Jump to content
IGNORED

Foto-aparat izbora

Indy

Vaš omiljeni tip foto-aparata  

62 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted (edited)
Canon G12 :)PowerShot-G12-FSR.jpg
Nikon P7000103683_med-480x400.jpg@gazza: ne brini, nisi nista propustio :DS95 vs S90 ima muti-aspekt, HD video i neki kao fol hibridni IS... Edited by Vapad
Posted
si kupio?
Kamo srece. Tek danas objavili da je izasao.A i ja mislim da izmedju S90 i S95 ne propustas mnogo - mada boli malo ako novi model izadje bas brzo posle tvoje kupovine :PKoristi ga maximalno i uzivaj.
Posted
'ebo im pas mater canonu, vidim da su izbacili i S95. a ja pre 2 meseca kupio S90. e sudbo, kleta!
Nema potrebe za bedakom ako ne snimaš puno videa. Sve ostalo je isto.
Posted

Tja, osim 720/24p videa, G12 je istovetan sa G11.

Posted
Tja, osim 720/24p videa, G12 je istovetan sa G11.
A prednji, EOS-like tockic? :lol:
Posted

pa da, taj tockic i meni zapao prvo za oko, sta je to? jel to kao ring kod S90?

Posted
A prednji, EOS-like tockic? :lol:
Jebiga, pre je bio vertikalni tockic, ovako je ipak lakse, da ne kazem ergonomicnije.@gazzaNe znam sta je ring, ali ovim tockicem biras ekspoziciju ako si u aperture modu, i obratno itd.
Posted

ring na s90 je prsten u dnu objektiva kome mozes da dodelis funkciju po zelji. mislim da je po defaultu otvor blende, a inace moze da se isprogramira da radi bilo koju drugu funkciju kada je aparat u manuel modu, sto ce reci da sigurno moze da se koristi za ekspoziciju.

Posted (edited)

imam pitanjce, ali kako sam amater i o fotografiji znam samo da nisam fotogenicna, mozda bude glupo (u formulaciji ili sustini):moze li sa digitalnim fotoaparatom da se koristi stari objektiv, iz analognog doba?koju, okvirno, cijenu mogu da ocekujem za polovni sirokougaoni objektiv? ukoliko tako nesto uopste ima smisla pitati bez dodatnih informacija.

Edited by morgana
Posted
moze li sa digitalnim fotoaparatom da se koristi stari objektiv, iz analognog doba?
I da i ne.Kazi konkretno koji aparat i koji objektiv su u pitanju, pa da ti kazemo :)
Posted

fotoaparat je olimpus sp-510uzobjektiv nemam. nacula sam da moze da se uzme neki stariji, i da tako moze jeftinije da se prodje.hvala, jms :)

Posted
fotoaparat je olimpus sp-510uz
Tom aparatu se ne mogu menjati objektivi.
Posted
:wub: za Morganu...Već sam zamislio (zbog prvog pitanja) neke Takumare na dnu njenog ormara, pa da se Đejms i ja pobijemo oko istih, kad ono...
Posted

ma ovi sirokougaoni objektivi sto sam gledala po netu su prilicno skupimeni treba nesto za slikanje enterijera. sa stitch programima tu ne dobijam najbolji rezultat, dok sa pejzaznim slikama sklapanim iz vise komada nemam problema.problem je, kad sam vec na topiku, u velikoj mjeri i u samom aparatu, koji je ocajan u zatvorenom prostoru. slike su lose, sta god da radim u fotosopu ne uspijevam dovoljno da ih korigujem.u dnevnosvjetlosnim uslovima na otvorenom je sasvim fini.pa mogu i da preformulisem i dodam pitanje: koji aparat mogu da uzmem za fotografisanje enterijera, a da nije previse skup i da moze da se kombinuje sa nekim ne previse skupim sirokougaonim objektivom?jel ima nesto do 300 e recimo? vise od toga ne mogu da dam, a ni ovo mi nije malo.mozda da trazim neki polovni.