Jump to content
IGNORED

Bojler


MayDay

Da li gasite bojler pre kupanja?  

61 members have voted

  1. 1. ***

    • Da
      41
    • Ne
      20


Recommended Posts

Upravo cula da moze da mi se nesto desi ako ne iskljucim bojler pre tusiranja. Jel to istina ili Lale i Kojot zajebavaju narod?

Edited by MayDay
Link to comment

ako nije dobro uzemljen moze da te drmne struja. meni se desilo. ali! u vikendici gde je rodbina sama radila uzemljenje. u normalnim stambenim zgradama tesko da postoji bilo kakva opasnost.qe: desilo se kad sam prala ruke, i bilo je vrlo gadno ali lako za prekinuti drm.

Edited by betty
Link to comment

U teoriji je to objašnjeno sledećim terminima - za svaki slučaj, za ne daj Bože, da ne čuje zlo itd. U praksi ti taj običaj roditelji nametnu od malih nogu - "ako još jednom ne ugasiš bojler pre kupanja, videćeš svog Boga"Dakle, kao što se vidi, mahom su religiozni razlozi u pitanju...

Edited by Dionysos
Link to comment
Upravo cula da moze da mi se nesto desi ako ne iskljucim bojler pre tusiranja. Jel to istina ili Lale i Kojot zajebavaju narod?
Teoretski da, ako su instalacije kriminalno loše, možeš da se provedeš dobro, kao na električnoj stolici... Ako su ok insalacije nema šanse da se nešto desi...Ja ovih 35 godina se tuširam sa uključenim bojlerom... I još sam živ... Valjda...
Link to comment

Obavezno zaboravljam da ugasim bojler.Kazhu da mozhe da te tresne, bar su meni moji starci tako rekli.edit: vidim da nisam jedini :)

Edited by cedo
Link to comment

Hmmm...Ja sam zapravo potpuno drugacije zamisljala zagrevanje vode. Mislila sam da se ona uopste ne dodiruje sa strujom i da bojler moze da te ubije jedino ako se nalazi okacen na zidu iznad kade pa nekako eksplodira ili statijaznam...Sad mi je doslo u glavu da to funkcionise kao ketler ili ona plasticna kuvalica za vodu sa pijace. E pa ako me 25 godina nije ubio znaci da su instalacije dobre*. Gde cu ja ovako zaboravna posle da se setim da ga upalim...*primer jedne zdrave ljudske logike :Dako me auto do sada nije udario, znaci da nece nikad. ako sam ziva u trenutku sadasnjem, meni ni ne treba zivotno osiguranje.

Link to comment

Bojler ubija jednako često kao i meteorit, a kad ubija to radi uglavnom eksplodirajući (neispravan sigurnosni ventil), ređe strujnim udarom. Al da nekog ne bi nosio na duši - gasite, bezbednosti nikad na odmet. Ja neću! :P

Link to comment
Pazi, neće te to strefiti odjednom... Obično prvo osetiš blago peckanje po tabanima ili rukama... Pa posle nekog vremena malo veće... E, posle nekog vremena je tek rizično... Tako da kad počneš da osećaš peckanje, tad je vreme da ga isključiješ i zoveš majstora...A verovatnoća da ti treba topla voda, a da si zaboravila da uključiš bojler je mnogo veća nego da te udari struja... Edited by radisa
Link to comment
Dobar ti majstor.Jel ti naplatio popravku :lol:
Pojma nemam, nisam bila prisutna kad je popravljao.U nas je, inace, neverovatno izrazen taj iracionalni strah od struje. Znam mnoge koji se boje da zamene sijalicu, a kamoli nesto drugo.
Link to comment

gasim kad ne zaboravim otkad mi je majstor vrlo živopisno opisao kako može da me ubije struja kad kamenac koji se brzo taloži, začepi sigurnosni ventil. nevolja je što potrošim vodu, a dešava se da zaboravim da ga uključim. treba preživeti grdnju ukućana.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...