Jump to content
IGNORED

Evropske kosarkaske lige: Spanska, Italijanska, Grcka itd

BarryWhite

Recommended Posts

Posted
Nemoj zajebavati. Spanulis je bio evropski vrh pre 2,3 sezone, a Buruzis je drvo bukovo.
jebiga 2-3 sezone nije tako davno a buruzis slovi za evro-vr'. o teu da ne pricam. mislim ne znam da li je duda glavni krivac ali bi me zesce interesovao budjet olija. kladim se da nije manji od onoga iz prethodne sezone.
Posted (edited)

Spanulis ima 28 godina i u najboljim je godinama. Za mene sigurno jedna od top 3 dvojke u Evropi.Olimpijakos uništava njihova očajna klupska politika, a ništa se nije promenilo ni sa Dudom. Prošle godine su 7-8 miliona dali samo Čildresu i Kleizi, na Ercega su za 3-4 sezone pukli para, da su mogli imati bilo koju četvorku...@Kim - samo plate nisu ispod 16-17 miliona, budžet blizu 25-30

Edited by Jose Raul Capablanca
Posted
Spanulis ima 28 godina i u najboljim je godinama. Za mene sigurno jedna od top 3 dvojke u Evropi.Olimpijakos uništava njihova očajna klupska politika, a ništa se nije promenilo ni sa Dudom. Prošle godine su 7-8 miliona dali samo Čildresu i Kleizi, na Ercega su za 3-4 sezone pukli para, da su mogli imati bilo koju četvorku...@Kim - samo plate nisu ispod 16-17 miliona, budžet blizu 25-30
komparativno koliki je budzet PAO-a? ne verujem da ima neke drasticne razlike.
Posted
Spanulis ima 28 godina i u najboljim je godinama. Za mene sigurno jedna od top 3 dvojke u Evropi.
Po meni, Spanulis nije u top 3, a bio je pre par sezona. Mislim da ga je zato Obradović i pustio da ide. Da li povrede, da li je prerano dostigao neki svoj vrhunac, da li je samo neka faza, ne znam. Za moj ukus, previše lopti troši za svoj učinak.
Posted

Burusis je ok igrač, on je najmanji problem u timu. Rašo se povredio, jbg. Sa druge strane Nilsen nije odigrao ništa posebno i to jeste loša Ivkovićeva procena. Isto je i sa odlukom da potpiše Spanulisa za, koliko čujem, prevelike pare u odnosu na ono što pokazuje na terenu. Meni se on kao igrač uopšte ne dopada jer, ma koliko poena da natrpa, toliko poena dozvoli protivniku lošom odbranom. Erceg i Kešelj su EL prosek.

Posted
komparativno koliki je budzet PAO-a? ne verujem da ima neke drasticne razlike.
Nema, možda 3-4 miliona manji igrački budžet ima Pao. Prevaga je u suštini samo Spanulis.
Po meni, Spanulis nije u top 3, a bio je pre par sezona. Mislim da ga je zato Obradović i pustio da ide. Da li povrede, da li je prerano dostigao neki svoj vrhunac, da li je samo neka faza, ne znam. Za moj ukus, previše lopti troši za svoj učinak.
Ne znam, ako pogledaš statse - to je otprilike isti učinak, uz isti broj potrošenih lopti... Ove godine je uz Buruzisa bio najkonstantniji igrač Olimpijakosa.
Posted (edited)
Burusis je ok igrač, on je najmanji problem u timu. Rašo se povredio, jbg. Sa druge strane Nilsen nije odigrao ništa posebno i to jeste loša Ivkovićeva procena. Isto je i sa odlukom da potpiše Spanulisa za, koliko čujem, prevelike pare u odnosu na ono što pokazuje na terenu. Meni se on kao igrač uopšte ne dopada jer, ma koliko poena da natrpa, toliko poena dozvoli protivniku lošom odbranom.
Spanulis je potpisao prenego što je Duda došao.Po meni je veći problem plata Papalukasa, nego Spanulisa.post-3556-13073634183443.jpg Edited by Jose Raul Capablanca
Posted

Au sunce ti jebem. Burusis, Halperin, Nesterović, Nilsen, Papalukas, Spanulis, Vasilopulos.... Oni stvarno imaju para za bacanje.

Posted (edited)

A ovo su neto cifre, na sve to dodaš 45% poreza.Oli i Pao su jedina dva kluba u Grčkoj koji plaćaju porez igračima.

Edited by Jose Raul Capablanca
Posted

Papalukas i Vasilopulos su kriticni tu ako se gleda odnos cijena-kvalitet, odmah za njima Nielsen i Halperin mada su realno svi preplaceni.

Posted

Ma takvih primera koliko želiš.Recimo Yaniv Green je imao milion godišnje u Makabiju, a recimo 2 ppg u EL. Ali onda su promenili par direktora i svi su potpisali nove ugovore.Koliko je to bolje uklopljena ekipa najbolje govori podatak da koštaju skoro 3 puta manje od Olimpijakosa, a još su imali nekih troškova tipa plaćanje plate Futu koji nije odigrao nijednu tekmu...

Posted

ma nema on pojma. :D potez bukvalno za udžbenike.

Posted
ma nema on pojma. :D
pa to, ni on, ni billy donovan...
Posted
Zaboga :mellow: Ajde za Dudu manje-vise, i Keselja i Ercega, ali Teodosija da pustaju da ode, pa to je igrac oko kojeg treba da se gradi ekipa. Ne znam koliko je ovo verodostojan izvor, ali ovi ko da ne zele da prekinu dominaciju PAOa. I veci problem su im pomenuti Papalukas, Vasilopulos i zilioni koje bacaju na njih, nego Teo.