Jump to content
IGNORED

islamski ekstremizam

wall

Recommended Posts

Da se nadovezem na samog sjebe, sasvim mi je ocevidno da je rast tvrdokornog nacionalizma (a mozda i rasizma) u Evropi i uopste zapadnim zemljama ekstenzija ove reakcije odozgo. Znaci, rezonovanje ide ovako: pokazali smo slabost zato sto svasta dozvoljavamo, sad su ovi divljaci dosli da nas jebu, znaci sad mi njima imamo da damo 1 tvrdi racku da malo oni glodju. Lepo je to opevao Laibach, kazem ja.To je veoma jaka jednacina, i pravo je cudo da se ipak relativno veliki broj ljudi tome odupire (hvala Bogu... posto mislim da je tako i Hitler nastao).
Nemam sta da dodam na ovo. Sreca pa ipak sada (valjda) postoje kocnice nastanku nekog novog Hitlera. Ali gledajuci kako ljudi lako zaboravljaju proslost (primer: danasnji otpor prema vakcinama, ne nuzno protiv gripa...ja takvima uvek savetujem da citaju malo istoriju jednog dr. Salkovog izuma, cisto da stave stvari u perspektivu), cini  mi se da ima razloga za brigu.
  • Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Аврам Гојић

373

• Hella

361

• Indy

217

• kim_philby

205

Top Posters In This Topic

Posted Images

Da, hajde da pricamo i o izmeni ikonickih predstava za vreme vladavine Amenofisa IV. Sve je to relevantno za pricu.
Insistiram na ovom da bih cuo misljenje jednog deklarisanog levicara o aktu koje su doneli komunisti, a o kome neki Bosnjaci i danas imaju bolna secanja:Naše majke su ostajale uspravne i dostojne svoga amaneta, čak i onda kada je Rimska kurija spremala svoje ratnike smrti i beščašća da obeščaste našu zemlju-mati Bošnjanku; one su skakale sa zidina Vranduka, sa litica i vrleti Bosne, u ponore zemlje, čuvajući svoju čast i obraz. One su ostajale dostojanstveni baštinici naše vjere, čak i onda kada je EU-gen SA-vojski jurišao i palio, kada je silom otimao i silom zatirao, one su uzimale oružje u ruke i odlučno čuvale svoju čast i familiju. One nisu pokleknule niti kada je nova “narodna” vlast donijela zabranu nošenja feredži i zarova, i tada su čuvale i sačuvale našu vjeru i adetehttp://www.bosnjaci.net/prilog.php?pid=24727

Insistiraj koliko hoces, na zamene teza nikada ne pristajem. Ako se sretnemo na topicu o odnosu komunista prema religiji, reci cu ti, ali ovde necu zato sto Bosna 1945 nije Pariz 2009 i neprijatno mi je sto to uopste moram da isticem.edit: inace zar nisi nasao bolji argument za svoju tezu od teksta koji kaze da su Srbi -  balkanski vukodlaci koji se mogu vaspitavati samo maljem?

Edited by vasudeva418
Insistiraj koliko hoces, na zamene teza nikada ne pristajem. Ako se sretnemo na topicu o odnosu komunista prema religiji, reci cu ti, ali ovde necu zato sto Bosna 1945 nije Pariz 2009 i neprijatno mi je sto to uopste moram da isticem.
Meni je tvoj stav malo cudan jer se (1) ne radi o 1945. nego o 1953 kada se vlast vec ustalila pa i Ustav promenila, (2) radi o univerzalnom principu prisile drzave prema odredjenoj populaciji i (3) cini da je takva prisila ostavila dublje tragove u kolektivnom secanju jednog naroda (otkud feredza/zarovi u Sarajevu u XXI veku?). Drugim recima, kako god okrenes, pravi izazov za diskusiju. Ali ako ti ne bi po komunistima to je tvoja odluka i ja to postujem, ali ipak biljezim sa shtovanjem. Edited by ObiW
edit: inace zar nisi nasao bolji argument za svoju tezu od teksta koji kaze da su Srbi -  balkanski vukodlaci koji se mogu vaspitavati samo maljem?
To diskvalifikuje ceo tekst? Ili samo onaj deo o zaru & feredzi?
:lol: Užasan si! Osećam da imaš po 1 folder za svakog od nas na hard drajvu, sa fajlovima koji idu unazad do Sezam BBS-a. Zamišljam te kao da si neki malčice dobrocudniji Šicer.
Ma zajebavam se sa Vasom. Ustvari, dao si mi slagvort kad si rekao nesto pre 5-6 postova o ... jao sad cu da te lose citiram pa ces da se naljutis. Nesto o "nedoslednim levicarima". A bas na to me ovo Vasino vrludanje podseca. PoDseca? PoTseca? Gde mi je G&S da me poduci gramatici & pravopisu i citira 5 odlomaka iz 10 knjiga koje obradjuju problem & potvrdjuju da su komunisti bili u pravu. Edited by ObiW

edit: nakucao post od 200 reci u kome sam veoma iskreno napisao sta mislim o zabrani feredza u FNRJ i sada ga brisem zato sto sam hteo da polemisem, a ne da citam ogovaranja i podjebavanja. Ajd uzivajte bez mene, mozete jos malo da me ogovarate kad odem. Ovo se u vrlo maloj meri odnosi na Indija, mnogo vise na shtovanog sagovornika koji pokusa da nametne temu i onda mene, koji na to ne pristanem, optuzi za vrludanje. 

Edited by vasudeva418
Kako mislis "ogovaramo", pa i ti si ucestvovao u diskusiji? Inace, i bez mene ce da se nastavi, nesto mi se pokvarilo raspolozenje za forum.
Ma nesto mi se nije dopalo u Obijevom tonu, konkretno rec "vrludanje", izvini sto sam rekao da si ogovarao, jako losa formulacija je u pitanju.
i ja sam u prolazu...bilo je interesantno, ne znam zasto se razilazite.
Zato sto je ponoc i hocu da, u ocekivanju da nam Nacionalna korporacija za osiguranje stambenih kredita konacno razresi misteriju zvanu kredit-da ili ne, odgledam epizodu Life on Mars i odem na spavanje. Edited by vasudeva418