Renegade Posted September 6, 2014 Posted September 6, 2014 Priča se da će i prva imati identičnu krstaču a da će se samo razlikovati u detaljima tipa v-neck mesto polo kragne. Videćemo...
Geo Posted September 6, 2014 Posted September 6, 2014 Realno na ovoj belo-zlatnoj kombinaciji tesko da ce se i primetiti ta krstaca na utakmicama ... Sve u svemu zadovoljan sam celokupnim izgledom ove rezerne varijante ...
Ajant23 Posted September 6, 2014 Posted September 6, 2014 Ima li gde fotografija kako dres stoji na Dicku, Advocaatu?
malkin Posted September 6, 2014 Posted September 6, 2014 x marks the spot manje-više (ovde baba zakopala gaće?), meni je ova belo-zlatna kombinacija ružna. otkud tozla, pre bih očekivao crvenu ili plavu.
Ryan Franco Posted September 6, 2014 Posted September 6, 2014 (edited) Irci su imali slican fazon sa fontom izvedenim iz uncijal pisma. Ono sto je nama studenicki tipik i miroslavljevo, njima su ona srednjevekovna jevandjelja. To nije los fazon i Srbi su veoma malo svesni koja je to gotivna specificnost. Sada postoje i eksperti koji bi mogli da izvedu neki progresivan font oslonjen na ta pisma ali deluje da je dizajnetima brojeva bilo dovoljno da prosto prenesu prastara pisma u digitalnu formu. Ocekivao bih vise ali kad se kulturno radnici time ne bave, sto bi se umbro zezao. U svakom slucaju, ti brojevi su daleko bplji fazon koji bi nas cinio prepoznatljivim nego krstovi. Ali tanka je linija izmedju pukog podrazavanja proslosti i majstorskog trazenja inspiracije u njoj. Sacekao bih bolje i zvanocne slike pre ocene sta je od ta dva. Ono sto odmah mogu da kazem je da ovoliko insistiranje na tradiciji deluje jako usiljeno i mora suptilnije. Edited September 6, 2014 by McCabe
Ryan Franco Posted September 6, 2014 Posted September 6, 2014 Btw muslinov predlog sa prugastim dresovima je odlican i estetski i koncepcojski. Avaj, nema puno maste u srpskom fudbalu ni oko njega. Sem arg i paragvaj nosi pruge, a nosila ih je i nigerija.
Ajant23 Posted September 6, 2014 Posted September 6, 2014 Ocekivao bih vise ali kad se kulturno radnici time ne bave, sto bi se umbro zezao. Pa, ovi dresovi su ti čista kulturna politika... Sprdanje sa svim ovde, nije mi jasno zašto... Možda ti znaš?
Ryan Franco Posted September 6, 2014 Posted September 6, 2014 (edited) Ne znam. Ne deluje mi da su se sprdali ali lozacka atmosgera koja prati promociju dresa deluje kao sprdanje. Btw potrazite stjepana filekija na tipometru i njegove rekonstrukcije starih pisama. On je bio makstor i to je bio pionirski poduhvat. Moguce je da su koristili njegove rekonstrukcije (sasvim kul ali da li je za fudbalski dres) a moguce je i da su pomerili stvar. Voleo bih da je ovo drugo ali ukoliko je gornji leak tacan... Ne deluje da je tacan jer ispis imena nije isti kao ispis svi zajedno. A i brojevi su izgleda drugaciji. Ma... Videcemo. Edited September 6, 2014 by McCabe
Ajant23 Posted September 6, 2014 Posted September 6, 2014 Ne deluje mi da su se sprdali ali lozacka atmosgera koja prati promociju dresa deluje kao sprdanje. Pa, i nije smešno, ne ide im...
MiddleClass Posted September 6, 2014 Posted September 6, 2014 Nije to krst već raskrsnica i vetrometina na kojoj se nalazimo.
Ajant23 Posted September 6, 2014 Posted September 6, 2014 Nije to raskrsnica i vetrometina svih nas već potpis sazdan od pismenosti kojom smo ovladali u proteklih četvrt veka...
Recommended Posts