Jump to content
IGNORED

Hidromasažne tuš kabine


Mister No

Recommended Posts

Upravo sam u fazi preuređenja stana. Na red je došlo i kupatilo, pa mi je za oko zapela i cijela bulumenta hidromasažnih tuš kabina kojima vrve prodajni centri. Totalni sam laik po tom pitanju i ako neko ima kakva iskustva dobro će mi doći. Ima ih stvarno povoljnih cijena i sve nekako naginjem da si uzmem jednu kutnu-turbo-mega-super-vodeno-zračno-nikadtakve kade kabinu . Ne baš najjeftiniju varijantu ali neki srednji razred. Kakva je uopće kvaliteta tih kabina po trgovačkim centrima? To je dugoročna investicija i ne želim se dovesti u situaciju da mi se ista raspadne za 3 mjeseca pa onda ponovo ruši, lomi, ugrađuj novo. Ps. Ako ovo nije pravo mjesto nek modovi prebace temu na odgovarajući pdf.

Edited by Mister No
Link to comment
Ne baš najjeftiniju varijantu ali neki srednji razred.
Ne znam kakva je situacija u HR, ali u Srbiji je glavni problem baš u ovoj citiranoj rečenici - ne postoji srednji razred! Prevedeno na rečnik automobila, u ponudi su različite varijante Yuga 45 i različite varijante Mercedesa. Znači, ili je u pitanju najljuća Kina za up to 300e ili su to varijante Jacuzzi, Teuco, Whirlpool... od preko 1000e. Ja ovo jeftino đubre nikada ne bi kupio. Loše mlaznice, loša plastika, najčešće bez dodatnog kompresora već rade na prirodni pritisak vode, pa koliko štrcne - štrcne. A kada začepi od kamenca ili se bilo šta otkači nema druge nego čupati celu konstrukciju napolje. Najbolja opcija u takvim uslovima je kupiti neku "običnu" kabinu i u nju ubudžiti neki kvalitetan hidromasažni stub.Ako se ipak odlučiš za komplet, proveri da li neko u HR uvozi češki Ravak. Znam da ih ima u Sloveniji i da su upravo oni neka zlatna sredina cena/kvalitet. Takođe, tu je i Kolpa koja svakako jeste u grupi kvalitetnijih, ali je na našem tržištu žešće precenjena.
Link to comment

Kaže se da je jutro uvijek pametnije od večeri, tako i ja danas imam dosta novih informacija. :) Elem, što listajući prostranstva cyber prostora, što pričajući sa ljudima od krvi i mesa znam ovo: Po trgovačkim centrima je Kina, Kina i Kina, jako i do samog kraja . A Kina je to što si rekao Idioteque + i raspadanje same kupaonice nakon nekih pola godina, loše brtvljanje i potoci vode, hrđa svuda naokolo, pucanje plastike, keramike, emajla... Garancije postoje na papiru ali ne i u praktičnom životu. Naime, ili nakon god. dana više ne postoji frima koja proizvodi te kade a samim time i rezervni dijelovi, ili ti servis koji je zadužen za popravak uopće neće izaći na teren radi, po njihovim riječima, kineskog smeća. Jacuzzi je kao što sam čuo isto žešće precjenjen, poradi starih zasluga. Sad i oni proizvode bofl u Kini, modeli su im svi od prije 10 godina, ali plaćaš masno samo radi imena. Koliko čujem, najbolji omjer cjena/kvaliteta, te sama dostupnost i pouzdanost servisa bi bio Kolpa San. Dođe u prosjeku *3 one kineske iz vama najbližeg trg. centra ali ga nećeš čupati iz kuće nakon godinu dana. Usporedba troškova kolpasan aria a2 m123_i881.jpg inače modela sa vodenim masiranjem te parne kupelji all in onei obične varijante keramičkog podesta ostakljenog i tušnog zida, npr:tus_kabina_06.jpgna moje veliko iznenađenje govori u prilog ovom kolpasanovom malom raju. Sama cijena ostakljenja i jednog kvalitetnog tušnog zida (dakle klasične tuš kabine) me dođe tek nešto neznatno jeftinije od ovog prije navedenog modela.

