Klara Posted February 27 Posted February 27 Juče. Kad sam izašla, proleće, a sat kasnije Sibir. Omiljena figura u šahu i zbog čega?
Ras Posted February 27 Posted February 27 Nemam omiljenu, igram svim figurama i podjednako su mi važne. Da li su Bora Skakač i Bora Konj ista osoba?
Shan Jan Posted February 27 Posted February 27 (edited) 4 hours ago, Sandradjer said: Hasta siempre Comandante Aaaaaa gde me nadje, drugarice sandrider! @Ras ne znam ni jednog Najbolja partizanska pesma je Po sumama i gorama... ...ili Komandant Sava... ili nesto trece? Edited February 27 by Shan Jan 1
Ras Posted February 28 Posted February 28 Bora Konj mi rezonuje u glavi, mora da je neki lokalni živopisni lik. Pitaću mamu. Bilećanka. Isto, koja ti je omiljena ili najdraža partizanska pesma?
Sandradjer Posted February 28 Posted February 28 Ovo treba prouciti. Odlicno pitanje Padaj silo i nepravdo Isto pitanje 1
x500 Posted February 28 Posted February 28 Ova melodija (i tekst naravno) Ovaj tekst (a melodija je dobro poznata ) Isto pitanje 2 2
Ras Posted February 28 Posted February 28 (edited) Umbabarauma (Jorge Ben) Edit. Caetano Veloso ili Chico Buarque? Edited February 28 by Ras
Svemir Zeka Posted February 28 Posted February 28 14 hours ago, x500 said: Ova melodija (i tekst naravno) Ovaj tekst (a melodija je dobro poznata ) Isto pitanje Bandiera rossu obožavam, ali ona nije partizanska, nego komunistička pesma. 1 1
Svemir Zeka Posted February 28 Posted February 28 Ovo je moja omiljena pesma o partizanima, mada ne i partizanska: I obrada by Zapad Todorović
Nikodije Posted February 29 Posted February 29 (edited) On 27.2.2024. at 19:58, Klara said: Juče. Kad sam izašla, proleće, a sat kasnije Sibir. Omiljena figura u šahu i zbog čega? Pešak kad postane dama. To je dokaz nesalomivog duha. Taj mali pešak, kojem je namenjeno da prvi pogine prošao je sve zamke, scile i haridbe i postao smrtonosna dama. Nastavite sa partizanskim pesmama Edited February 29 by Nikodije 2 1
Recommended Posts