Indy Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 We’ve heard of being totally immersed in your work… But artist Liu Bolin’s amazing talent sees him blend so completely into his scenes he is almost invisible. Liu, 36, of Shandong, China, spends up to 10 hours a time being painted so he perfectly matches the background. Spots he has chosen in China and the UK include a phone box, a cannon and even earthquake rubble. Some people walking past have no idea he is there unless he moves. Liu calls his Hiding In The City series a “protest against the state” for cracking down on artists. He’s one artist they might struggle to find.
Zmitjkoe Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Wow, vrlo interesantno i kreativno. Jedva sam ga nasao na utovarivacu. :D
hoffnung Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 same here. druga - četvrta takođe impresivne.
Caligula Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 (edited) Ja bih pre rekao da je on platno po kojem se slika nego sto je umetnik:) Btw, dobar koncept mada vec vidjen. Edited January 16, 2010 by CowBoy
Indy Posted January 17, 2010 Author Posted January 17, 2010 Sorry Kauboje ako sam zalutao s ovim... stavio bih ovo radije na potforum Ninjutsu, al' ga nije bilo :D
Caligula Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 (edited) Zalutao?Nisi sigurno, evo ja bih npr. voleo da vidim print 2x3 metra ovog bagera. Uopste - koncept "nevidljivosti" i utapanja, maskiranja je star koliko i priroda.edit: taj koncept je u korenu evolucije. Od sharenih oktopoda, preko kameleona do tigrova u trsci. Ovaj chicha mu daje novu dimenziju. Edited January 17, 2010 by CowBoy
Indy Posted January 17, 2010 Author Posted January 17, 2010 Salio sam se, naravno. Covek je (za moje neuko shvatanje) primer jednog uspesnog konceptualnog umetnika.
Roger Sanchez Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Salio sam se, naravno. Covek je (za moje neuko shvatanje) primer jednog uspesnog konceptualnog umetnika.A u koncept su uloženi i trud i dosta vještine, što mi ga jako sviđa. Inače imam neke predrasude prema konceptima, pogotovo kad se sastoje od bacanja boje na pločnik, skidanja do gola i valjanja po platnu na Times Squareu (izmišljam) i sličnih konceptualnih izdrkavanja.
Recommended Posts