Popular Post אַף אֶחָד Posted April 8, 2021 Popular Post Posted April 8, 2021 On 3.10.2009. at 3:55, MarlaSinger said: Da li biste se, kada i zasto vratili u otadzbinu/domovinu? Gde se osecate vecim strancem: tu gde ste ili tamo odakle ste doshli? (12 godina kasnije odgovaram na topik): Ponudili me veceras da se vratim da predajem na BU nesto cime se celog zivota bavim. Ponuda od strane osobe koju mi je najteze na svetu da odbijem. I odbio sam. Zaprepastio sam samog sebe da mi nije trebao ni delic sekunde, pa ni ono uctivo "da razmislim", "da se konsultujem s porodicom)"... Nekad u zivotu doneses neku veliku odluku. Retko kad dobijes priliku 20 godina kasnije da se preispitas i predomislis. Ako ti ne treba sekund da odgovoris da bi opet uradio isto i da se ne bi vracao na ono cega si se u nekom trenutku odrekao bez obzira na sve razne probleme i izazove koje ti je tvoja odluka donela, onda je to jedna od vecih zadovoljstina koje covek moze da dozivi. To me nateralo da se setim svojih baba i deda i njihovih baba i deda i ostalih dokle porodicno pamcenje seze. Svi su se negde selili i svi su negde migrirali. Jedni bezali od austrijanaca, drugi od turaka, treci od bede, cetvrti od inkvizicije, peti od nacista, cetnika i ustasa... Malo kad se desilo da je jednu generaciju preskocila selidba, a dve za redom valjda nikada. Svi su negde isli, ali se niko, bas niko nikad nije vracao. I mozda se tek sada, i potpuno i konacno osecam oslobodjenim od "domovine". 10
Indy Posted April 8, 2021 Posted April 8, 2021 32 minutes ago, chandra said: I odbio sam. I ja isto, pre 10-tak godina. Takodje, nisam izgubio ni malo sna oko toga. (Stagod da mi je posle ovde sledovalo...) 4
Indy Posted April 8, 2021 Posted April 8, 2021 Thomas Wolfe: Quote "You can't go back home to your family, back home to your childhood ... back home to a young man's dreams of glory and of fame ... back home to places in the country, back home to the old forms and systems of things which once seemed everlasting but which are changing all the time – back home to the escapes of Time and Memory." "I ritorni non sono mai felici." 1 1
mlatko Posted April 8, 2021 Posted April 8, 2021 Thomas Wolfe: "You can't go back home to your family, back home to your childhood ... back home to a young man's dreams of glory and of fame ... back home to places in the country, back home to the old forms and systems of things which once seemed everlasting but which are changing all the time – back home to the escapes of Time and Memory." "I ritorni non sono mai felici."ali ima i ono: Si torna sempre là, dove si è lasciato il cuorePovratak može biti bolan ali ne mora biti gorakInviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk 1
Indy Posted April 8, 2021 Posted April 8, 2021 19 minutes ago, mlatko said: Si torna sempre là, dove si è lasciato il cuore Apsolutno, samo sto je to gde sam ja "ostavio srce" neko mitsko mediteransko ostrvo koje mozda ni ne postoji (ili barem nije na mapi, kao ono ostrvo iz Losta, samo tamo negde kod Lampeduze). I uvek se vracam tamo*. *U budnim snovima. 1
noskich Posted April 9, 2021 Posted April 9, 2021 On 6.10.2009. at 11:41, Yoyogi said: Gde bre da se vratim?Srbija vise ne postoji kao ciljno mesto za zivot, mozda za turizam ponekad, kad se pridruzi EU.U Australiju, koja ce za 10 godina biti irelevantna kao sto je danas, na primer, Argentina?U Ameriku, Englesku, dok pametni (koje MBA kriminalci sa Wall Street i London City nisu uspeli da doteraju uza zid 2008.) rade suprotno i "tamo gde treba"?HSBC decided that from February its chief executive will be based in Hong Kong. The bank will keep its global headquarters in London. It explained Michael Geoghegan’s move to Hong Kong, where it was founded in 1865, as part of its strategy to ready the group “for the shift in the world’s centre of economic gravity from west to east”. Najbolje izgleda kao penzos u tropski raj u Thai sa beskrajnim golfom i vecnim letom. Sta god da se tamo desi koga ne interesuje (vise) politika i biznis moci ce lepo (i relativno jeftino) da zivi. Amin. Samo sto Yoyogi sam ne slusa svoje prosle savete, evo ga i dalje u Nagoyi. https://srbijadotokija.com/forums/showthread.php?445-Foto-za-danas-(2021)&p=9460&viewfull=1#post9460
mlatko Posted April 9, 2021 Posted April 9, 2021 ja se prepala da se neko vraca [emoji38]ol:zaßto nas se bojiš?Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk 1
gospa buba Posted April 9, 2021 Posted April 9, 2021 de vas bojim, skroz ste swatki kad god se chovek zapita gde mu je kuca, i da odgovor, ukoliko moze da deluje u skladu sa tim, onda je sve u najboljem redu. gde god bila kuca.sent from bubamoto 1
Indy Posted April 9, 2021 Posted April 9, 2021 Znas kako je pokojni Toza pev'o, sta ce nama soferima kuca...
đorđe geprat Posted April 9, 2021 Posted April 9, 2021 iščitah ove postove do ove poslednje stranice. sada je vidim aktuelizovano posle 12 godina. elem, ako se i moglo razmišljati o povratku rodnoj grudi tada, sada je besmisleno. sedite tamo gde ste ili negde gde je bolje, odgajajte decu da im je to domovina. kada sam pre dve godine upoznao komšijinog prata koji živi na pacifiku, pomislio sam da bi bilodobro pobeći tamo od ovog sranja ovde. finansijski, ne bi bilo problema. bolelo bi me dupe i za internet vezu. no, pod 1, gospođa mi je rekla da sam lud, pod 2.previše je vlažno tamo, reč wiki, i 3, kako se antarktik topi, ostrvo bi se baš smanjilo.
mlatko Posted April 9, 2021 Posted April 9, 2021 Znas kako je pokojni Toza pev'o, sta ce nama soferima kuca...Idi begaj, što mi bacaš nostalgiju za mladošću? Stare (dobre) 80e i neuračunljiva žurba da se iz njih izađe Toza isto pevao?Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk
Recommended Posts