Indy Posted December 2, 2014 Author Posted December 2, 2014 (edited) ne znam gde sa ovim, i znam da nije za ovaj forum sa preovlađujućom ateističkom populacijom, al želim da podelim. Kad budes sledeci put imala slicnu ideju, pokreni molim te topik za to namenjen (EDIT. imamo odgovarajuci podforum), a ne da mi kacis "jedinstvo vere i medicine" na topik koji sam namenio samo ovom drugom. Edited December 2, 2014 by Indy
Frank Pembleton Posted October 7, 2021 Posted October 7, 2021 Ladno mrnk nije dobio nobela, wtf ? Ja sam mogao pare da stavim na to... ... Shiit has hit the fan
Popular Post vememah Posted June 9, 2022 Popular Post Posted June 9, 2022 Da bude i ovde, ne samo na lav temi: studija novog GSK-ovog leka protiv određene podvrste raka rektuma (3. rak po učestalosti u SAD) Jemperli (dostarlimab-gxly) baziranog na imunoterapiji dala fenomenalne i dosad nezabeležene rezultate - kod 14 od 14 (100%) pacijenata sa odmaklim kancerom rektuma koji su završili ceo tok terapije (6 meseci intravenskog uzimanja leka na svake 3 nedelje - ukupno 9 sesija) rak je potpuno nestao, kod još 4 pacijenta terapija je u toku. Pacijenti nisu lečeni zračenjem ni hemoterapijom, dakle jedina terapija bila je intravensko uzimanje leka, što znači da su tokom tih 6 meseci imali gotovo nepromenjen kvalitet života pošto neželjena dejstva nisu bila ozbiljna. Ekipa studije sada planira istraživanja na većem broju pacijenata, kao i na drugim čvrstim tumorima (npr. želuca, pankreasa i bešike). Kažu da se nove terapije za rak sada pojavljuju tipa jednom mesečno, dok je pre nekoliko godina to bilo jednom godišnje. Studija: https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa2201445 Detaljnije iz medija: 6 3 1
Recommended Posts