Jump to content
IGNORED

Dorucak


msmodesty

Recommended Posts

Da, da, svi nutricionisti kazu - dorucak je najvazniji obrok koji imamo u toku danamedjutim, da li imate dovoljno ideja, vremena, da osim kafe, caja, soka uzmete jos nesto?Patim za vremenima kad bi moji mama i tata za dorucak spremili - gibanicu sa jogurtom, przene paprike, na sve nacine przena jaja, proju sa sirom...Na musli/cornflakes/slatkise, nikad se nisam navikla. I spori seceri me ucine gladnom oko 10 a tek "puz" sa pralinama...Kroasni su opet - slatki.ali ono sto najvise nedostaje je - vreme.na putu situacija je opet konfuzna- ima hotela gde dorucak ne propustam, negde ga prespavam.Eto jutros - parce suvog hleba i cinijica belog sira, kafa i ice tea od crvenog voca.a sta cu sutra?

Edited by msmodesty
Link to comment

evo jutros:2 bavarske kiflice, ostaci italijanske pršute i paškog sira od sinoć, paradajz i maslinovo uljejedva se nateram da doručkujem, kafa i cigareta mi ubiju apetit. medjutim, ako ne jedem, pregladnim do kasnog ručka - večerenešto se teram da jedem voće izjutra, ali ne moooguuuu. neće, ne mogu da ga progtam. uglavnom ubacim u sebe šta dovatim iz frižidera, ili sendvič kad već stignem na posao. nezdravo, znam.

Link to comment

nisam ni ja mogao ceo zivot da jedem ta jogurt musli sranja, a onda me doktori naterali tako da vec 4-5 godina jedem ista govna, malo nekog voca koje nema previse secera, proso ili heljdu ili nesto slicno tome i neki dobar jogurt. trenutno mi je favorit nesto sto se zove "zapis tare" a pre toga "granice" iz mladenovca. daleko bolje nego ovi korporativni pkb, dukat i ostali. tako mogu da doguram do podneva bez problema, zapravo retko kada sam gladan ujutro, navikao sam se na ovako lagani start.

Link to comment
evo jutros:2 bavarske kiflice, ostaci italijanske pršute i paškog sira od sinoć, paradajz i maslinovo uljejedva se nateram da doručkujem, kafa i cigareta mi ubiju apetit. medjutim, ako ne jedem, pregladnim do kasnog ručka - večerenešto se teram da jedem voće izjutra, ali ne moooguuuu. neće, ne mogu da ga progtam. uglavnom ubacim u sebe šta dovatim iz frižidera, ili sendvič kad već stignem na posao. nezdravo, znam.
A zasto morash da jedesh ujutru?Ja nikada nisam gladna do recimo 14.00 h.Onda pocne da me fata.A i primetila sam da brze ogladnim ako ujutru neshto frushtukujem( a to radim samo u nekim malo boljim hotelima gde ne mogu da odolimsvedskom stolu sa raznim djakonijama ukljucujuci na Palicu ( Park hotel)i palacinke i sveze krofne :wub: )
Link to comment

ja cetiri godine uzastopno, dan za danom, jedem uvek isti dorucak:4 kasike zobenih pahuljica, malo suvog grozdja, 10ak nats, badem, lesnik, orah, stagod, jedna slatka vocka isecena na sitno i ladno mleko.pre toga nikad nisam doruckovala, a sad sam u fazonu da jedva cekam ujutru da ustanem da bih jela ovo. nikako da mi dosadi. to je, naravno, tek dorucak 1. posle jedem i dorucak 2. :lol:

Link to comment

ja kao banatjanin - voce od rane zore mi nikako ne idekad imam vremena, raspalim full blown omlet sa slaninicom, pecurkama, paradajz sok - i onda bude bolje ako jedem slatko ujutru - ogladnim brzo sto je totalno ok, zapravo - trebalo bi cesce jesti.zato rucak, tacno u 12, ne propustam.kad sam ovde dosla nikako mi nije bilo jasna panika da se ruca u podnebas izgleda kao panika - svi izlecu iz kancelarija i trce da jedu kao da ce uprotivnom da poumiru od gladisad i ja tako...

Link to comment

U mom slučaju doručak je obavezan, isprobala mnogo kombinacija, i ova za sad jedina radi : ražani hleb u kombinaciji sa nekim mesom tipa par šnita pršute/ homemade pileća ili riblja pašteta, ili ako mi se ne jede meso onda bareno jaje ili neki sirić. Koja god kombinacija bila u pitanju svaka ide uz kafu. Slatkiši i sve što ima visoki GI ne dolazi u obzir jer od toga samo skače šećer a od sitosti nema nix. Ovakav doručak me drži glat 8h, kući ne dolazim izbečena od gladi, no ja za svaki slučaj, jer na poslu nema šanse da izadjem na ručak, sa sobom nosim jogurt, dvopek, voće i to u zadnje vreme kruške, jabuke i banane mi dosadile.

Link to comment
jedva se nateram da doručkujem, kafa i cigareta mi ubiju apetit. medjutim, ako ne jedem, pregladnim do kasnog ručka - večerenešto se teram da jedem voće izjutra, ali ne moooguuuu. neće, ne mogu da ga progtam.
kafa definitivno ubije apetit, al ja to vidim kao nesto dobro.ionako sam ujutru sva usporena i shlogirana, jos mi samo fali da bacam dragocene resurse na varenje.voce ujutru se preporucuje, ni ja ne mogu ono cim otvorim oci da zaglodjem jabuku itd al sat-dva posle jutarnje kafe bude ok.corn flakes ponekad, u vreme kad normalan svet vec uveliko razmislja o rucku.mada trudim se da izbegavam zbog nenormalne kolicine secera koje trpaju u njih, taj neki kellogg's koji povremeno rabimima 27g na 100g, mislim da bi mu i ukus bio mnogo bolji da je manje sladak
Link to comment
Nikad nisam mogao da jedem musli. Kao sto neko pametan jednom rece to i nije hrana. To je ono sto hrana jede.
:Dsto bi rekao nas kum - koncentratmada, ima jedan dorucak koji se ne propusta, na koji bi trebalo otici kao sto se ide u fancy (gde je fancy?) restoraneSofitel St. James London - photo001.jpgod sveze cedjenog soka pomorandze, jaja spremljenih na 10-ak nacina, pa palacinke. i kafa. ma sve.
Link to comment

Posto mi je rucak na poslu vec u 11, obicno uz nes kafu pojedem "topfenstrudel":10020_10180_19659_1194432233527.jpgRezultat je osmeh tokom celog jutra i 10 novih kg za samo godinu dana.

Edited by bags
Link to comment

Doruckujem kasno, obilno i redovno. Oko 10. Otprilike sat dva nakon ustajanja. Obicno neka salama, kobasica ili kroasani. Obavezno sa pola litre kefira, jogurta ili mlijeka. Kad mi se jede nesto toplo za dorucak najcesce ugrejem na tavi neki bijeli sir i ulijem jaja preko toga ili spremim neku kajganu.Nikako se nisam navikao na musli. Nekako sam gladan nakon toga.Kada sam u gradu onda obavezno burek.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...