Jump to content
IGNORED

Идеолошки пројекат Бадњак

Fantom iz Opere

Recommended Posts

Posted

Oduvek me zanimalo ko je sve radio muziku za te RTS-ove etnografske dokumentarce, a pogotovo 80ih. A konkretno ovo su verovatno Laza Ristovski ili Goran Trajkoski, mislim da nema ko treci. Hristic nije sigurno, hehe.Nego evo nesto za tebe. Probaj zanemariti cinjenicu da je neko stravicno nevest, ko se verovatno naziva umetnikom [i mozda cak zivi od toga], pokusao da od ovog vise nego zanimljivog svedocanstva lokalne bibliotekarke napravi neku vrstu art-intervencije, naravno na stetu samog svedocanstva i tematike: http://www.youtube.com/watch?v=Mkxb3MBt5dE

• Replies 729
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Fantom iz Opere

246

• Д

50

• kim_philby

43

• woodooinstalater

34

Posted
Oduvek me zanimalo ko je sve radio muziku za te RTS-ove etnografske dokumentarce, a pogotovo 80ih. A konkretno ovo su verovatno Laza Ristovski ili Goran Trajkoski, mislim da nema ko treci. Hristic nije sigurno, hehe.
Знам да су браћа Вранешевић (Лабораторија звука) радили музику за документарац "Бог и Хрвати". Упамтио сам то као изузетну занимљивост јер је била права реткост да неки српски "новоталасни" бенд учествује у националном пројекту. http://www.youtube.com/watch?v=aWH0NLyZ6oE
Posted
Знам да су браћа Вранешевић (Лабораторија звука) радили музику за документарац "Бог и Хрвати". Упамтио сам то као изузетну занимљивост јер је била права реткост да неки српски "новоталасни" бенд учествује у националном пројекту. http://www.youtube.com/watch?v=aWH0NLyZ6oE
OmotOdbranaA.pnga neki su pomalo i bili nacionalni projekat.
Posted
Знам да су браћа Вранешевић (Лабораторија звука) радили музику за документарац "Бог и Хрвати". Упамтио сам то као изузетну занимљивост јер је била права реткост да неки српски "новоталасни" бенд учествује у националном пројекту.
I vrlo su dobro uradili muziku. Nikad mi doduse nisu bili simpaticni, cak naprotiv.
Posted (edited)

kad smo kod muzike680px-Slavic_europe.svg.png For the spirit of our fathers For the glory of our sons For the power of the spectre For the holy alliance

Edited by Gonzo
  • 3 weeks later...
Posted (edited)

Sa sve Kalinjingradom... :)

Edited by Leteći Holanđanin
  • 2 weeks later...
Posted

nema nam fantoma pa da ga odmenim:http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=10&dd=02&nav_category=78&nav_id=462560

Posted
nema nam fantoma pa da ga odmenim:http://www.b92.net/i...8&nav_id=462560
А у Аустралији су признали џедаје још од претпрошлог пописа, кад су нашли да их има око 8000. Могу да мислим колико их је било после, кад су и сами сазнали да постоје :).
Posted

