slepa živana Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 Subota 30. april 2011, 19h, UK „Parobrod”, Kapetan Mišina 6a, Ulaz sobodan Kosta Peševski „SMEĆARNIK” SMEĆARNIK – O komadu Dan masovnih demonstracija u Beogradu. Kafana u centru u kroz koju prolaze marginalci iz različitih krugova glavnog grada i provincije. Njihovi životi i priče na kratko će se isprepletati u periodu od jutra do gluvog doba noći, u danu koji će promeniti Srbiju. Ili možda neće?
Linda Lee Posted May 8, 2011 Author Posted May 8, 2011 Večeras gledala Hipermneziju. Sjaaaajnaaa! Preporuka!
Zli Gli Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 Ja sam veceras zamalo otisao u pozoriste posle 300 godina.
Zli Gli Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 Ima, 'ladno. Cak sam imao i besplatnu kartu (kostala 800 dindzi) ali sam je poklonio
Mercuzzio Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 juche gledao "Otac na sluzhbenom putu". Bash dobra predstava. Na momente kao da je malo zbrzano i neki likovi kao da su nedoradjeni ali generalno gledajuci odlichna predstava.Djuza Stojiljkovic :Hail:
Arkadija Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 Ja danas vodila sestrića prvi put u pozorište, tj. pozorištance Puž. Gledali Laza materina maza :D :D :D Meni bilo jako smešno, dete negde pred kraj počelo da se vrpolji i oće kući. Mislim da je,ipak, za njega sat i dvajes minuta mnogo, samo su mu 4 godine. Ići ćemo ponovo, samo da još malo ojača :D
*edited by mod Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 (edited) Ja sam par puta vodio sestricinu u Puz i svaki put je bila potpuno odusevljena.Sto se predstava za starije tice odgledah pre nekoliko dana "Nije smrt biciklo da ti ga ukradu."Ni bolje ekipe i scenografije a ni goreg teskta i rezije. Edited September 18, 2011 by pavllle
salerokada Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 +1.Ja gledao sinoć. I uopšte mi nije jasno šta se desilo u toj predstavi.
halloween Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 Glembajevi i Višnjik, izbor za ovu nedelju. Višnjik, podela uloga dobra, jedino što Svetozar Cvetković otaljava pos’o levom nogom otpozadi. Glumci sporednih uloga ukrali su predstavu glavnim, naočito Vlasta Velisavljević (bolećiva sam kad vidim starog glumca na sceni) i Nada Šargin (možda sam nepravična prema Jasni Đuričić, ali takav mi senzibilitet). Kostimi zanimljivi, naročito cipele u bojama. Scenografija svedena (što delimično nadoknađuju svetlosni efekti) , ali i ne vredi nameštati kuću koja će ionako uskoro biti prodata i srušena. Predstava nosi emocije, ali je u pojedinim momentima toliko usporena da sam došla u iskušenje da malo odremam i slušam glumce zatvorenih očiju.
Aleksija Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 euripidov kiklop, scena velika gorica zagreb i let 3, rezija ivica buljan - tuzan spoj egzibicionizma, egzibicionistickog muzickog drkanja i ispraznosti. cisto muska predstava, puna golih, polugolih i vinom ispolivanih prljavih glumaca i glumaca amatera, uz povremene muzicke upade, koji se, naravno, desavaju potpuno van konteksta i sasvim bez svrhe - ono sto je trebalo da docara dionizijevsku razuzdanost, deluje nemusto i sterilno, estradno i, suprotno nameri, potpuno nesokantno. takodje, nikad gora dikcija i nikad manje ritma u nekoj predstavi.ja da sam na euripidovom mestu, ja bih ih tuzila.btw, ne secam se nijedne predstave iz susednih drzava koja je imala komunikacijske ili bilo kakve probleme na pozorisnom festivalu u uzicu, cak i kad se radilo o prilicno politizovanim komadima, ali ovog puta su se neke razocarane gledateljke u redu iza mene sve vreme pitale da li je hrvatska reperezentovana na pravi nacin :)
Matilda Ivancic Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 a kad je onaj forumas okacio mnogo lepseg svog bio je pociscen
Aleksija Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 ovo je tradicionalno jedan od najkontroverznijih topika na forumu :D
halloween Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 btw, ne secam se nijedne predstave iz susednih drzava koja je imala komunikacijske ili bilo kakve probleme na pozorisnom festivalu u uzicu, cak i kad se radilo o prilicno politizovanim komadima, ali ovog puta su se neke razocarane gledateljke u redu iza mene sve vreme pitale da li je hrvatska reperezentovana na pravi nacin :)Jesu li još štavljene kože na zidovima užičkog pozorišta? Meni to nekad bilo bezvezno, a sad mi je hit kad se setim.Nije mi jasno (a ne bih da zovem eks razrednu), nađoh da se Jugoslovenski pozorišni festival u UE održava od 1996. godine, a ja se sećam kako je naše celo odeljenje išlo na predstave početkom 90-ih. Bio je i tad neki pozorišni festival i to jugoslovenskog karaktera. Sećam se starih predstava Zvezdara teatra i Ateljea 212, kako smo uživali!
batticuore Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Odgledala konačno pozorišnu igru "Greta, stranica 89" Luca Hibnera, večeras u SNP-u, u režiji Borisa Liješevića. Odlična komedija, nema praznog hoda, sjajna gluma Borisa Isakovića i Jasne Đuričić. Danas bilo 73. izvođenje, sala puna, super publika. :)
Recommended Posts