kgmr Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 vrlo nekul: nebojsa velickovic 'sahib' - evropski aktivista u sarajevu posle rata pise mailove, koji vrcaju od utisaka o bosni, svom momku dzordzu u londonu. par puta me zasmejalo; glavni utisak: mrznja prema svetskim dobrociniteljima.silven tridel 'more tisine' - price, uglavnom o detinjstvu, stil kitnjast, ali na klasican nacin, pa jos kad se ima u vidu da je pisano na francuskom, ima smisla. za sada me podsetilo na stari utisak da ne poznajem osobu koja je imala srecno detinjstvo (osim jedne, ali i ta ide sada na terpiju, posto ne moze da prestane da bude petar pan, sreca je ipak dijagnoza). medjutim, sto se prevoda tice, frankofoni: da li u tom odurnom jeziku postoji neki (ili vise) clan koji moze nevesto da se prevede sa 'taj'/'ta'/'tom' i sl.? non-stop to ima, sklonija sam da poverujem da je prevodilac malo nevest, nego da je u pitanju stil autora. ko god da se od njih dvojice zaneo, debelo je preterao.
msmodesty Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Od Bube Sabrana Dela Miomira Petrovica i uzivam.pripoveda covek price kao sto i trebane filozofira prica.meni lepo
maheem Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 (edited) procitao juce Najbolje Namere od Ingmara Bergmana!pomogla mi je u pravom trenutku! hvala Ingmare :Dnazad na Robert Valzera Edited February 17, 2010 by maheem
Д Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 da li u tom odurnom jeziku postoji neki (ili vise) clan koji moze nevesto da se prevede sa 'taj'/'ta'/'tom' i sl.?ce/cetteМожда је аутор Зорица Томић под псеудонимом (париски период и сл.)?
darling Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 parsons novi pocetak koji davez. ovim smo parsons i ja zavrsili zauvek.
Ras Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 ovim smo parsons i ja zavrsili zauvek. ou, darling... what took you so longS' njim treba završiti još pre nego što se počne
najgori Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 "All for a Few Perfect Waves: the Audacious Life and Legend of Rebel Surfer Miki Dora" - David Rensinhttp://www.youtube.com/watch?v=OOZlIqAUIgQ
lena21 Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 Lepo,iskreno, na momente dirljivo, malkice zbrdazdola-no sve u svemu odličan.. vrlo dobar 4+. Omiljeni deo..the life of Bryan.
Lrd Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Ж-е-л-и-м.Није хитно. Сад или некад или било кад. Та ми је измакла од ових чувенијих. У замену нудим: штагод. Или, ако ме сећање не вара па си совијетосимпатичар: дај да не скончаш у најгорим мукама. Мислим, није хитно, на полици за хитно ме чека пет књига, али само тражи шта ти треба. Или ћу да ти нађем или ћу са потпуним, апсолутним разумевањем да саосећам зашто ти то треба. И кад смо већ код тога, не могу да помислим Више на Филбија а да ми у глави није сцена са лисичјим огртачем и испијањем отрова. Остатак на ОПМ, молим.
slepa živana Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 edicija 'knjiga za svakoga' - august šenoa, seljačka buna
maheem Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 filip žakote - kukuvija neukhttp://www.youtube.com/watch?v=-RdVSQ5B9go
luba Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 odvojeni postovi o dostojevskom i ruskim piscima na ovaj topik.tokom selidbe, kao zrtve su morali da padnu hustlerovi i morganini postovi sa neruskim autorima, te se izvinjavam zbog toga.
Recommended Posts