Zhota Posted April 15, 2014 Posted April 15, 2014 (edited) ovo je sve vrlo relevantno za diskusiju: А ту је сад и питање саме речи "живот". Да ли се мисли на живот као појаву, тј постојање живих бића, те напосе мислећих и самосвесних, или на живот човека унутар људске врсте (тј шта би ја то требало да чиним од свог живота зарад опште добробити човечанства) или пак на живот појединца који то питање поставља? ono posle mi deluje kao neka nepotrebna ironija, tja. edit: dobro, ovo u startu ocigledno nije ni zamisljeno kao neki ozbiljan forum, tako da razumem. Edited April 15, 2014 by Zhota
trustno1 Posted April 15, 2014 Posted April 15, 2014 Zhoto, ne znam zašto si mi se obratio u muškom rodu, je l to neka jezička igra? A ti bi mogao nešto konkretno da napišeš il je tvoje mišljenje da ne možemo znati smisao i aj ćao?
trustno1 Posted April 15, 2014 Posted April 15, 2014 dobro si poceo, al si ga i ti zamutio ljudski. Sve je lepo raščlanio. Nećemo sada gađati muvu topom što bi rekao Vojislav Božičkovič.
Zhota Posted April 16, 2014 Posted April 16, 2014 Zhoto, ne znam zašto si mi se obratio u muškom rodu, je l to neka jezička igra? A ti bi mogao nešto konkretno da napišeš il je tvoje mišljenje da ne možemo znati smisao i aj ćao? sorry, mislio sam da si decak. pa napisao sam konkretno da konkretnije ne moze biti. to pitanje je poput onog "zasto uopste postoji svet", tj. "zasto umesto njega ne stoji jedno veliko nista", drugim recima, "sta je smisao sveta?" mi osim ovog sveta ne znamo za nista drugo i kako mozemo odgovoriti na to pitanje? tako ti je i sa fenomenom zvanim "ljudski zivot".
Bojan Posted April 30, 2014 Posted April 30, 2014 Ja baš mislim da to da je smisao života traženje smisla deluje smisleno. Na neka pitanja nema odgovora a mi ne možemo da pojmimo kako valja ni pitanje a kamoli da nazremo odgovor. Zato kada pokušavamo da izrazimo te stvari jezikom, može da zvuči besmisleno. Možda o tim stvarima, onda, treba ćutati jer su neizrecive kao što je rekao Vitgenštajn :) Mogao bih možda i da se složim sa tvojom konstatacijom, ukoliko se traženje podrazumeva kao razotkrivanje. Govoreći sa jedne opšte pozicije rekao bih da je smisao života kod čoveka da ovlada onim što nazivamo sudbina.
gospa buba Posted July 23, 2014 Posted July 23, 2014 prepala se da si nashao smisao, pa potrchala ^_^
Indy Posted July 23, 2014 Author Posted July 23, 2014 Znam da ne otvaraš videje, ali ovde ima baš za tvoj ukus, skakuću neki elektroni. Hipnotično. Ako nije baš smisao, navede te da misliš o tome drugačije.
Amelija Posted July 23, 2014 Posted July 23, 2014 ja mislila indi i buba otkrili smisao života i prosvetlili nas, kad ono ništa :/
gospa buba Posted July 23, 2014 Posted July 23, 2014 Znam da ne otvaraš videje, ali ovde ima baš za tvoj ukus, skakuću neki elektroni. Hipnotično. Ako nije baš smisao, navede te da misliš o tome drugačije. videla. otvaram kad pishe eno/byrne u naslovu :D
расејан Posted August 27, 2015 Posted August 27, 2015 43 Дакле Адамс и један фурунаш, што је рекао +1, заједно дошли до велике синтезе.
Lord Protector Posted August 28, 2015 Posted August 28, 2015 (edited) Kako (mator)im sve više (misli)m da s(vrh)a ne mora biti isto što i s(misao). S(misao) je suviše (log)ična a Sve(mir) je pun ne(log)ičnosti. S(vrh)a je nešto iz(nad) (log)ičnosti i ne(log)ičnosti, veća je i od misli i ne(misli), i čini se da je večito (bit)isanje a ne bes(konačno) pro(miš)ljanje. Kada (misli)m možda ne postojim. S(vrh)a (živ)ota je ukidanje (vreme)na, (raz)bijanje velikog (čas)ovnika. Zato nas ono, vreme, ne(milosrdno) gazi i ždere... Edited August 28, 2015 by slow
Recommended Posts