October 26, 20231 yr Turisticki Jamajka. Za ziveti samo ukoliko postoje neka sela sa tim imenima u Italiji, Grckoj, Portugalu ili Spaniji Ako mozes da biras, u kojoj zemlji bi voleo da zivis?
October 27, 20231 yr Da, i bila se spremila da skoci 😵 sreca pa je covek koji nas je vodio do nekog vodopada primetio. Udario stapom o zemlju i ova pobegla. Posle sam se bojala travke kad mi se omota oko noge 😅 Pirinac u kom obliku vam se najvise svidja?
October 27, 20231 yr Trudim se da ništa ne prihvatam kao životni promašaj, a onda se setim kako sam jednom glasala za Tadića. Bolje da sam jehovine svedoke pustila u kuću. Niste valjda toliko strogi prema sebi da nešto smatrate životnim fejlom?
October 27, 20231 yr jednom sam se ubedjivao sa svemir zekom ko ce da otvori topik na kojem bi se polemisalo o fejlovima™, kako ih prihvatiti, prevazici i koliko nas promasaji i neuspesi oblikuju, ali nismo uspeli da se dogovorimo ko ce da otvori, tako da nista. da li strog/a prema sebi?
October 27, 20231 yr Dobra tema za diskusiju, misliš da bi zaživela? Ljudi jedva sebi priznaju lične neuspehe, a tek da pričaju negde javno, da rizikuju i dobiju kritiku, osudu, smeh, nerazumevanje... Možda grešim. Ja polazim od toga da se niko učen nije rodio i niko od nas nije savršen, tako da ne postoje životni promašaji, već učenje na greškama. Nisam znala, bolje nisam umela, kasnije ću znati kako, okej je. Naravno, ne pričam o životno ugrožavajućim neuspesima. Ne volim da trpam anglicizme i žargone tamo gde postoji naša reč, praštaj. 1 hour ago, Nikodije said: da li strog/a prema sebi? Bila sam vrlo stroga prema sebi kao mlađa. Vremenom sam shvatila odakle dolazi moj unutrašnji kritičar i to sam korigovala. Ponosna sam na to. Udobnije je prema sebi biti pažljiv i ohrabrujuć. Jednu sebe imam. Život će ionako tu i tamo da lupi koji šamar i nepravdu. Može isto, da li ste vi strogi prema sebi i zbog čega (jeste/niste)?
October 27, 20231 yr Kad sam pričala o tome sa društvom, svi su imali približno istu ideju o tome šta je za njih luzer. Na prvom mestu, svaki uspeh povezuju sa godinama, polom i iskustvom, pa biti luzer u dvadesetim ne podrazumeva iste nedostatke kao luzerstvo u četrdesetim. Upoređuju sa onim što je za njih uspeh. U priču se uključuju i statusni simboli. Ne uzima se u obzir lična sreća i planovi ''gubitnika'', već se posmatra koliko se taj prilagodio nepisanim pravilima društva i da li hvata korak sa ostalima. Ali ono što sam zapazila, retko ko je u toj priči bio svestan nematerijalnih uspeha. Tipa, nekome će biti luzer čovek sa svojih 40-50 koji još uvek nije stekao stan, poslovni uspeh, ali za mene je veći gubitnik onaj koji sve to ima, pa i više, ali ne poseduje plemenitost, znanje, itd. Lopuže što voze tuđa kola i znaju azbuku do pola. Popila sam tri kafe, kao što vidite.
October 27, 20231 yr Za mene je definicija luzera jednostavna, onaj koji nije zadovoljan svojim životom.
October 27, 20231 yr 1 hour ago, Klara said: Može isto, da li ste vi strogi prema sebi i zbog čega (jeste/niste)? Jedva nadjoh pitanja Preterano sam strog. Sto nisi ovoliko para, drugova, devojka, iskustava... stekao. A u stvari jedino je bitno da budes okruzen sa ljudima koje volis i koji te vole, sve ostalo je nebitno. Isto pitanje