Edited by Mister No
Link to comment

što je najzaniljivije, ovaj kolpasanov model izgleda mižerno i nikako prema onim kineskim enterpriseovima po trg. lancima, ali kažu ljudi koji ih imaju, te vodoinstalateri: što dalje od toga, gledaj al ne diraj.

Edited by Mister No
Link to comment

Ps. Ovaj model kolpe bi me došao nekih 1200 E sa montažom, dok bi klasična tuš kada u keramici sa pristojim tuš zidom sa hidromlaznicama (što je sada standard) me izašla cirka 1000 E. Model je na akciji -15%, jer je malo stariji model a ono meni najvažnije, jedan od zadnjih proizvedenih u Slo, jer je i Kolpa San veliki dio svoje proizvodnje prebacila u Kinu.

Edited by Mister No
Link to comment

Sad sam se malo navio, pa nakon 2 dana istraživanja će ispasti da već dijelim savjete <_< Elem, postojanost velike količine rizika i cijenjenja vlastitog dupeta bi sve realne ljude trebala dovesti do pitanja: žele li staviti život na kocku nekoj no name firmi koja ti prozvodi tuš kabinu u kojoj su instalacije vode i struje jedna pored druge a samim time i njihova interakcija vrlo vjerovatna pogotovo u pogledu bofl izrade i lošeg brtvljenja gotovo svih dijelova te iste tuš kabine. Ono što svi majstori x,y djelatnosti kažu za svoj dio posla: "Na ovome nemoj štediti". -_-

Edited by Mister No
Link to comment
inače modela sa vodenim masiranjem te parne kupelji all in onei obične varijante keramičkog podesta ostakljenog i tušnog zida, npr:
Kolpa San proizvodi i ove "zidove" u mnogo dimenzija. Proveri i to, pošto mislim da je pravougaoni zid + hidromasažni stub (oboje by Kolpa) daleko seksije rešenje od ovog kompleta. A možda je i jeftinije.
Link to comment

Seksije vjerovatno jest, cijena je tu negdje. Malo jeftinije, ali bez jedne važne stavke. Onda nemaš parnu kupelj, iliti Tursku saunu. Ps. Još ništa nisam definitivno odlučio, samo sam se pohvalio znanjem nafilovanim u ova 2 dana. Vjerujem da će i mnogima drugima ovo biti od pomoći.

Link to comment

kod izbora staklenog zida i vrata kabine, obrati pažnju da svi delovi budu pristupačni za pranje.videla sam u prodaji krajnje nepraktične modele, koje bi morao da rasklapaš da bi oprao muzge od sapunice i kamenca (u preklop vrata i zida kabine ne može ništa da se zavuče da bi se površina oprala).oni što su te savetovali da ne kupuješ makar šta su sasvim u pravu.

Link to comment

da dodatno zakompliciram odluku: jesi siguran da želiš tuš-kabinu, a ne hidromasažnu kadu? i moji su se doma prošle godine naložili na masiranje u tuš kabini, razbucali kupaonicu, ugradili ovu što izgleda kao vanjski lift i nakon toga se ukupno 2 puta masirali. kažu da im nije udobno na toj kvaziklupici. jedino što malo tko ima dosta mista za kadu.

Link to comment
da dodatno zakompliciram odluku: jesi siguran da želiš tuš-kabinu, a ne hidromasažnu kadu? i moji su se doma prošle godine naložili na masiranje u tuš kabini, razbucali kupaonicu, ugradili ovu što izgleda kao vanjski lift i nakon toga se ukupno 2 puta masirali. kažu da im nije udobno na toj kvaziklupici. jedino što malo tko ima dosta mista za kadu.
ne pamtim kad sam se okupao u staroj kadi, da sam baš onako zalegao i zgubidanio satima u njoj.
Link to comment

kolpa pravi kvalitetne proizvode, ozbiljni su i znaju sta rade, nije mi poznato da su prebacili proizvodnju u kinu, mozda si nesto pogresno cuo...kina jeste jeftina ali nije pouzdana, gde ces da nadjes rezervne delove kad se nesto pokvari, uvoznici uglavnom nemaju rezervne delove za te kineske "svemirske kupke", sitne rezervne delove za najobicnije kabine imajuisto zanam da i ideal standard ima dobre proizvode

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...