kim_philby Posted January 12, 2010 Author Posted January 12, 2010 i kao film sa najvecom zaradom u istoriji kinematografije.zar? prestigao titanik?
Aineko Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 na stranu to sto ja nikako ne razumem ove dubokoumne misli na temu Avatara - to je jedan film sa tankom, predvidivom i relativno pateticnom pricom (bar onom osnovnom, o zlim kolonizatorima. prica o Pandori je ipak malo bolja), ali fenomenalno prezentovanom i kao takav je vredan gledanja. ali ovo mi je fascinantno (a nije vezano za Avatar): A ti si od onih što mu još nisu otkrili da Djed Božićnjak ne postoji. Izvinjavam se zaista.cekaj, ti stvarno hoces da kazes da od onog trenutka kad sa 5,6 ili 7 godina, shvatis da vile ne postoje - nikad vise ne mozes da uzivas u bajkama (osim ako nema ironicnog otklona)? ja se uvek iznenadim kad shvatim da takvi ljudi postoje :). nije tu poenta da analiziras koliko su dogadjaji koje gledas stvarni i moguci u nasem univerzumu, sa fizickim zakonima koje mi poznajemo, vec da pustis tvoj mozak da razume 'fizicke' zakone price koju gledas/citas...ali za to ipak treba maste :).a ako cemo bas konkretno o Avataru - pa na Pandori i nema bajkovitih momenata. Ili ti mislis da su leteci dinosaurusi bajka (iako je nesto slicno nekada postojalo i na Zemlji, mozda ne bas toliko sareno, ali to je vec stvar evolucije razlicitih hromofora :) )? Ili mozda to sto ocigledno sva bica na planeti dele iste neurotransmitere pa mogu da komuniciraju sa svim ostalim? a ako si citao ista od moderne SF, i onaj upload/download zivih bica nije nikakva bajka, samo sto se ne koriste masine vec globalna neuronska mreza planete (ocigledno sacinjena od biljaka, posto su biljke sedentarni organizmi, pa mogu da formiraju relativno stalnu mrezu)...itd :).
fancy claps Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 (edited) estel, to o cemu vi pricate sa bajkama veze nema. bajke su definisali, kad kazem definisali misim definisali, ruski formalisti, nejmli vladimir prop, i tu imas neznamkolkobese funkcija, tipova i toga svega. to dal je nesto fantasticno il naucno plauzabilno nema veze sa bajkama.nravno, ja se ni sa joakimom ne slazem, ali on mi je saveznik. Edited January 12, 2010 by fancy claps
Aineko Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 estel, to o cemu vi pricate sa bajkama veze nema. bajke su definisali, kad kazem definisali misim definisali, ruski formalisti, nejmli vladimir prop, i tu imas neznamkolkobese funkcija, tipova i toga svega. to dal je nesto fantasticno il naucno plauzabilno nema veze sa bajkama.pa ja lepo i napisah:a ako cemo bas konkretno o Avataru - pa na Pandori i nema bajkovitih momenata.:) ja se upravo slazem da Avatar nije bajka, kako je joakim pokusao da ga predstavi pominjicu proto-sta-vec...(prvi deo mog odgovora njemu nije o Avataru vec o bajkama uopste. sta je sa LOTR? je l i za njega treba ironicni otklon?)
Indy Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 nakon ovoga zakljucavajte topik. duda je rekla.Ali, psihijatrijski pacijenti koji komentiraju vesti u Politici su ipak nenadmasni:Samo ostro. Svidja mi se kritika. Nije jedna od onih "Niz dlaku". A i lepo je napisana. Hristos se rodi C P b u J A!!!
Lloyd Wyman Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 zar? prestigao titanik?pitanje je samo trenutka kada ce se to desiti.
yolo Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 nravno, ja se ni sa joakimom ne slazem, ali on mi je saveznik.pa tako nekako ili cak beyond, recimo ti mi nisi saveznik niti se slazem sa tobom ali mi se svidja kako pises pa te smatram u nekoj ravni istomisljenikom za razliku od vitriola koji je potpuno nekonzinstentan. i mislim da bi teoreticari komunikacije ekstaze (ili ekstaze komunikacije, kako ono bese) bili ponosni na ovaj thread. sve se sliva u dve velike kolone - good vs bad - bas kao i kod dragog nam kameruna kemrona u 3d prostoru. nas je zivot filmska bajka!
joakimvitriol Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 :) ...ja se upravo slazem da Avatar nije bajka, kako je joakim pokusao da ga predstavi pominjicu proto-sta-vec...Ne, upravo suprotno, da je Avatar bajka sve bi bilo ok. Ono što ja želim da velim jeste da film sa pričom koja je naivna u meri u kojoj je naivna ova iz Avatara ne može da pretenduje da ga neko shvati ozbiljno te u tom smislu nema potencijala da funkcioniše na nivou socijalne angažovanosti ili metafizičke teorije a što je Kameron očigledno pokušao.
vin Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 da je preobrazeni covek koji spasava, zna, preobrazava, ume i moze, a koji se zaljubio u to sto moze da hoda, a eto, usput i u neku curu, dobio upravo to- noge, ljubav svog zivota i zivot u skladu sa prirodom, a da je mesto "bika koji sedi" dobio njegov suparnik, to bi jos i imalo nekog smisla (mada mi se film ni tada ne bi dopao). ali kako je pricip "ko pre devojci njemu mu i devojka i vlast" preovladao, ipak stavljajuci preobrazenog coveka na prvo mesto, onda je to samo pocetni argument protiv ingeniozno nesimpaticnog i anti-anti-amerikanizovanog filma. i to nije sve sto bih rekla, nego kapiram da je sve vec prezvakano u prethodnim komentarima, koje me mrzi da citam.ovaj film NIJE jebeno remek delo, i efekti mu jebeno ne daju na genijalnosti.naravno da ima simpaticnih momenata, biljcica, zivuljki, porukica, i jos poneceg, ali to nije dovoljno.
Outsourcer Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Audiences experience 'Avatar' blues reklama, srozavanje društva ili nešto treće?
le petit nicolas Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 nisam pri vremenu da citam temu, samo da pitam: valja li se ova bajka-nebajka za sitnu djecu, daltonske orijentacije, tako od oko sedam-osam godinica?ja mogu, ako je za nuzdu, i da prespavam ^_^ unapred fala ipoz
yolo Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 pa, ako moze da cita 3d titlove koji lete po sali onda da. a moze da se gleda i bez citanja:). mozda mu boje malo ublaze daltonizam, sve je moguce!
le petit nicolas Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 mozda mu boje malo ublaze daltonizam, sve je moguce!nije rec o daltonizmu, nego o daltonstvu, odsustvu mirnoce i miroljubivosti :( najbolje je ako ima nekih katastrofa ili kataklizmi, poplava, zemljotresa, vulkanskih erupcija. ako nista drugo, onda makar neki dobar pozar ili pomor nesto brojnije populacije.bez sale, kako titlovi lete po sali? jel narod trci da i' uvati?poz
Recommended Posts