Jump to content
IGNORED

Леба и на леба

расејан

Најволијем  

88 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted
5 minutes ago, I*m with the pilots said:

A sta je na našem tj. nemačkom?

Mislim da je samo "pita brot" dovoljno. :cool:

• Hvala 1
Posted
11 minutes ago, maheem said:

Mozes da iseces tortilje na manje kriske i "prepeces" ih da budu hrskave.

Kul ideja!

I Pita Brot :) Hvala momci!

Posted
43 minutes ago, I*m with the pilots said:

Nije možda najadekvatnija tema, ali da probam:

Šta ide dobro uz humus a da nije hleb? Neki krekeri ili neke grisine možda? (Mislim na one deblje grisine, ne one tanke) Razmišljam šta bi bilo dobro da ima da se "šalabrcne" tokom žurke a da ide uz humus (i možda uz još neki namaz sa sirom i perverzijama od lokalnog Grka)

Ispeci štapiće celera, šargarepe, ....

https://hungryhealthyhappy.com/celeriac-chips/

https://www.bbcgoodfood.com/recipes/celeriac-oven-chips

• +1 1
  • Hvala 1
Posted

Vodi u radnjama jel ima neki libanski flatbread

• +1 1
  • 4 weeks later...
Posted

Završio sam sa argetom. Pojavom tune sicilijane batalio sam bio carnex i neoplanta paštete. Vremenom dosadila tuna al sam nastavio sa ostalim argetinim paštetama do momenta kada mi je argeta svojim (ne)ukusom ubila ljubav prema ovom proizvodu. Naravno, domaća i belgijska sa biberom su zakon al ponovo imam gušt sa carnexom, belim hlebom i paradajzom.

Čim se vratim doma ima da smixam jednu domaću za doručke koje maltene i ne jedem.

• 10 months later...
Posted

Ovo sam videla na kesi brašna iz DM-a, pa probala. 

Otprilike, na kilo brašna (i ostale sastojke, so, kvasac...) doda se kašičica origana i dve kašičice susama.

Kašičica origana daje prejak miris i ukus koji dugo ostaje u ustima, a dve kašičice susama je pa premalo, ne oseća se.

Ali probala sam modifikaciju: 1/3 kašičice origana i 4 kašičice susama -BINGO!

• 9 months later...
Posted (edited)

ovako,

prošle subote ujutro na putu za selo svratio sam u rakovički "BIG" i u DISu u "skroz dobroj pekari kupio dva "zanatska" i jedan "čia" hleb. tek ispečene vekne, mirisao je auto. danas, 7 dana kasnije načeo sam drugu veknu "zanatskog" hleba. zdrava, sveža, miriše na hleb, kao da je juče kupljena. moja preporuka vama. o "čia" hlebu i pecivu da ne pričam.

Edited by đorđe geprat
  • 4 months later...
Posted

Ne znam biznis plan ali na bulevaru se otvorila ispostava Pekarske Radionice koja radi od 17:30 do 20:30Meni koji doručak obično preskačem je ovo praktično idealno jer tad peku svež hleb. Ne znam koliko im se isplati ali nadam se da će da potraje.

Nevezano za to Pekarska Radionica >>> Šarlo.

• +1 1
  • Hvala 2
  • -1 1
Posted
On 1. 3. 2024. at 21:05, đorđe geprat said:

ovako,

prošle subote ujutro na putu za selo svratio sam u rakovički "BIG" i u DISu u "skroz dobroj pekari kupio dva "zanatska" i jedan "čia" hleb. tek ispečene vekne, mirisao je auto. danas, 7 dana kasnije načeo sam drugu veknu "zanatskog" hleba. zdrava, sveža, miriše na hleb, kao da je juče kupljena. moja preporuka vama. o "čia" hlebu i pecivu da ne pričam.

'Domaći' iz 'skroz dobre' isto traje po 3-5 dana rutinski. Par puta sam komentarisao sa prodavačicom da tu nisu čista posla; da ne kažem ko zna šta stavljaju unutra :D

• +1 1
Posted
3 minutes ago, jezovuk said:

'Domaći' iz 'skroz dobre' isto traje po 3-5 dana rutinski. Par puta sam komentarisao sa prodavačicom da tu nisu čista posla; da ne kažem ko zna šta stavljaju unutra :D

:D

Posted
8 hours ago, *edited by mod said:

Ne znam biznis plan ali na bulevaru se otvorila ispostava Pekarske Radionice koja radi od 17:30 do 20:30Meni koji doručak obično preskačem je ovo praktično idealno jer tad peku svež hleb. Ne znam koliko im se isplati ali nadam se da će da potraje.

Gde su na Bulevaru? Hvala unapred

• +1 1
Posted
1 hour ago, frederick said:

Gde su na Bulevaru? Hvala unapred

Posle Batutove Bulevar kralja Aleksandra 255

• +1 1
Posted

Jutros sam pojela beli leba, posle ko zna koliko. Jeo mi se :sleep:

Posted
21 hours ago, *edited by mod said:

Bez ikakve dileme.

• Vojvodo,serdare 1