189- Posted April 27, 2014 Posted April 27, 2014 +1 iako ga previse ne volim, biggie mi je svakako veci od pac-a. moj neki redosled. nas, big l, rakim
Ravanelli Posted April 27, 2014 Posted April 27, 2014 +1 ne znam za bolju rstva od gimme the loot ili bolji album od ready to die
keksi krem Posted April 27, 2014 Posted April 27, 2014 moj neki redosled. nas, big l, rakim Lepa lista, njih trojica su mi isto medju omiljenijima, new york's finest... Jedino se ne slazemo u vezi Biggie-a i Pac-a, ali posto gotivis i francuski rep, we're cool...
keksi krem Posted April 27, 2014 Posted April 27, 2014 El Matador mi je najomiljeniji...od ostalih, volim da slusam Sniper, Lunatic, IAM, Sinik, MC Solaar, Rohff, Oxmo Puccino, La Fouine, Canardo, Booba, Fonky Family, Soprano, Arsenik...
189- Posted April 27, 2014 Posted April 27, 2014 hm, to je to. iam (shurik'n, akhenaton...), mc solaar, oxmo, sinik... pola od ovih jos nisam ni cuo. moracu to da odslusam. thx.
Cane Vukic Prebranac Posted April 28, 2014 Posted April 28, 2014 https://www.youtube.com/watch?v=cjAQa_RAdBY
Ariel Posted April 28, 2014 Posted April 28, 2014 Do jaja traka! Super mi deluju momci, i nekarakteristična struktura pesme, voleo bih da ima još koja strofa jer baš dobro im ide ovaj brzi flou.
Ravanelli Posted April 29, 2014 Posted April 29, 2014 (edited) mimi na profilu objašnjava reprezent, nisam imao pojma da se stvarno bavi striptizom odbila sam brda featova za koje mi je nudjen novac, pojavljivanja po spotovima, intervjua za novine, neko gostovanje u tv emisiji, ako nije skroz u mom fazonu ne postoje pare za koje bih to odradila. tako da mi je smesno kad su ljudi u fazonu 'sta bi sve ova kurva uradila da postane poznata', a ova kurva ustvari jos uvek daje sve od sebe da ostane andergraund ne jer ne sanjam slavu, vec cisto po principu 'sto je brzo to je kuso'. drugo, u mojoj glavi je sve eksplicitno sto ubacim u spot vise promocija repa nego promocija MENE, jer sebe kao sebe mogu da ispromovisem na dosta konkretniji nacin koji bi vrlo brzo bio prihvacen i u nasim uslovima. posao kojim se bavim (striptiz) je s druge strane apsolutno u skladu sa mojim principima i politickim stavovima i uvek cu pre da se malo vise potrudim, utrosim vise energije i vremena, i zaradim pare na nacin koji mi odgovara, a ne na laksi, jer rep za mene nije ni samo zezanje, ni pravljenje para (iako nemam nista protiv toga da u buducnosti ukljucuje sve to, naravno), vec pre svega sirenje jedne ideje koja je u mom sistemu vrednosti mnogo bitna. ko to ne moze da shvati, moci ce ako se potrudi, ko moze - hvala mu sto me podrzava i pomaze mi u toj zamisli. pre svega zenama, jer smo vaspitane tako da nam je mnogo teze da izadjemo iz okvira patrijarhalnosti i postanemo opustene, samouverene, svesne svojih ciljeva i spremne da radimo na tome da ih ispunimo ne ocekujuci od nekog drugog da to uradi umesto nas. ne igramo po tudjim pravilima!MALO NAS JE AL SMO KUCKE! Edited April 29, 2014 by Ravanelli
assück Posted April 29, 2014 Posted April 29, 2014 hm, to je to. iam (shurik'n, akhenaton...), mc solaar, oxmo, sinik... pola od ovih jos nisam ni cuo. moracu to da odslusam. thx. http://youtu.be/x_iKTnCHsNE
189- Posted April 29, 2014 Posted April 29, 2014 (edited) thx!! najvise mi se svidja rohff. sad cu pokupovati™ sve sa torenta. za fonky family sam vec cuo. imaju nekoliko stvari zajedno sa akhenatonom. Edited April 29, 2014 by 189-
189- Posted April 29, 2014 Posted April 29, 2014 http://youtu.be/zOxvuYyrG9Q btw, jel pricao vde neko francuski?
Töölönlahti Posted April 29, 2014 Posted April 29, 2014 Super mi deluju momci... Boss im je i sajt, ono kako treba da izgleda nešto kada se pravi za tri klika, no nonsense i kjut. Skinuo da preslušam. -_-
keksi krem Posted April 30, 2014 Posted April 30, 2014 (edited) btw, jel pricao vde neko francuski? Moi...bolje nego srpski :) Jel te zanima ova pesma Le Miens (na srpskom "moje" ili "moji") jer zelis da saznas da li Shurik'n samo zvuci dobro, ili ima i nesto pametno da kaze...ti proceni, evo ti refren... "Hodam sa mojima, kako kazes istu stvar ja cuvam tvoja ledja, ti cuvas moja bez osvrtanja, nista ne menja coveka samo meso za vuka Ja ako se obogatim, znam da ce uslediti udarci ti moras da se suocis sa mojima mnogi ce ti reci istu stvar ja cuvam tvoja ledja, ti cuvas moja bez osvrtanja, nista ne menja coveka samo meso za vuka Ali oni, oni ce ih isto primiti oni ce znati ko je uputio udarce" U prvom delu pesme repuje o tome kako su on i njegovi ortaci izgurali undergraund fazon i sada su svi poznati, kako su ga roditelji odvracali od repa, njegov prvi tekst, prva pesma, po ceo dan na ulici, crtanje grafita, svi zajedno, jaki, ispunjavaju snove, na kraju samo se nekoliko njih moze nazvati pravim ortacima, itd...u drugom delu pesme opet se osvrce na svoje pocetke, svi su oni bili dvadesetogodisnjaci, a niko u njih nije verovao, navuceni na mikrofon, uvek ce nastaviti iako je sutra daleko, imali su zgradu, ali su zeleli ceo svet, ljudi su se plasili jer su mislili za njih da su banditi, i dalje su oni jedini koji su verovali u svoje sposobnosti, mozda jednog dana budu zidali u Sen Tropeu i vozili kabriolet, sve za rimu, zivot se odvija ispod njihov olovki, tenzija raste, sta god ljudi pricali, oklop bratstva je i dalje tu, sreca, suze, svi slusaju sta imaju da kazu, znaju da je napisano iz srca, iako im to ne govore, takav je ponos... Edited April 30, 2014 by keksi krem
Recommended Posts