namenski Posted March 7, 2019 Posted March 7, 2019 8 hours ago, Radoye said: HANS Zasto ne spavas, jebote Jeste HANS, Head And Neck Support andrmolja, device, posle pojaseva verovatno najveci doprinos sigurnosti, bukvalno cuvanju glave sofera, neprimenjiv nazalost u takozvanim svakodnevnim aktivnostima, ali barem opomena da nasloni za glavu na sedistima nisu samo estetika... Videh vest da je negde ovih dana umro Robert Hubbard, covek koji ih je izmislio, jos tamo negde pocetkom 80-ih cini mi se, inace profesor biomehanickog inzenjeringa na Michigan State…
Radoye Posted March 7, 2019 Posted March 7, 2019 4 hours ago, namenski said: Zasto ne spavas, jebote Vremenske zone se tako namestile
namenski Posted June 18, 2019 Posted June 18, 2019 @Radoye Nisam odavno, a i necu vise Tek da ostanes u formi:
Radoye Posted June 18, 2019 Posted June 18, 2019 2 hours ago, palikaris said: Jel to Me 210? Ili taj ili 410.
braca Posted June 18, 2019 Posted June 18, 2019 2 hours ago, Zis said: Meni liči na mitraljez nekog ww2 aviona... A ovo?
Peter Fan Posted June 18, 2019 Posted June 18, 2019 3 hours ago, Zis said: Meni liči na mitraljez nekog ww2 aviona... A ovo? Podvodna mina?
Zis Posted June 18, 2019 Posted June 18, 2019 Braca više-manje tačno odgovorio, to je rezna glava kopača/usisivača, broda za održavanje kanala, produbljivanje luka, izgradnju umjetnih otoka itd.
namenski Posted September 16, 2019 Posted September 16, 2019 @Radoye ako budes bio dobar ne budes googlao, imaces jos jednu bonus fotografiju
Radoye Posted September 16, 2019 Posted September 16, 2019 Ovo znam sta je bez guglanja. Instalacija sa automatima PPSh u prostoru za bombe na Tu-2, ideja je bila da nadleti utvrdjene neprijateljske polozaje i izmitraljira ih odozgo.
namenski Posted September 16, 2019 Posted September 16, 2019 (edited) Posteno 88 ruza za automata ППШ-41, i to ne neka ratna dajstadas skarabudzevina nego pokusaj iz neke 1947-8, tako nekako. ППШ-41, Пистолет-пулемёт Шпагина, ili, puno ime i prezime 7,62-мм пистолет-пулемёт образца 1941 года системы Шпагина, nezvanicno папашa... Геoргий Семёнович Шпaгин, umro mlad, ali ostace zapamcen kao konstruktor jedne od ikona WW2 i jednog od najcistijih primeraka takozvane sovjetske konstruktorske skole naprava za uzajamno istrebljenje. Pouzdan, lak za masovnu proizvodnju i odrzavanje, sluzice razne vojske skoro pa do dana danasnjeg, ali ce pre svega ostati zapamcen kao sredstvo koje je pripadnicima PKKA omogucilo da se oslobode ocaja i osecaja beznadeznosti u susretu sa nemackim automaticarima leta 1941. i dobrog dela 1942. godine. Zapamtice ga i po priznanjima od strane neprijatelja u Koreji (tu vec pomesanog sa primercima proizvodjenim u Kini), priznanjima koja su isla do neke vrste zavisti. Doduse, i po ovoj avionskoj vratolomiji Edited September 16, 2019 by namenski
Radoye Posted September 16, 2019 Posted September 16, 2019 Mislim da sam citao (negde, nekad) da su radili slicne eksperimente i tokom rata, doduse sa mnogo manjim brojem instaliranih automata, vise u nekom improvizovanom fazonu na izvidjacima (R-5, Po-2 i tako to). No moguce da sam se nesto istripovao.
Recommended Posts