nije outstanding, ali je lako svarljiva i pitka za chitanje nedeljom. more than enough!
Posted
kliz.jpg Prikaze knjige naće ćete na internetu, ono što me iznenadilo u pozitivnom smislu je da Kliz i Skiner pričaju o "svemu i svačemu", knjigu sam zamišljala kao Klizovu psihoterapiju, odn. razogovor psihoterapeuta i klijenta, ali nije tako, napisana je kao razgovor dvojice dobrih prijatelja.Ono što bih istakla su i jako duhovite karikature Bada Hendelsmena, koje prate tekst, evo jedne od njih.karikatura.jpg
Posted

Milarepa mi se ne dopada, ali ova prica je zato lepaoskar_i_gosp_u_ruz_mantilu.jpg