Jump to content
IGNORED

pitam te pitas me

3Mo

Recommended Posts

И ван градова тога има, френдицу у пустом селу напао локални "туристички маг" да је дивљала и реметила сеоски мир, претио, драо се на њу, а кад сам се појавио и преузео одговорност на себе, ево све сам ја, и појачавао музику и лудовао, он поче тихо и бојажљиво да се извињава, како нисам ја крив и нисам намерно, него планински ехо шири звукове. 

Исто...

Немам никад праволинијски правац приче, волим да "лутам" кроз шуму разних мисли и онда да извлачим понешто за разговор, у зависности од инспирације, о уметности, војним пактовима, политичким идејама, сексу, квислиншкој духовности, итд. А ви?

Edited by overthinker
7 hours ago, Klara said:

Da li ste se skoro uplašili u snu?

Не скоро, али имам један упечатљив давни сан, једна симпатична другосрбијанка се у секунди претворила у мачку и бацила кроз прозор , тако у мачећем облику, са зграде на тротоар. То ме тако уплашило, шок тотални, јер се у секунди одиграло, ни по буђењу нисам могао да се саберем. Исто...

Noćas...sanjala sam kako sa nastradalom drugaricom i nekom mojom decom čekam red za kartu na autobuskoj i dok detetu nameštam kapuljaču, pokriju nas mrak i ruševine.

Fizički je bolelo.

Kad sam opet zaspala, sanjala sam da idem u susret nekome koga znam: nasmejana pričam, mašem, ali me osoba ne čuje i ne vidi, već gleda u svoje cipele i glanca ih. Ulazimo u prepun tramvaj, gužva, tesno je.

Ja visim na vratima i pričam "hej, bre, ja sam, sećaš se kad smo...", ali me osoba grubo odgurne sa vrata i ja padam.

Možda noćas preskočim spavanje. :/

Imate li neke navike/rutine koje vama nešto znače, a drugi možda ne mogu odmah da ih shvate ili povežu sa vama?

Ili rutina koja vas vraća u balans, šta vam je lakše za odgovor.

21 minutes ago, Klara said:

Ja visim na vratima i pričam "hej, bre, ja sam, sećaš se kad smo...", ali me osoba grubo odgurne sa vrata i ja padam.

Обично такав сан нема везе са том особом него са покушајем интеграција делова себе у целину. Једном је девојка са којом сам тек почео да излазим, практично се ни познавали нисмо, сањала да је сазнала да сам Ђаво лично и да је видела у сну како имам нека обележја Ђавола, уплашила се, испричала ми да је сан схватила озбиљно јер је верница - а у ствари сан ништа није говорио о мени, него о њеној сопственој ђаволкастој компоненти коју је потиснула, али ипак смо престали да се виђамо, шмрц. 

28 minutes ago, Klara said:

Imate li neke navike/rutine koje vama nešto znače, a drugi možda ne mogu odmah da ih shvate ili povežu sa vama?

Ili rutina koja vas vraća u balans, šta vam je lakše za odgovor.

Рутина ме никада не враћа у баланс, него нека промена, кад испаднем из властитог система не помаже ништа из спектра дотадашњих навика, само нека радикална промена. 

Исто. 

Ne, znam šta znači simbolika mog sna...

Ok, ali promena ima element nepoznatog, više je nalik malom šoku, iskakanje iz sebe, dok je rutina/navika nešto poznato umirujuće.

Sigurna baza koju je preporučljivo imati.

Ne mora ta rutina da bude nešto veličanstveno veliko, može i obična topla supa ili crtanje...ili neke male stvari kao podsetnik kako izgleda naš svet, način na koji negujemo sebe i njega.

Ja volim, kad mi je teško, da otvorim jednu kutiju sa fotografijama i razglednicama. Ili to što na rođendan jedne osobe koje više nema uvek negde ostavim Negro bombonu.

Од рутина..Волим да фантазирам уз шољу кафе и пискарам по форуму, и уопште, волим пискарање по мрежама. Волим одласке у биоскоп на неке наставке спектакала које сам волео у детињству, најновији "Побеснели Макс", најновији "Осми путник", најновија "Дина"... Исто.

Danas smirujem živce tako što sve živo što mi padne pod ruke bojim u zlatno

Šta mislite da ovome gore promenimo nick u Medeni i da ga pustimo da piše ako obeća da neće pisati hvalospeve bilo kome iz vlasti?

• +1 1

Slažem se. Ovde ima ljudi koji su aktivno podržavali Kamalu Haris, koja je globalno zlo i niko ih nije sankcionisao, a Medenom se godinama spočitava Ana Brnabić. Nije fer.

Isto

• +1 1