Из новог НИН-а!Духовито и поучно, вреди прочитати!dragan_jovanovic_postekologija.jpgГадна брошурица Живка Топаловића(или: ако су још Немањићи били немачког порекла, значи ли то да Европа нема алтернативу, већ мора одмах да пригрли Србију?)Много сам слаб на мог марљивог сарадника Мићу Данојлића. Штооо? Ех, што! Песник је, брале, то! И, то какав! Сломио ме оваквог, крутог и курчевитог, сломио ме је, лане, једном песмом. "Смрт перунике". Умало ме није сгрефио нервни слом због погибије те једне перунике коју је смртоносно погодила кап кише из једног летњег пљуска. О, небеса. како ме је то тронуло, покосило! Ах, како сам посрнуо пред тим Данојлићевим стиховима као Ниче пред посрнулим кљусетом под бичем суровог кочијаша, на Тргу Карла Алберта у Торину, а дана 3. јануара 1889. године.Елем, због Данојлића сам се нашао у просторијама „Српске књижевне задруге" на додели награде „Живко Топаловић" овогодишњем лауреату, овом, бре, власнику Мокре Горе, мислим, Емиру, алијас Немањи Кустурици. Ах, како ми је та церемонија тешко пала! Јер, унапред сам знао, бајо, да ће на додели "Топаловића" бити и Воја Коштуница, а њега кад видим три дана среће немам, а нема ни Србија. Још када сам видео да фарба косу као Вук Драшковић, па још да црта и обрве, е, ту ми се стомак преврне! Али, шта ћеш! Ћути, трпи, јер песник Данојлић држи почасно слово Кустурици и ређа све сама славна имена, их, ко је све добио "Топаловића"— те поменуше и Харолда Пинтера, првог комшију моје секе из Челзија. Чуј, Харолд Пинтер и Коштуница, звучи као нека кафанска зајебанција!Слушам Данојлића како кити Емира пробраним, красним речима, а кроз главу ми пролази живот Живка Топаловића, социјалисте, али не из Дачићевог СПС-а. Овај предратни социјалиста Топаловић знао је какав је сатрап Тито био, да је све угледне српске социјалисте и комунисте у Москви побио, па ослобођење земље није ни дочекао него је за Берлин на време побегао и тамо се науком бавио. Е, сад, пази, мој роде, шта је о Немањићима у Универзитетској библиотеци Берлина, Топаловић ишчачкао! Да су Немањићи, у ствари, НЕМАЧКОГ ПОРЕКЛА! И да су као рудари, гастарбајтери, дошли из Византије, па и у Србију, и, миц по миц, од рудара постали су и властела која су, по налогу византијске коминтерне, срушили српске династије и засели на српско престоље! Да, та мала, али разорна брошура Живка Топаловића зове се "Властела и Серби*.К. Г. Јунг стоји поред мене, дува ми дим из сребрнасге, патаренске луле и на уво шапуће "А зашто мислиш да је толико страшно што су Немањићи били Германи? Сети се, када је Фридрих Барбароса кроз Србију пролазио и када га је Немања изнад Ниша дочекао, чак су се и војске, Барбаросине и Немањине, готово, на истом језику споразумевале!"Ту ми сине да је српски бог грома био Герман, у Понишављу му још додолске песме певају, све док Германа ти исти Немањићи нису забранили и, уместо њега, старозаветног нам пророка Илију наметнули, ваљда зато што нам је, око двеста наших паганских свештеника, поклао.Песник Данојлић још чита у СКЗ пригодну беседу, а ја зурим у Немању, мислим. у Кустурицу. И са сетом се сећам када се као млад, а већ успешан режисер, уочи последњих балканских клања, изјашњавао јавно као - богумил! Ох, како ме је то обрадовало, како ми је ово срце богумилско заиграло што, ето, нисам црна овца у овом православном српском гету, то јест, стаду. И када је, једном приликом, у редакцију дошао, поклонио сам му моје богумилско „Житије Савино" у нади да ће по мом роману снимити филм о „српском Рубљову„. Али, авај, прођоше године и богумил Емир се покрсти и узе - Немањино име!? Него, заврши се церемонија, поче у СКЗ да се служи Данојлићева ракија, а Кустурицу новинари окружили, не можеш му прићи. А све и да сам му пришао; шта бих му рекао, шта честитао? Поганог "Топаловића" који је Немањиће једном брошурицом раскринкао, светосавље у парампарчад разбио...Кломпарaм кроз Ташмајдан, као облак у кломпама, са главом међу аријским боговима, а са табанима међу Србима. Опослим и у корпорацији, па ајд, са Биљаном ка Богословији, али не да им јавим да су Немањићи немачког порекла, већ да на тениским теренима ТК "Црвена звезда" гледам како Сашка шамара лоптицу. Нисам је дуго гледао: форхенд јој је, баш, ојачао, на бекхенду је, још увек, спорија, а "петља" за сервис још мало, па пристојна. Али, ко ће Сашку на турнире пратити, ко старе тениске тајне откривати, ако њен тениски гуру запали ка богу Виду на Суву планину...Дуго сам се те ноћи, на тераси, у лигештулу на пуној месечини грејао, пркосио хиперборејској кошави, еееј, мој Србине, су чим ћеш пред Европу и Америку када су ти и Немањићи били - Германи? Николино вино сам на празан стомак пио, а када ме је омамило, успавало, јасно сам глас моје Црне чуо: „Видим да те, изнова, погодило то што су, по Топаловићу, Немањићи немачког порекла. А шта ти вреди што су, данас. у Србији на власти, шатро, Срби, кад пред туђинима пузе као црви..."

Posted

Интервју са Драганом Јовановићем:http://www.comp-press-data.hu/Portal/Archives/CNN-N/2009/11/s03.pdfdragan_jovanovic_nin_novinar_ideolog.jpg

Моја крсна слава је свети Јован и ја је нећу угасити, пре свега због мојих предака. Староверци држе и до култа предака. Важнији су ми мој отац и деда од Мојсија, Исуса, светог Павла и Петра заједно. Али од овог лета почињем да славим Видов-дан на мојој Сувој планини. Тамо ћу дићи кип бога Вида који има четири лица и гледа на све четири стране света.
Posted
Нисам имао живаца да одслушам, ово је толико подижњенорж, да су ми све те исте гримасе, кореографија и пољуђене животиње стално одвлачиле пажњу (и ишле на живце). Јел' ово стварно руски филм?
  • 3 weeks later...