Anonymous Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Trebalo je da znam u sta ce se ova tema pretvoriti.Ali zar vam se ne svidja to sto su piramide gradili slobodni ljudi?Konsultovao sam drugaricu (egiptologa). Rekla mi je da je to jasno k'o dan, pre nego što me je prezrela, kad sam počeo da postavljam podpitanja.
Аврам Гојић Posted January 12, 2010 Author Posted January 12, 2010 Konsultovao sam drugaricu (egiptologa). Rekla mi je da je to jasno k'o dan, pre nego što me je prezrela, kad sam počeo da postavljam podpitanja.Jel si je pitao nesto u vezi sa Denikenom?
Anonymous Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Ne, ali sam, svejedno, ispao glup. Naravno da zna za ovo otkriće, a onda me je pitala za izvor. Kad sam naveo da mi je izvor novinski članak, morao sam da slušam muziku sledećih petnaest minuta. Moraću da promenim taktiku, ukoliko uspem, praviću se pametan na ovom topiku.
Indy Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 druga stvar je to sto ne verujem da su im uslovi rada bili na iole humanom nivou pa ih ne bih nazvala slobodnim.Sto je jos gore, postoje indicije da nisu imali strategiju odrzivog razvoja.
prima Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Sto je jos gore, postoje indicije da nisu imali strategiju odrzivog razvoja. ucitelji..
Indy Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Interesantan je osvrt jednog britanskog kolumniste/arhitekte apropos graditelja piramida u kontekstu ovoga sto se sad radi u Dubaiju (Burj Khalifa). Postoje tu mnoge paralele, a jedna je potpuno odsustvo interesa za (ovozemaljsku) odrzivost, a izuzetan smisao za grandioznost....PS. Kad se vec troluje Jutjubom, da se bar troluje kvalitetno.
3opge Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 piramide su po pustinjskoj zezi gradili slobodni ljudi a robovi su im za to vreme fircali zene u hladu.
расејан Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Пирамиде су градили слободни зидари. А, овде те зидаре не пуштају тек тако. У свакој бољој самоуслузи има да се купе зидарске тегле (mason jars), које одлично заптивају.Иначе, не бих се чудио да је цела та прича са робовима била плод романтичарског наклапања, и пизме околних народа којима се такав Египат баш није свиђао, или напросто нису имали довољно маште да замисле друштво другачије од свог.
MancMellow Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Pa da me placa lanom, pivom i hlebom, i da mi uz to omoguci da ne moram da presedim celu godisnju poplavu u drustvu osmoro dece, komaraca, krokodila i bezube zene, pohrlio bih.Ti bas zivis blizu Dunava...Sto je jos gore, postoje indicije da nisu imali strategiju odrzivog razvoja.
Jolly Roger Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Nadam se da im je bila uteha sto se bili slobodni ljudi jer posao jeste bio robovski... ;)Zanimljiva statistikaZanimljivo poredjenjeBBC-jev dokumentarac o gradnji Velike piramide u Gizi (sest delova):http://www.youtube.com/watch?v=AJWrlYIf-Bw
Blueberry Posted August 19, 2013 Posted August 19, 2013 Ne verujem da postoji ovaj topic. Pa valjda se zna ko ih je gradio, majku mu......za šta postoji i objašnjenje.Car! Uzgred, SVE mu verujem. Kakvi egiptolozi, robovi, Keopsi, Ramzesi, Tutankamoni, pičkematerine...
Recommended Posts