Jump to content
IGNORED

Evropske kosarkaske lige: Spanska, Italijanska, Grcka itd

BarryWhite

Recommended Posts

Posted

Eto, moze i po tome. On je kao klinac dosao iz Olimpije u Zvezdu, nadam se da je nesto ljubavi prema Zvezdi preneo i na sina :)

Posted

Još jedan plus za zagovornike grčkog modela :)

Posted

Kad smo kod sinova, meni se čini da je sin Vladimir za klasu bolji od rahmetli Bobana. Izvinjavam se, znam koliko su ga Romi obožavali, ali ko je gledao obojicu, verovatno će se složiti.

Posted

Ivanovic nije vise trener PAO.

Posted

Kad smo kod sinova, meni se čini da je sin Vladimir za klasu bolji od rahmetli Bobana. Izvinjavam se, znam koliko su ga Romi obožavali, ali ko je gledao obojicu, verovatno će se složiti.

Meni, kao coveku koji je Bobana Jankovica gledao uzivo, nikada nece biti jasna fascinacija njegovom karijerom i kvalitetom. Doslo je dotle da je onaj cuveni navijac Zvezde napisao o njemu knjigu koju je nazvao "Srpski Lari Bird". Mislim, bio je sasvim dobar kosarkas, odlican prangijas, ali daleko da je bio neki mega igrac, cak i da izuzmemo Jankovicev rogati karakter zbog kojeg je i onako nastradao, to jest, unakazio samog sebe. Dobar igrac ali nista specijalno, da nije doziveo onu nesrecu o njemu bi se pisalo koliko i o drugim prangijasima iz te njegove generacije, Ilicu, Nikolicu, Karadzicu i Prelevicu.

Posted

Pa nije Janković bio prevashodno šuter, on je bio nekakav all round igrač, koji je u odbrani znao često i četvorke da pokriva, a mogao je da igra i pleja. Bio je zahvalan igrač koji je tek kod Đurovića u Panioniosu došao do nekog svog vrhunca i verovatno bi, da je repka tada mogla da igra (sankcije) bio reprezentativac SRJ. (kao i Prelević, čije su najbolje godine isto bile pod sankcijama).

Posted (edited)

Nije Guza bio samo šuter. On je branio sve od 1-4, u početku karijere uopšte nije šutirao spolja, već je više igrao nekog pleja (po današnjoj terminologiji neka vrsta point-forwarda). Ali je strašno napredovao sa godinama i, ako me sećanje ne vara, bio najbolji Zvezdin igrač one sezone 89/90 kad smo bili drugi u ligi iza Jugoplastike (izgubili finale kupa u Dubrovniku dva razlike i finale plejofa 3-1; upravo je Guza nekim poenima sa posta doneo tu jednu pobedu).

Ali, najjače seanje na njega mi je sezona 91/92, kad se Guza posvađao sa upravom i propustio prva 4 kola, kad je Zvezda imala skor 0-4. Onda se vraća, sa nekih 15 kila viška i do kraja sezone mislim da je Zvezda imala 3 poraza (od toga dva od budućeg prvaka Evrope), a Guza imao preko 25 poena po utakmici (kod Vujoševića). Posle toga je dobio poziv za reprezentaciju i verovatno bi bio učesnik OI u Barseloni da nije bilo sankcija. Posle toga prelazi u Grčku i sledeće sezone se dogodilo ono.

Suma sumarum, ima dosta romantike u priči Zvezdinih navijača  o Jankoviću, ali bio je on veoma dobar igrač. 

edit: da dodam - dosta ispred Karadžića, pa i Nikolića. Neša Ilić je ipak bio veći talenat, a Prelević u Zvezdi nije odigrao mnogo.

Edited by Ivo Petović
  • 4 weeks later...
Posted

Nema krize u Feneru, Željko produžio, pokušavaju da sačuvaju Bjelicu, jure Tea ili Kalatesa. Real juri Tompkinsa, Plajs će ostati u Barsi..

Posted

ali odakle je on istrcao ovo :O :Hail:

Posted

Glavni sponzor košarkaša Fenerbahčea, kompanija Ulker, sa završetkom ove sezone prestaje da finansijski, u velikoj meri, pomaže prvaka Turske, saopštio je predsednik kluba Aziz Jildrim.

Kompanija Ulker je prethodnih devet godina bila najveći finansijer istanbuslog kluba, koji je za tekuću sezonu imao budžet u visini od 29 miliona evra, od čega čak 25 miliona od kompanije.

Razlog zbog koga su se u Ulkeru odlučili na ovakav potez nije poznat, jer se firma bavi proizvodnjom i preradom hrane, i najveća je u Turskoj u tom segmentu.

Predsednik Jildrim je rekao da odlazak Ulkera sa pozicije glavnog sponzora ne znači i da će ta kompanija prestati da doprinosi budžetu, samo što će to ubuduće biti u znatno manjoj meri, dok će uprava Fenera krenuti u potragu za novim glavnim sponzorom.

Posted

Nema krize u Feneru

Stvarno sam majstor da ureknem nekoga, treba me zaposliti da bacam čini

Posted

Alba-Bayern treća tekma, ja gledam na laola1tv a mislim da ima i na SK. Jedna od boljih partija Micića da ja gledam od kako je u Bajernu, ali tek je prva četvrtina pri kraju.