Jump to content
IGNORED

Video tehnike

Sludge Factory

Recommended Posts

Posted

Ljudi, ajmo, hica je!Ovde u Wegovoj radnji daju popust od 20% na kamere i fotoaparate Sony i Panasonic, ali samo do kraja februara. Sta da uzimam? Na njihovom sajtu ima sve sto imaju u ponudi, pa mogu da narucim model iz BG ako nema ovde. Takodje, u jednoj drugoj radnji, ima Nikon fotoaparat Coolpix P90 (ako sam dobro zapamtio model) za 340€. Valja li to?

• Replies 144
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Sludge Factory

52

• kud u maglu Simoviću

12

• Zmitjkoe

11

• InvisibleLight

11

Posted
Ljudi, ajmo, hica je!Ovde u Wegovoj radnji daju popust od 20% na kamere i fotoaparate Sony i Panasonic, ali samo do kraja februara. Sta da uzimam? Na njihovom sajtu ima sve sto imaju u ponudi, pa mogu da narucim model iz BG ako nema ovde. Takodje, u jednoj drugoj radnji, ima Nikon fotoaparat Coolpix P90 (ako sam dobro zapamtio model) za 340€. Valja li to?
Panasonic HDC-SD20EP-K ili Panasonic HDC-SD5EG-K
Posted

Nemoj CoolPix. Jeste da je cena superpovoljna, ima super zoom (24x), IS, pokretni display i pristojnu rezoluciju (12MB) itd.,pa je stoga vrlo primamljiv, ipak to je kamera za snappere, za putovanja, uspomene itd. Za ozbiljnijeg amatera kvalitet slike nije zadovoljavajuci, noise se javlja i pri najnizoj osetljivosti. Moj ti je savet da pogledas malo bolje Panasonic kamere, Lumix modele.

Posted (edited)
Panasonic HDC-SD20EP-K ili Panasonic HDC-SD5EG-K
E jbg, te trenutno nemaju na lageru™. Nema ni cena da pise.
Nemoj CoolPix. Jeste da je cena superpovoljna, ima super zoom (24x), IS, pokretni display i pristojnu rezoluciju (12MB) itd.,pa je stoga vrlo primamljiv, ipak to je kamera za snappere, za putovanja, uspomene itd. Za ozbiljnijeg amatera kvalitet slike nije zadovoljavajuci, noise se javlja i pri najnizoj osetljivosti. Moj ti je savet da pogledas malo bolje Panasonic kamere, Lumix modele.
Neko je ovde cini mi se hvalio taj Coolpix (ili sam ja to nesto pobrkao). A deluje bas onako handy.Ne ludujem ja nesto za kvalitetom, ali mislim onda bih mogao da uzmem i neki najobicniji digitalac za kucnu upotrebu (npr. Olympus ili tako nesto) od 100-120€ i da se tako malo zezam s tim. Ovi ni te Lumixe nemjau na lageru™. Kolike su im cene otprilike? Npr. ovom DMC-FZ50EG-K?Joj, a ovaj Nikon je bas zgodan™. :D Edited by Sludge Factory
Posted

ako ti je toliko stalo iscimaj se do Beograda(video sam neke slicne kamere cak i u Merkuru :blink: )

Posted (edited)

To bi u principu bilo najpametnije, ali nemam kad da obavim to planinarenje.@Zmitjkoe: Koji bi mi Lumix prepoucio? Koji je u rangu cena sa ovim Coolpixom? Ja ove sve sto gledam su preko 450€.Da budem sto konkretniji: ukupan budzet za kameru i foto-aparat mi je nekih 700€. Kamera je primarna, ali i foto-aparat je vazan :) Sta bi dobro tu moglo da se skarabudzi?

Edited by Sludge Factory
Posted
@Zmitjkoe: Koji bi mi Lumix prepoucio?
Ja bih preporucio ovo. Idealna kombinacija foto/video mogucnosti, sa kvalitetnom Leica optikom i moze da se nadje za ispod 300 €.travel.jpg
Posted (edited)

Gde moze da se nadje?BTW, valja li ovo cemu?

