ΟΛΥ Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 3d govno. presmesan film. i da, volim sc fi i bajke. ali ovo je govno. i to 3d govno.
Mil@n Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 3d govno. presmesan film. i da, volim sc fi i bajke. ali ovo je govno. i to 3d govno.Gledaj sa vedrije strane, da si gledao u 6D osetio bi verovatno i kako to govno smrdi... :)
yolo Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 (edited) eh, ceo topik ko na jućubu. Edited January 11, 2010 by gazza1
Indy Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 3d govno. presmesan film. i da, volim sc fi i bajke. ali ovo je govno. i to 3d govno.Vidi, Kime, ovako se pise filmska recenzija. A ne ti tvoji filigranski osvrti sve obogaceni referencama za koje je samo BGhost cuo.
kim_philby Posted January 11, 2010 Author Posted January 11, 2010 (edited) eh, ceo topik ko na jućubu.pa i zabavno je sa vremena na vreme. inace ja sam tokom izbivanja pogledao celokupan opus gdina KamerUna i meni lepo. Avatar je tu potpuno konzistentan sa njegovom dosadasnjom poetikom. Ja sam mali i prizeman covek. Ljubitelj plitkih zanrova i dinamicne akcije te mi je to i dosta.@joakim:Nisam siguran koliko je Linc ironican, odnosno o tome mozemo raspravljati, dok s druge strane kod Ferhufena ta ironija nijednog momenata nije uspela da otupi militarizam i borederline fasizam Hajnlajnovog izvornika. Takodje nisam siguran koliko je 'ironicna distanca' kvalitet sama po sebi. Meni je recimo Avatar daleko bolji film od Zvezdanih jurisnika (ili kako se vec taj film zvao u nasoj distribuciji). Doduse ja u holandezovoj holivudskoj fazi uvek vise preferiram Totalni opoziv koji jeste mozda najvernija adaptacija jedne Dikove price sa sve divno plasticnom Seronkom & Svarcijem koji zaista izgleda poput fizikalca kojeg je neko primorao da glumi super-spijuna.Opet meni se cini da nisam video to mesanje koncepata o kom govoris osim kada je mesanje koncepata nesto sto sam zanr zahteva. Takodje mislim da je polaritet ili Lem/Pekic (a citaj Tarkovski/Sodeberg) ili Barouz/Salgari (citaj Kameron) sustinski lazan. Kameron pri tome decidirano stoji u ovom drugom kampu. Metafizike i/ili socijalne angazovanosti ima u onoj meri u kojoj je nosi subzanr koji je i nastao kao odgovor na izazove i protivrecnosti kolonijalizma. E sada, ja licno verujem da trivijalna, petparacka, knjizevnost i zabava cesto ima isti pristup pravu na bavljenje i socijalnom tematikom i metafizikom te je kod Kamerona i zanimljivo kako se on kroz zanr bavi time.@Indy: OAY je navijac KK SZ te ga plavi trometrasi neprijatno podsecaju na Slavkana. Nije mogao da gleda film od neprijatne jeze misleci o tome kako ce izgledati sledeci derbi :) Edited January 11, 2010 by kim_philby
ObiW Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 (edited) Nisi probao da dohvatis one meduze koje lebde po dzungli tamo? Ja sam stalno imao zelju da zgrabim jednu (kao ObiW one dude).Ti i ja smo dobro prosli. Pazi kakav se problem javlja medj' omladinom koja je gledala Avatar: James Cameron's completely immersive spectacle "Avatar" may have been a little too real for some fans who say they have experienced depression and suicidal thoughts after seeing the film because they long to enjoy the beauty of the alien world Pandora.On the fan forum site "Avatar Forums," a topic thread entitled "Ways to cope with the depression of the dream of Pandora being intangible," has received more than 1,000 posts from people experiencing depression and fans trying to help them cope. The topic became so popular last month that forum administrator Philippe Baghdassarian had to create a second thread so people could continue to post their confused feelings about the movie...."Ever since I went to see 'Avatar' I have been depressed. Watching the wonderful world of Pandora and all the Na'vi made me want to be one of them. I can't stop thinking about all the things that happened in the film and all of the tears and shivers I got from it," Mike posted. "I even contemplate suicide thinking that if I do it I will be rebirthed in a world similar to Pandora and the everything is the same as in 'Avatar.' " http://www.cnn.com/2010/SHOWBIZ/Movies/01/...lues/index.htmledit: malo mu ga dao po spojleru Edited January 11, 2010 by ObiW
Anonymous Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 3d govno. presmesan film. i da, volim sc fi i bajke. ali ovo je govno. i to 3d govno.Ovo je argumentacija, padam na kolena i revidiram stav.
fancy claps Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 zasto neprijatelje filma optuzujete za koprofiliju? vi ga volite a ne mi.
joakimvitriol Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Film u kome se pojavljuju prolemuri, pronosorozi, proljudi i ostali zmajevi ako nije bajka za decu mora da ima ironičnu distancu da bi neko uopšte mogao da poveruje (uživi se) u njega. Npr. u Matriksu je problem prevaziđen tako što se bajkovite stvari odvijaju, logično, u virtelnom svetu a u slučaju Avatara plavi proljudi trometraši (ne znam koji je to KK SZ a od plavih su mi prve asocijacije na Knickse i Cibose) jesu realitet. Dakle ironična distanca nije kavalitet sam po sebi ali je u stanovitim slučajevima neophodna. Npr. delimično nekonzistentni Kameronov Titanik je jedan od slučajeva gde pomenuta distanca nije bila potrebna te je nije ni bilo dok su je konzistentni Terminatori i Tuđin dosledno sadržali iako je i u tim slučajevima bilo antikorporacijske levičarske ideologije karakteristične za žanr. Nije nemoguće da se Kameron pouzdao da će pomenuti problem biti rešen 3D revolucijom ako vidimo kakve je medicinske poremećaje izazvala kod određenog broja gledalaca.
Zmitjkoe Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Film...Da tebi nisu mozda uvalili naocare sa dioptrijom? Za dalekovide?
Indy Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Nije nemoguće da se Kameron pouzdao da će pomenuti problem biti rešen 3D revolucijom ako vidimo kakve je medicinske poremećaje izazvala kod određenog broja gledalaca.Vrlo zanimljiva recenica. Da li je Kameron hteo da izazove (navodne) medicinske poremecaje da bi stvorio neophodnu ironicnu distancu? Sto onda lepo nije svakog posetioca odvalio bezbol palicom u glavu po ulazu u bioskop, to izaziva medicinske poremecaje kod vecine ljudi (osim Bosanaca).
yolo Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 (edited) Vrlo zanimljiva recenica. Da li je Kameron hteo da izazove (navodne) medicinske poremecaje da bi stvorio neophodnu ironicnu distancu? Sto onda lepo nije svakog posetioca odvalio bezbol palicom u glavu po ulazu u bioskop, to izaziva medicinske poremecaje kod vecine ljudi (osim Bosanaca).cekaj, ti stvarno hoces da polemises da tezom da saj faj / fantazi mora da ima ironijski odmak da bi bio OK? Edited January 12, 2010 by gazza1
kim_philby Posted January 12, 2010 Author Posted January 12, 2010 hey! ja sam poreklom bosanac i vidis da je na mene delovalo...
Indy Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 cekaj, ti stvarno hoces da polemises da tezom da saj faj / fantazi mora da ima ironijski odmak da bi bio OK?Ne, bobe me sacuvaj, samo mi je bila zanimljiva misao (u smislu da se ja toga nikad, ni za 1000 godina, ne bih setio).
Recommended Posts