September 24, 201014 yr Author A što je to tako strašno uopšte?Што продавац рибе, мајкин професионалац, не зна да се та риба на српском зове лосос. Ајде ја што не знам пола назива птица, цвећа & дрвећа ни на једном језику, нит' сам биолог нит' сам баштован, ал' да не зна назив сопствене робе...
October 10, 201014 yr Што продавац рибе, мајкин професионалац, не зна да се та риба на српском зове лосос. Ајде ја што не знам пола назива птица, цвећа & дрвећа ни на једном језику, нит' сам биолог нит' сам баштован, ал' да не зна назив сопствене робе...Olakšavajuća okolnost po prodavca je što ni losos ni salmon nikad nisu plovili srpskim vodama (a ni jugoslovenskim).I losos potiče iz jezika kolonizatora, Rusi su najsumnjiviji, a i Nemci su tu negde. <_<
October 10, 201014 yr Author Olakšavajuća okolnost po prodavca je što ni losos ni salmon nikad nisu plovili srpskim vodama (a ni jugoslovenskim).I losos potiče iz jezika kolonizatora, Rusi su najsumnjiviji, a i Nemci su tu negde. <_<А нови колонизатори треба да имају одрешене руке да бришу историјске трагове свих претходних?
October 10, 201014 yr А нови колонизатори треба да имају одрешене руке да бришу историјске трагове свих претходних?Zećkao sam se, reč losos je OK, svejedno da li riba pliva po našim rekama ili ne. :) A nesrećni salmon mi ide na ganglije zajedno sa strukturama, hidrogenima, nitrogenima...
October 10, 201014 yr Што продавац рибе, мајкин професионалац, не зна да се та риба на српском зове лосос. Ајде ја што не знам пола назива птица, цвећа & дрвећа ни на једном језику, нит' сам биолог нит' сам баштован, ал' да не зна назив сопствене робе...pa ne znam. ja kupila nedavno filete pangasiusa ^_^i na etiketi isto pishe, i na rachunu - fileti pangasiusa. i uzasno mi poznata ta riba, tj fileti njeni, al sta da radim, numem. a ni ribari iz maksija :lolol:eo nashla. neko vijetnamsko somche :P [ref. vukovi sa dunava ^_^] Edited October 10, 201014 yr by thermal bug
October 10, 201014 yr pa ne znam. ja kupila nedavno filete pangasiusa ^_^i na etiketi isto pishe, i na rachunu - fileti pangasiusa. i uzasno mi poznata ta riba, tj fileti njeni, al sta da radim, numem. a ni ribari iz maksija :lolol:eo nashla. neko vijetnamsko somche :P [ref. vukovi sa dunava ^_^]Meni je trebalo pola sata da dešifrujem od čega su "fileti šampijera". Dugo ne bejah u Dalmaciji. Edited October 10, 201014 yr by halloween
October 20, 201014 yr Author Imam za seminarski Al-Khwarizmija pa nemam bas veliki papirnati izbor u Srbiji te se moram okrenuti netu. Dakle, kako se nalaze skenirane/digitalne knjige po netu (na engleskom, po mogucnosti matematicko-istorijske :) )?И тако часни Ал Хорезми испаде Кхваризми...
October 21, 201014 yr Author Ja volim da čitam Kvarizmi. ^_^Кваризам је правац у уметности, не бркати са изумитељем оснивачем тер'шћке бригаде Ал Џебр Ал Мукабала.
October 27, 201014 yr Author А јуче сам видео и да се укида коментар и одсад се има звати комент.Шта је следеће? Да коментатор постаје коментер, мегаломан - мегаломанијак, гинеколог - гинекологиста? Edited October 27, 201014 yr by расејан
October 27, 201014 yr А јуче сам видео и да се укида коментар и одсад се има звати комент.Шта је следеће? Да коментатор постаје коментер, мегаломан - мегаломанијак, гинеколог - гинекологиста?Krajem osamdesetih je išla serija Portret Ilije Pevca. Sve vreme sam se pitala kako je narod mogao da dozvoli da mu neko toliko menja jezik i govor. Sve je isto ko i lani...
October 27, 201014 yr А нови колонизатори треба да имају одрешене руке да бришу историјске трагове свих претходних?Pa ne brišu tragove lososa novi kolonizatori, nego tvoj prodavac ribe. :P
October 27, 201014 yr Author Pa ne brišu tragove lososa novi kolonizatori, nego tvoj prodavac ribe. :PНе него увозник, кога нико није опампрчио по прстима, џепу & мудима што увози робу која нема прописну етикету на језику земље у коју се увози. Да се то нешто враћа са границе, другачије би било.Као што нико не може да продаје у Немачкој ако нема етикету на немачком. И готово. Врћи воз.