DarkAttraktor Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 Dakle nije kviz u pitanju, jer odgovor ni ja sam ne znam, te stoga pomoc trazim od vas, cenjeni forumasi. Sve sto ja znam jeste da se ta slika nalazi na omotu za kasetu "Live in Duisburg 29.11.1985" engleskog elektro/ebm sastava Portion Control, koji je 1986 izdao MML (Marzidovsekminimallaboratorijum) iz Slovenske Bistrice. Ja sam razmisljao u pravcu ustaske-domobranske provokacije (80ih tako aktuelne), mada moze i biti nesto vezano za Duisburg, a opet moze biti i nesto sasvim nevezano za bilo sta od ovog. Sasvim je moguce je da je slika poprilicno poznata i rasprostranjena, jer covek koji je izdao kasetu - Mario Marzidovsek - koliko je meni poznato, nije neki narociti poznavalac, niti fetisist ww2 (mada mozda gresim).
Pontijak Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 ko je tacno na slici pojma nemam, neka hitlerova omladina ocito, vidi se po bermudama koje su bile deo uniforme hitlerjugenda (ah ta klasicna malogradjanska estetika ranog 20. veka kada su decaci nosili kratke pantalone cak i zimi a oblacili dugacke pantalone kada bi drustvenim obredima prelaza postajali, je l' te, muskarci ) i svastiki koju prvi lik sa leve strane ima na rukavu
Roger Sanchez Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Fenomenalna fotogalerija u Njutanjem listu.Hajlajts:Proslava 20 godina fašizma u HNKGuess who.
Roger Sanchez Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 (edited) BonusQ: Tko je to gore desno? edit: i piše sitnoslovno, dakle, Louie, ne trebam ni potvrđivati - u pravu si.. Edited January 16, 2010 by Roger Sanchez
расејан Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Marija Crnobori?Што ти је судбина... ја њу никако нисам варио, а појављивала се доста често док нам је телевизија била безбојна*, јер је деловала тако званично, драмогробно & озбиљно, да сам унапред знао да ће да буде неки давеж, чим се она појави. И био је, скоро без изузетка.* - now you're dating yourself - well, if nobody else will...
Recommended Posts