1967.jpgPanasonic SDR-H40EP-S•Garancija : 24 meseci27.499,00 dinSD/HDD kamkorder42x optički zumNapredna O.I.S. FunkcijaHDD kapaciteta 40GBVideo zapisi sa 16:9 odnosom Široki LCD dijagonale 6.9cm Softver za uređivanje sadržajaLeziste za SD karticu(snimanje video zapisa i fotografija)Kompatibilan sa DVD snimacem VW-BN1 za snimanje i reprodukcijuDimenzije 67 x 70 x 116 mmTezina 340 g
1968.jpgPanasonic SDR-H60EP-S•Garancija : 24 meseci29.990,00 dinSD/HDD kamkorder50 x optički zumNapredna O.I.S. FunkcijaHDD kapaciteta 60GBVideo zapisi sa 16:9 odnosom Široki LCD dijagonale 6.9cm Softver za uređivanje sadržajaLeziste za SD karticu(snimanje video zapisa i fotografija)Kompatibilan sa DVD snimacem VW-BN1 za snimanje i reprodukcijuDimenzije 67 x 70 x 116 mmTezina 340 g
2528.jpgPanasonic SDR-H80EP-K•Garancija : 24 meseci32.990,00 dinMediji za snimanje:tvrdi disk 60 GB, SD / SDHC memorijske karticeTip senzora:1/8" CCD senzorRezolucija: 0.8 MpixOptički zoom:70 xDigitalni zoom:digitalni zoom 70 - 100 x, super digitalni zoom 70 - 3500 xRezolucija fotografija:16:9 formatu rezolucije 640 x 360 px, u 4:3 formatu rezolucije 640 x 480 pxFormat snimanja:MPEG2 standard, rezolucija snimke 704 x 576 pxAudio / video priključci:A/V izlazOstali priključci:USB 2.0Vrsta napajanja:litijska baterija, minimalno 725 mAhDimenzije (Š x V x D): 53 x 67 x 107 mmBoja:crvena
Edited by Sludge Factory
Posted

E Zmitjko, svidja mi se ovaj Lumix. Kako mogu da dodjem do toga?Nasao sam i ovaj slican: Panasonic Lumix DMC-FZ28K.

Posted
Gde moze da se nadje?
Mislis na konkretnu radnju? Nemam pojma, ja uvek kupujem preko interneta i sve radnje sveta su moje.
BTW, valja li ovo cemu?
U ta govanca se ne razumem, ali sam siguran da foto kamere sa HD videom (kao sto je Lumix) ima kvalitetniju sliku. Ako hoces i foto i video kameru onda je bolje da to bude u jednom nego da kupujes odvojeno. Matematicki receno bolje je 1x500 nego 2x250.
Posted
Mislis na konkretnu radnju? Nemam pojma, ja uvek kupujem preko interneta i sve radnje sveta su moje.
E jebiga! :D Nemam tu mogucnost. Al' cisto informacije radi, odakle narucujes i kako to ide?
U ta govanca se ne razumem, ali sam siguran da foto kamere sa HD videom (kao sto je Lumix) ima kvalitetniju sliku. Ako hoces i foto i video kameru onda je bolje da to bude u jednom nego da kupujes odvojeno. Matematicki receno bolje je 1x500 nego 2x250.
A snimanje zvuka? Moze li Lumix to?
Posted

Moze, moze. :lol: Čini mi se da je ovaj model najbolji odnos cena/kvalitet trenutno na tržištu, makar što se ove klase tiče. Pa i 350€ nije mnogo za aždahu.

Posted

E jbg, gde ja to u Srbiji da nadjem tako povoljno?

Posted

Joj ne znam sta da radim! Popust od 20% nije mali bas, a imam jos danas (i mozda sutra) da pazarim, ali nemam pojma sta da uzmem. A ovaj Lumix sam nasao ovde. Jel' pouzdano ovo, kakva je ova radnja, zna neko?