halloween Posted August 31, 2017 Posted August 31, 2017 (edited) Posetila sam danas, pet dana pred zatvaranje, izložbu "Edgar Dega- Trenuci posmatranja", Galerija SANU. Naravno, najveći deo pripada zbirci Eriha Šlomovića, što me je još jednom podsetilo da mi je neko pre 15-20 godina maznuo Knjigu žalbi Moma Kapora sa rođendanskom posvetom od neke '85- '88.godine (u kojoj je bio Dosije Šlomović), živa se pojedoh. Zanimljiv je tekstualni deo izložbe- panoi slede jedan drugi po odabranim godinama. Za odabranu godinu izdvojene su tri grupe činjenica kao paralele- iz života Degaa, društveni život u Francuskoj, društveni život u Srbiji. Lepo urađena izložba, radovi obuhvataju crteže, monotipije i fotografije autora. Trebalo bi da je vide naročito deca školskog uzrasta. Ako treba da nađem i neku manu, onda na panoima za dve godine imaju samo podaci za za Srbiju, ne mogu da verujem da se u te dve godine ama baš ništa se nije dešavalo u slikarevom životu, a ni u Francuskoj. Edited August 31, 2017 by halloween
halloween Posted September 1, 2017 Posted September 1, 2017 Kako je i sam jednom priznao, bio je bolji slikar nego knjizevnik. Nakon sto je procitao neko Kaporovo pocetnicko pisanje(verujem posle mnogo sacekusa u Klubu knjizevnika), Ivo Andric mu je rekao- drzite se slikanja.
foto Posted September 1, 2017 Posted September 1, 2017 ma koliko je to danas 'nepristojno' reci kapor je vrlo dobar likovni umetnik, narocito crtac. imam vise njegovih kafanskih crteza na salvetama, novinama, papiricima. i dobar je crtac sa osecajem i za ilustraciju i za atmosferu. mnogo su mi draze te njegove sitnice o drugarima i desavanjima u kafani od raznih njegovih svima opste poznatih crteza, koji iako popularni i poznati crtacki nisu losi.
ultra plasticni Posted September 1, 2017 Posted September 1, 2017 Vorhol ga zakovao u raspalom liftu na G. Vilidzu 70-e i od tada je preso na pisanje
slepa živana Posted September 3, 2017 Posted September 3, 2017 Da proseta Balkanskom ulicom? da prošeta galerijom sanu :D mogo bi da se popiša po one dve tri slike što su izložili. to je otprilike nešto što je nedostajalo ovoj izložbi. eventualno da se zapije sa onim grbavcem koga su platili da diše posetiocima za vrat u cilju sprečavanja krađe.
morgana Posted September 3, 2017 Posted September 3, 2017 toliko slaba izlozba? a ja se jos obradovala sto dolazim na dan zatvaranja, stici cu da je vidim makar dok je skidaju.
halloween Posted September 3, 2017 Posted September 3, 2017 Ma dođi, naravno da može bolje, ali od koga je i ovo je dosta. Ne mogu da se setim koji bi ozbiljan muzej pozajmio iole vrednu sliku za Beograd i uopšte ex- YU, ne samo za ovu izložbu
apophenia Posted October 3, 2017 Posted October 3, 2017 Meni žao što ne odoh na izlpžbu crteža E.Dega.
halloween Posted November 13, 2017 Posted November 13, 2017 (edited) Krištof KIntera, Nervous trees, galerija Rudolfinum. Na ulazu dočekuje instalacija Disappearing, sijalice se naizmenično uključuju i isključuju. What was happened with the lightening? Don't worry, it 's a sculpture. 1:0 za Krištofa. Demon of growth Postnaturalia We all want to be cleaned (naizmenično centrifugiraju) Nervous trees Edited November 13, 2017 by halloween
namenski Posted November 13, 2017 Posted November 13, 2017 Jesi li ti bre u Pragu posetila muzej Alphonse Mucha? Ako nisi - steta.
halloween Posted November 13, 2017 Posted November 13, 2017 (edited) Jesam, naravno, nije dozvoljeno fotografisanje, ali sam ipak uspela da snimim jednu fotografiju iz USA- Muhin model cara Dušana na konju za S. epopeju- model zajahao zidarske merdevine u pozi konjanika, a dvojica ispod drže "dizgine". I Pol Gogen koji bez pantalona u čarapama sedi za harmonijumom u Muhinom salonu. Njih dvojica su imali stalno neke modele koji su im bile i ljubavnice. Gogen neku raspusnu Kreolku. Nisam išla u Galeriju Futura, to ću sledeći put. Narodni muzej se otvara u oktobru 2018. Slovenska epopeja je vraćena iz Japana, čeka u depou novu postavku u 2018. Sudski spor je okončan na štetu Muhinih naslednika, a u korist države iako nisu ni posle11 godina od početka realizacije obezbedili trajni galerijski prostor za ta monumentalna platna. Klementinum se takođe obnavlja i zatvorena je ona čuvena sala. Edited November 13, 2017 by halloween
beyoncé Posted December 7, 2017 Posted December 7, 2017 ne znam kud bih s ovim... izgleda da arapski luvr dobija svoju mona lizu
halloween Posted February 11, 2018 Posted February 11, 2018 U Galeriji Singidunum izložba akvarela Dušana Đukarića do 20.2.2018. http://galerijasingidunum.com/3.php Obožavam njegove crvene tramvaje.
Recommended Posts