Jump to content
IGNORED

pitam te pitas me

3Mo

Recommended Posts

Posted

Čedomir (Čedomorac)

Kako vam se zvala čukunbaba po majci?

• Haha 1
Posted (edited)

Gvozdenka

Da li su vam pranđedovi učestvovali u Prvom sv ratu?

Edited by Svemir Zeka
Posted

Ne znam sve 4 cukunbabe po majci :D

Posted

Imaš novo pitanje

Posted

Alternativno: da li su vam dede bili partizani ili kvislinzi :s_c:

Posted

Jesu. Neki decaci su stradali, neki decaci su dobili priliku da se obrazuju. Trebalo bi vise da znam o tome :blush:

Isto

• Vojvodo,serdare 1
Posted

Jeste, pranđed, išao u Albaniju. Pogubljen 1941. od strane lokalnog ustaše kad je bio ovako kao ja sad. 

Isto, porodične istorije

• Tužno 1
Posted (edited)

Pradedov rođeni brat, Marko se zvao je bio solunac i redovno pozivan i odlazio na te skupove. Deda i po majci i po ocu u partizanima, baba čuvala i negovala ranjenika. Rođeni brat mog dede po ocu je bio kod Mome Markovića u glavnom štabu NOV za Srbiju.

Može isto.

Edited by Ras
  • Wub 1
Posted
21 minutes ago, Ras said:

Pradedov rođeni brat, Marko se zvao je bio solunac i redovno pozivan i odlazio na te skupove.

Onda je tamo sedeo zajedno sa mojim dedom po majci, Petrom koji je poziveo 105 godina. Isao u osnovnu sa Gavrilom Principom.

Isto

• +1 2
Posted

Moj jedan deda partizan vulgaris. Nije znao nikog posebnog, samo je verovao u komunizam. Drugi je bio četnik, onaj što mu je ćaću ubio random ustaša. Ovaj post neće bit lajkovan :tongue3:

Spoiler

Mene je podigao deda partizan. Obožavao me, pravi levičar u srcu i duši. Dve godine sam patila za njim kad je umro. 

• Wub 2
Posted

Moj deda Slovenac je bio u logoru u Italiji, a deda Beogradjanin je bio ceo rat u BG imao je radnju "general store" ili sto bi crtani film rekao "Generalova radnja" koju su mu oteli posle rata, lokacija Skadarlija. Imam kesu za kafu sa njegovim logoom radnje iz 1934 godine cini mi se.

• +1 2
Posted

Jedan deda bio u partizanima od pocetka rata. Zarobili ga Bugari, pa im pobegao. Posle se borio protiv Balista na Kosovu i bio ranjen. Drugi deda je proveo rat u okupiranom Beogradu, Imao srece da se oklizne na ledu i slomi nogu u zimu 43/44. Kad je postao punoletan prijavio se u partizane u oslobodjenom Beogradu, pa posto je bio kilav od povrede nisu ga poslali na Sremski front gde je izginuo dobar deo njegove generacije nego su ga rasporedili na aerodrom da bude radiotelegrafista. Posle je ceo radni vek proveo u mornarici i i dalje je ziv i zdrav.

• +1 3
Posted (edited)

Poginuli su.

Koliko ste maštoviti u izgovorima?

Edited by Klara
  • Tužno 1
Posted (edited)

Umem da okrenem na svoju vodenicu, nije da nije.

Koliko ste mastoviti?

Edited by Sandradjer
Posted

Umem da budem veoma mastovit u zavisnosti od situacije, povoda, okoline i sl.

Isto