Jump to content
IGNORED

kim_philby

Recommended Posts

Posted
Avatar May Be Global Smash, but USMC Not AmusedMichael Barkoviak - January 12, 2010 7:04 AMUSMC public affairs not please with plot of AvatarJames Cameron's Avatar has already grossed $1 billion at the box office, but the popular film has upset some military officials. Col. Bryan Salas, United States Marine Corps Director of Public Afffairs, wrote an open letter criticizing the film and its director.Salas slams the movie since it reportedly "takes sophomoric shots at our military culture and uses the lore of the Marine Corps and over-the-top stereotyping of Marine warriors to set the context for the screenplay. This does a disservice to our Corps of Marines and the publics' understanding of their Corps."As the wars in Iraq and Afghanistan continue, the USMC and U.S. Army have strived to keep their images intact due to past incidents. "Let's view Avatar for what it is, a leap in the wizadry of cinema, a digital fantasy and a vehicle for a filmmaker to make a statement, but not emblematic of the Marines who honorably fight and fall to win our nation's real battles today."What are your thoughts on the movie? Does it hurt the perception of military culture, or is Col Salas barking up the wrong tree?
  • Replies 716
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• kim_philby

123

• Indy

47

• Ajant23

46

• yolo

36

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

pa i ja licno mislim da je hegisov In the Valley of Elah na bolji nacin predstavio vojnu kulturu danas u SADedit: da li sam ja lud ili se u filmu nigde ne navodi da su to SAD marinci. ja sam nesto tripovao da su to neki marinci (kolonijalni marinci) bas kao u kameronovim tudjinima.

Edited by kim_philby
Posted

^ Ako mislis na Avatar onda su to bivsi marinci koje je unajmila korporacija. Dakle cisti placenici.

Posted (edited)

А боли маринце... наравно, свака вашка обашка, остали родови војне (мушки, женски, сувоземни итд) ће се посебно огласити или се неће ни препознати. Морали су да претрпе десет година вијетнамских филмова и Кваку-22, а онда су успели да убеде Холивуд да се поново претвори у себе, тј у пропагандну машину која ће само мало да гланца имиџ војноиндустријског комплекса.Хм, сад ћу још и да се заинтересујем...

Ako mislis na Avatar onda su to bivsi marinci koje je unajmila korporacija. Dakle cisti placenici.
Плаћеници су и иначе. То ради пуно радно време па иде кући (колима или у сандуку), има пензије, сопствену здравствену мрежу, сопствени пензијски фонд итд итд. Зову се добровољци зато што више нема регрутације, ал' далеко од тога да волонтирају. Edited by расејан
Posted

^ to se zove profesionalna vojska iako se slazem da US marinci nisu daleko od tog imidza. Mislio sam placenici u smislu da ne ratuju ni za jednu drzavu vec za obicnu kompaniju.Uspit ne vidim zasto se marinci zale. Glavni junak (good guy) je njihov, vecina placenika su obicni tupsoni koji bespogovorno izvrsavaju naredjenja (to valjda i zele?) a imas i zgodnu devojcicu kojoj je moral udario u glavu. Sve u svemu jedini los lik je glavni komandant. Ukoliko bi i njega izbacili mogao bi ceo scenario da bacis.

Posted
Duda pase muda.
cinjenica da je ta zena filmski kriticar politike najbolje govori o sunovratu te medijske kuce.
Posted

bit ce ti tesko da nadjebes dudu.

Posted
bit ce ti tesko da nadjebes dudu.
moram prizanti da si prilicno siromasan u izrazu kada ne citiras neke autoritete.pitanje za tebe: da li mislis da ce Avatar po bilo cemu osim po (trenutno) dobrim efektima ostati zapamcen?
Posted
Vrlo zanimljiva recenica. Da li je Kameron hteo da izazove (navodne) medicinske poremecaje da bi stvorio neophodnu ironicnu distancu?
Ne da bi je stvorio nego da bi nadomestio njen nedostatak. Očigledno da 3D revolucija deluje veoma moćno a meni je bilo zanimljivo da se poigram sa teorijom zavere pa da zamislim da su producenti i Kameron gađajući najveću ciljnu grupu u istoriji filma odlučili unapred da niko živ neće primetiti pomenute nedostatke jer neće moći da se pokupe posle projekcije sve padajući u depresiju, jureći meduze, leteći na leđima golemog crvenog zmaja i bežeći od proleoparda.
cekaj, ti stvarno hoces da polemises da tezom da saj faj / fantazi mora da ima ironijski odmak da bi bio OK?
A ti si od onih što mu još nisu otkrili da Djed Božićnjak ne postoji. Izvinjavam se zaista.
... da li sam ja lud ili se u filmu nigde ne navodi da su to SAD marinci. ja sam nesto tripovao da su to neki marinci (kolonijalni marinci) bas kao u kameronovim tudjinima.
Lud si ali ne zato što se u filmu eksplicitno navodi da su to SAD marinci već zato što je paralela toliko očigledna (za nekoga ko bar jednom nedeljno pogleda vesti ili u novinama pročita i nesportske stranice) da isteruje oči.
Posted
moram prizanti da si prilicno siromasan u izrazu kada ne citiras neke autoritete.pitanje za tebe: da li mislis da ce Avatar po bilo cemu osim po (trenutno) dobrim efektima ostati zapamcen?
prvo uvreda pa pitanje. da li je zaista tesko biti fin?ostace zapamcen kao veliki povratnicki film dzejmsa kamerona. takodje i kao film koji je posle gotovo decenije fantazija revitalizovao zanr epske naucne fantastike.na kraju krajeva po cemu ti pamtis filmove?
Posted
Ne da bi je stvorio nego da bi nadomestio njen nedostatak. Očigledno da 3D revolucija deluje veoma moćno a meni je bilo zanimljivo da se poigram sa teorijom zavere pa da zamislim da su producenti i Kameron gađajući najveću ciljnu grupu u istoriji filma odlučili unapred da niko živ neće primetiti pomenute nedostatke jer neće moći da se pokupe posle projekcije sve padajući u depresiju, jureći meduze, leteći na leđima golemog crvenog zmaja i bežeći od proleoparda. A ti si od onih što mu još nisu otkrili da Djed Božićnjak ne postoji. Izvinjavam se zaista.Lud si ali ne zato što se u filmu eksplicitno navodi da su to SAD marinci već zato što je paralela toliko očigledna (za nekoga ko bar jednom nedeljno pogleda vesti ili u novinama pročita i nesportske stranice) da isteruje oči.
pa ta paralela je prisutna i u tudjinima pa se tamo eksplicitno kaze da su u pitanju tzv. kolonijalni marinci.
Posted
ostace zapamcen kao veliki povratnicki film dzejmsa kamerona. takodje i kao film koji je posle gotovo decenije fantazija revitalizovao zanr epske naucne fantastike.
i kao film sa najvecom zaradom u istoriji kinematografije.