Jump to content

Колонизација или colony-zacija?

Featured Replies

• Author

Свежи прилози:- Ako je zubarka naznacila da mi je dala strong anesteziju, koliko sati treba da prodje da mi se povrati utrnula polovina lica?- ...и погледам ја у пандурска кола, врата улубљена, човека ни не видим, надували се бегови- бар три локала се не изнајмљују, него су for rent... кроз целу Херцеговачку улицу сам обилазио четвороструку колону англофоних странаца који су дошли да виде шта се то изнајмљује

• Replies 615
  • Views 37.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Свежи прилози:- Ako je zubarka naznacila da mi je dala strong anesteziju, koliko sati treba da prodje da mi se povrati utrnula polovina lica?
Ali gospodine naredniče jms živi u Engleskoj i zubarka mu jeste rekal strong.
  • Author
Ali gospodine naredniče jms živi u Engleskoj i zubarka mu jeste rekal strong.
Јеботе, почели и сами себе да колонизују!
gospodine naredniče
Kaže se gos'n naredniče. I tako...
  • Author
"veliki broj roditelja dece sa posebnim potrebama potiče iz socijalno depriviranih sredina, niskog je obrazovanja, a često se radi i o familijarnoj problematici, pa su to roditelji sa ozbiljnim emocijalnim, socijalnim i intelektualnim problemima koji zahtevaju pomoć, podršku, edukaciju i koordinatora-savetnika koji će im pomoći u donošenju ispravne odluke u vezi školovanja deteta".
Могло би и на преводилачке, ал' није бисер.

"dete sa posebnim potrebama"Kako bi to trebalo napisati, a da bude u duhu našeg jezika?

• Author
"dete sa posebnim potrebama"Kako bi to trebalo napisati, a da bude u duhu našeg jezika?
Прц са колонизацијом је што заборавиш како се шта пре звало. Чепркам по глави и извлачим дупло голо.

verovatno se nekada ranije koristio čisto srpski termin "dete sa invaliditetom" ili "hendikepirano dete", ali su se u međuvremenu neke stvari promenile. na bolje.

• Author
verovatno se nekada ranije koristio čisto srpski termin "dete sa invaliditetom" ili "hendikepirano dete", ali su se u međuvremenu neke stvari promenile. na bolje.
Да, бар није "са специјалним потребама".А ми кукали на самоуправљање што измишља дугачке називе.
čisto srpski termin
:lolol:
  • Author

Имала мајка два сина, један није знао српски

sigurno najbolja novinarka u srbiji, i ona je ta koja pravi razliku izmedju b92 i ostalih televizija.
а други је знао
evo, kapetanm je naveo tačno ovu glupost sa vučićem. pazi, novinar koji ne pravi razliku između krivične prijave i optužnice, što je elementarna stvar, nema šanse da ukapira, objasni ili razotkrije neke mnogo složenije pojave i procese u društvu.
  • 2 weeks later...
  • Author

Кад Све Пишу Великим Словима, Као да је Ово Језик Господара:A изгледа да не умемо да напишемо ни Хајдара Алијева на свом језику, него

spomenik Azerbejdžanskom sovjetskom i postsovjetskom lideru Heydar Aliyevu.

Edited by расејан

• Author
drage volje bih ti pomogla, ali nažalost nemam u tom domenu nikakvu drage volje bih ti pomogla, ali nažalost nemam u tom domenu nikakvu ekspertizu. nisam bila primorana da razvijam te veštine. al ako čujem nešto korisno, mogu da ti pošaljem info. . nisam bila primorana da razvijam te veštine. al ako čujem nešto korisno, mogu da ti pošaljem info.
Експертиза је код нас вештачење, налаз стручњака:
  • Експертиза рукописа,
  • Пејаковић С. Судскомедицинска експертиза и лекарска грешка пред друштвом и судом. Београд: Научна књига, 1991.
  • Иако експертиза финских патолога које је ангажовала Европска унија није доказала да се ради о масакру цивила, тај догађај пресудно утицао ...
  • у Институту је урађен низ идејних и главних пројеката конструкција, практично из свих области грађевинарства, велики број студија, консалтинга и експертиза

Реч експертиза значи "стручност" само на језику господара.

Moram da kazem da su meni reci vestak i vestacenje uvek bile mnogo ruzne. Bas mi deluju vestacki, ko 1 zrakomlat. I to i pre nego sto sam cuo za ekspertize. Pa se samo pitam da nisam jedini...

• Author
Moram da kazem da su meni reci vestak i vestacenje uvek bile mnogo ruzne. Bas mi deluju vestacki, ko 1 zrakomlat. I to i pre nego sto sam cuo za ekspertize. Pa se samo pitam da nisam jedini...
Ма то је требало да се зове судски вештац, ал' су се предомислили у последњем тренутку.