LaLinea Posted October 26, 2023 Posted October 26, 2023 Turisticki Jamajka. Za ziveti samo ukoliko postoje neka sela sa tim imenima u Italiji, Grckoj, Portugalu ili Spaniji Ako mozes da biras, u kojoj zemlji bi voleo da zivis?
Milosh76 Posted October 26, 2023 Posted October 26, 2023 Italija... I tamo gde ima mnogo sunca, Spanija. Da li si spavao u senu?
Svemir Zeka Posted October 26, 2023 Posted October 26, 2023 Nisam, ali se jesam valjala (manijak stop) Da li ste videli zmiju u prirodi?
Serena Posted October 27, 2023 Posted October 27, 2023 Da, i bila se spremila da skoci 😵 sreca pa je covek koji nas je vodio do nekog vodopada primetio. Udario stapom o zemlju i ova pobegla. Posle sam se bojala travke kad mi se omota oko noge 😅 Pirinac u kom obliku vam se najvise svidja?
Klara Posted October 27, 2023 Posted October 27, 2023 Trudim se da ništa ne prihvatam kao životni promašaj, a onda se setim kako sam jednom glasala za Tadića. Bolje da sam jehovine svedoke pustila u kuću. Niste valjda toliko strogi prema sebi da nešto smatrate životnim fejlom? 1
Nikodije Posted October 27, 2023 Posted October 27, 2023 jednom sam se ubedjivao sa svemir zekom ko ce da otvori topik na kojem bi se polemisalo o fejlovima™, kako ih prihvatiti, prevazici i koliko nas promasaji i neuspesi oblikuju, ali nismo uspeli da se dogovorimo ko ce da otvori, tako da nista. da li strog/a prema sebi? 1
Klara Posted October 27, 2023 Posted October 27, 2023 Dobra tema za diskusiju, misliš da bi zaživela? Ljudi jedva sebi priznaju lične neuspehe, a tek da pričaju negde javno, da rizikuju i dobiju kritiku, osudu, smeh, nerazumevanje... Možda grešim. Ja polazim od toga da se niko učen nije rodio i niko od nas nije savršen, tako da ne postoje životni promašaji, već učenje na greškama. Nisam znala, bolje nisam umela, kasnije ću znati kako, okej je. Naravno, ne pričam o životno ugrožavajućim neuspesima. Ne volim da trpam anglicizme i žargone tamo gde postoji naša reč, praštaj. 1 hour ago, Nikodije said: da li strog/a prema sebi? Bila sam vrlo stroga prema sebi kao mlađa. Vremenom sam shvatila odakle dolazi moj unutrašnji kritičar i to sam korigovala. Ponosna sam na to. Udobnije je prema sebi biti pažljiv i ohrabrujuć. Jednu sebe imam. Život će ionako tu i tamo da lupi koji šamar i nepravdu. Može isto, da li ste vi strogi prema sebi i zbog čega (jeste/niste)? 2
Nikodije Posted October 27, 2023 Posted October 27, 2023 (edited) ... Edited October 27, 2023 by Nikodije 1
Klara Posted October 27, 2023 Posted October 27, 2023 Kad sam pričala o tome sa društvom, svi su imali približno istu ideju o tome šta je za njih luzer. Na prvom mestu, svaki uspeh povezuju sa godinama, polom i iskustvom, pa biti luzer u dvadesetim ne podrazumeva iste nedostatke kao luzerstvo u četrdesetim. Upoređuju sa onim što je za njih uspeh. U priču se uključuju i statusni simboli. Ne uzima se u obzir lična sreća i planovi ''gubitnika'', već se posmatra koliko se taj prilagodio nepisanim pravilima društva i da li hvata korak sa ostalima. Ali ono što sam zapazila, retko ko je u toj priči bio svestan nematerijalnih uspeha. Tipa, nekome će biti luzer čovek sa svojih 40-50 koji još uvek nije stekao stan, poslovni uspeh, ali za mene je veći gubitnik onaj koji sve to ima, pa i više, ali ne poseduje plemenitost, znanje, itd. Lopuže što voze tuđa kola i znaju azbuku do pola. Popila sam tri kafe, kao što vidite. 3
Filozof manijak Posted October 27, 2023 Posted October 27, 2023 Za mene je definicija luzera jednostavna, onaj koji nije zadovoljan svojim životom. 2 1
Shan Jan Posted October 27, 2023 Posted October 27, 2023 1 hour ago, Klara said: Može isto, da li ste vi strogi prema sebi i zbog čega (jeste/niste)? Jedva nadjoh pitanja Preterano sam strog. Sto nisi ovoliko para, drugova, devojka, iskustava... stekao. A u stvari jedino je bitno da budes okruzen sa ljudima koje volis i koji te vole, sve ostalo je nebitno. Isto pitanje 1
Recommended Posts