roksi Posted January 31, 2018 Posted January 31, 2018 On 15/01/2018 at 8:45 AM, Jimmy Kowalski said: <3
Ras Posted February 14, 2018 Posted February 14, 2018 Bernard Herrmann – Battle Of Neretva Bernard Hermann je komponovao muziku (takođe i diriguje LSO) za Bulajićevu Neretvu za distribuciju na engleskom govornom području. Ova je muzika zabeležena na izdanju američkog Southern Cross Records, najpre vinilnom iz 1975. godine, kasnije i na cd-u, i obuhvata 11 tema u trajanju od tridesetak minuta. Teme su kao po pravilu smenjuju: jedan marš, a zatim jedna lirska tema. Priložen je jezgrovit opis filma i muzike iz knjižice koja prati cd: Ako bih izdvajao favorite, onda bi to bila tema u kojoj je izabrana harmonika za vodeći instrument i koja prati smrt Danice ( Sylva Koscina, među stećcima, u grupi partizana koja zaustavlja četnike) i zavodljivu finalnu temu. Koliko mi je poznato, ne postoji zvučni zapis originalnog skora, koji prati "domaću" verziju filma ni približno sličnog obima, osim EP sa 4 teme, što je šteta. Muzika u filmu je moćan pratilac, posebno neke od vokalnih tema, poput ove koja prati ionako spektakularne kadrove kolone koja se kreće niz polje, sa samog završetka: Spoiler
Hippie Posted February 17, 2018 Posted February 17, 2018 super su al meni [jos uvek] ovo ostaje u vrhu.... jedan od retkih koncerata koj sam gledala od pocetka do kraja vise puta;
I*m with the pilots Posted February 21, 2018 Posted February 21, 2018 (edited) 7 hours ago, Fakundo Sava said: Ova kompozicija (tj. intro i finale) mi tako dobro fizicki pase uz Arbijev lik! Svaki put kada slusam mi se stvori slika njegovog lika, govora, pokreta... Edited February 21, 2018 by I*m with the pilots
Recommended Posts