Filozof manijak Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Čedomir (Čedomorac) Kako vam se zvala čukunbaba po majci? 1
Svemir Zeka Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) Gvozdenka Da li su vam pranđedovi učestvovali u Prvom sv ratu? Edited 2 hours ago by Svemir Zeka
Svemir Zeka Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Alternativno: da li su vam dede bili partizani ili kvislinzi
Sandradjer Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Jesu. Neki decaci su stradali, neki decaci su dobili priliku da se obrazuju. Trebalo bi vise da znam o tome Isto 1
Svemir Zeka Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Jeste, pranđed, išao u Albaniju. Pogubljen 1941. od strane lokalnog ustaše kad je bio ovako kao ja sad. Isto, porodične istorije 1
Ras Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) Pradedov rođeni brat, Marko se zvao je bio solunac i redovno pozivan i odlazio na te skupove. Deda i po majci i po ocu u partizanima, baba čuvala i negovala ranjenika. Rođeni brat mog dede po ocu je bio kod Mome Markovića u glavnom štabu NOV za Srbiju. Može isto. Edited 1 hour ago by Ras 1
Serena Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 21 minutes ago, Ras said: Pradedov rođeni brat, Marko se zvao je bio solunac i redovno pozivan i odlazio na te skupove. Onda je tamo sedeo zajedno sa mojim dedom po majci, Petrom koji je poziveo 105 godina. Isao u osnovnu sa Gavrilom Principom. Isto 2
Svemir Zeka Posted 35 minutes ago Posted 35 minutes ago Moj jedan deda partizan vulgaris. Nije znao nikog posebnog, samo je verovao u komunizam. Drugi je bio četnik, onaj što mu je ćaću ubio random ustaša. Ovaj post neće bit lajkovan Spoiler Mene je podigao deda partizan. Obožavao me, pravi levičar u srcu i duši. Dve godine sam patila za njim kad je umro. 1
Recommended Posts