Jump to content
IGNORED

Sta citate?

morgana

Recommended Posts

Posted
na filološkom možeš slobodno da sediš u čitaonicama biblioteka, bez da se ikom javljaš :) barem je tako na prvom i drugom spratu
kalemegdan ili filozofski, na filoloskom ces doziveti 1 aprijatno iskustvo. bar na mojoj katedri. mracno, vrata skripe i depresivno. filozofski je svetao, vrata ne skripe i nekako je veselije.
Posted

Parkovi, čitaonice? :blink: Čitaj u kafani nekoj finoj, dođavola.

Posted
Parkovi, čitaonice? :blink: Čitaj u kafani nekoj finoj, dođavola.
Uvek su me fascinirali ljudi koji citaju/uce u kafani...mislim, citaju nesto a da nisu dnevne novine. Na koju foru, brate?
Posted
The-Dark-Tower-1-The-Gunslinger.jpgKako je ovo dobro!!!! Nisam neki fan Stivena Kinga ali je ovo sjajno. Postapokalipticni horor vestern.
Posted

I bice dobro jos tri knjige, ostatak zabatali.

Posted

Chimamanda Ngozi Adichie - Half of a Yellow Sun. Nešto najbolje što mi je palo šaka u poslednje vreme, sjajna knjiga, atmosfera na momente podseća na Sto godina samoće, pisano ženskom i zapadnoafričkom rukom. Roman o ljudima, duhu, nastanku, životu i "tihom umiranju" Bijafre.Sad počela Afričku trilogiju Chinua Achebe sa Things Fall Apart.

Posted
Zahvaljujem svima na korisnim informacijama! Dakle, Filološki ili Filozofski će me uskoro videti...
Kad mi je trebala koncentracija dok sm studirao, a lepo vreme isao sam na novo groblje. Imas gde da sednes, mir...
Posted

Upravo procitao `Oprostajni valcer` od Kundere... Covek je faca, prica pricu, laganu a duboku, simple as that... Sledeca na redu je `Besmrtnost`...

Posted (edited)

Knjiga o groblju Nila Gejmena. 1119v.jpgHmm, onako. Fino. Mislim, ko je kao ja i ne lozi se bas nesto pretrerano na ovakve stvari mocice lepo da se opusti i pusti mozak na otavu, a oni koji ovo vole uzivace sigurno. Mada su svi klisei tu. Opet, ovo uopste ne bi trebalo izbegavati kao poklon deci, naprotiv. Bez obzira sto naslov i mesto desavanja mogu da zavaraju brizne roditelje. :DDakle, laksa preporuka.

Edited by Sludge Factory
Posted (edited)
Uvek su me fascinirali ljudi koji citaju/uce u kafani...mislim, citaju nesto a da nisu dnevne novine. Na koju foru, brate?
sta ti je tu fascinantno? covek ima da ubije sat, sat i po, u nekom kraju, izmedju posla i drugog desavanja, na primer.a ne cita novine, nego knjige, ili ima domace zadatke... i manjak vremena inace.redovno imam takve situacije, i potpuno mi je normalno.jedini problem mogu da budu insekti, iznenadni pljusak, ili to sto se zacitam pa zakasnim tamo gde sam posla... Edited by PointTaken
Posted

"slatko-gorka istorija šećera" elizabet abotje zapravo najvećim delom istorija robovlasništva u latinskoj americi. zanimljivo, ako vas baš zanima ova tema. gomilanje podataka i citata iz raznih izvora. posle vidim da je ista žena napisala i "istoriju celibata"inače, od knjiga koje su pisali novinari, u poslednjih par godina najviše su mi se svideli "knjižar iz kabula" osne sejerštad i "krstaški ratovi u očima arapa" amina malufa.osne s. je norveška novinarka, koja je posle rušenja talibana otišla u kabul i uselila se u stan jedne porodice, živela sa njima četiri meseca i opisala ono što je videla. u startu se ogradila da porodica nije tipična avganistanska, kao i da je dosta pretpostavljala, budući da nije uvek moga da ima nekog iz porodice da joj prevodi.a druga opisuje sve krstaške pohode, ali koristeći kao izvore samo arapske savremenike. nikakvo romansiranje, nikakvi izmišljeni likovi, samo istorijski podaci. meni su knjige o ratovanju uvek bile dosadne, ali volim knjige (i filmove) gde se neka "uobičajena" tema prikazuje iz nekonvencionalnog ugla. plus savršene rečenice - ne znam da li je do malufa, ili sjajnog prevodioca, ili su prosto takve knjige na francuskom.

Posted

i pitanje poznavaocima, ako je neko čitao "knjižara", koji bi to bio žanr? nije putopis... reality show? (šalim se)

Posted (edited)

ljepsi kraj bekim sejranovic izdao samizdat, vidim da je promovisu kao drugi deo nagradjivane nigdje, niotkuda koja u srbiji nije objavljena. ali, dobro. meni se dopala prva, vrsnjak u bosni, pocne rat, gde je bio, sta je radio, kakva mu je sudbina, tu jos ima rokenrola, droge, seksa, incesta i tako dalje. mislim, to u prvom delu.a u drugom delu rata nema, tek kao posledica nekakve vehabije koje se usele u selo, pa evo sad razmisljam, nisu mu ni trebale te vehabije, onda jos seksa, droge, novih droga, veza sa starijom zenom, cerka iskusenje, malo pedera, neizleciva bolest, malo smrti, rodjaci, emigracija,... i ono sto mi se zapravo najvise svidelo - pas i kako pas udje u covekov zivot.sliko se pisac za unutrasnje korice polugo (a mozda i ceo, ne vidi se da l je dole go, sedi), dlakav, u kamperskoj stolici, iza njega crvena buba s bosanskim tablama, ispred njega pas. koliko je u knjigama pricao o sebi, ne znam. meni se dopalo to sto sam procitala, ne da sam ushicena, nego jednostavno da sam volela te knjige dok sam ih citala.

Edited by darling
Posted

Lorens Darel-Aleksandrijski kvartet