May 15May 15 17 minutes ago, Svemir Zeka said:Kako bre završila Lepo zvuči4 do 5 za veče za dobro raspoloženje.Nekad se moglo blizu litar i da se ostane na staklenim nogama.Čuvate li plastične kese sa pijace/iz prodavnice?
May 15May 15 Ne, ne uzimam ih kad god je to moguce. Imam uvek nekih torbica u rancu.Mlako pivo ili hladna kafa sta lakse podnesete?
May 15May 15 Hladna kafa.Da li postoji osoba koju dugo niste čuli ni sreli, a nedostaje vam i pitate se kako je?
May 16May 16 Jedan ljut, drugi bi se verovatno ljutio sto ga nisam zvao, treci nemam ni pojma sta je... u prevodu nemam zivaca.isto
May 16May 16 Zato što bih tako otvorila stare rane.Lakše bi bilo da osoba mene nazove. A najlakše da se sretnemo, ekrani su mi se smučili.Kojom rečenicom ili mislima sebe ohrabrujete ili utešite?
May 16May 16 Ohrabrujem se kad se setim za šta sam sve bila sposobna ili bezglava, a tešim se neplanirano kad mi na fejsu iskoče slike jedne dalje rođake i drugarice, vršnjakinje, kad vidim to kažem sebi šta god da se nerviraš, nisi tamo gde je ona mesecima i godinama, i svaki dan stavi sliku ruže i sunca na stori, i kažem sebi ne blamiraj se kukanjem....dobro, to nije tešenje. Tešim se mirisima. Koliko dugo traje vaše najčvršće prijateljstvo?
May 17May 17 5 godina , a ona od pre ništa ne računam, jer nisam uopšte bio zreo da shvatim koliko je to dubok odnos. Koliko vam uobičajeni pojmovi menjaju značenja tokom lične evolucije?
May 17May 17 Pa, dosta se menjaju. Sloboda, moral, "dobar čovek"....individualizam ili kolektivizam, i zašto?
May 17May 17 Ne valjda ni jedan ekstrem ali vise naginjem kolektivizmu. Mnogo smo otisli na stranu individualizma, navodno da sebi olaksamo, da imamo slobodu, da nam niko ne smeta... a izgubili povezanost koja je najbitnija stavka zivota.Isto.
May 17May 17 Individualizam, ali i ovo što Desanka kaže, mišljenja sam da se ne može biti individualac dok se u srcu ne zbližiš sa svojom domovinom.
May 17May 17 Apsolutni individualizam.Pa onda slobodnom voljom biraš da pripadneš ili ne. Suho meso ili kobasica?