Jump to content
IGNORED

Hermetico/PPPatologalerija


Hermetico

Recommended Posts

Otvaram svoju galeriju ovde, zarad samopromocije, svoje i opšte zabave svih forumaša. Sve kritike, kontemplacije, pljuvanja i hvalospevi i lupetaranja o radovima su dobrodošli. Mrzi me i mrzim da ređam stvari hronološki, a i ne znam tačno da ih poređam, tako da je to nebitno. Kačiću šta se meni sviđa u trenutku kad kačim, pa će se sve to nekako skockati. Ima tu 10tak godina manje ili više ozbiljnog rada, mislim da ima dosta različitih stvari, trudiću se da zabavim i sebe i druge koliko mogu.Za početak, tri rada iz 2005, Adobe Illustrator art:

supernova1.jpgSupernova1supernova2.jpgSupernova2supernova3.jpgSupernova3

Zatim par autoportreta iz 1999, došao sa neke žurke ujutru, seo ispred ogledala i crtao se do popodneva. Tehnike su mixed, ima i tempera i olovke i bojica i pastela i tuša, svega što mi je bilo pri ruci...

autoportet-u-zoru.jpgAutoportret1autoportret1.jpgAutoportret2autoportret2.jpgAutoportret3

Ja ću ih, kao, sve nekako nazivati, kao, red je, neki imaju naziv kao deo crteža/slike a neki ne, ali i ove koji nemaju ću obeležiti nekako, da se raspoznaju...Ovaj sledeći sam pravio 2004, takođe posle neprospavane noći, plastelin, različiti medikamenti koje sam našao u kućnoj apoteci, poklopci od kapi za nos u spreju koje obilato koristim, mine za patent iliti tehničku olovku. Pozadina je ona "magična krpa". Zapravo sam čekao ex wife da doputuje iz Beča gde je kupovala sebi fotoaparat, pa smo ga odmah isprobali.

ikar.jpgIkar

Za sad toliko, molim vas za sugestije u pogledu urednosti galerije i imagesizeova, ja ću se potruditi da sve bude što preglednije i vidljivije...

Edited by CowBoy
Link to comment
47?
Eeee, pa izvinjavam se ako sam pogrešio brojku. To su oni meni iz Asfalta naručili ilustraciju za centerfold(Asfalt je bio, kao, neki naš... lifestyle magazin?... nešto...), sex je bila tema broja, pa sam ja to uradio (su)više kao sliku, pa sam radio drugu varijantu posle, koju su oni skremblovali... I tako. Posle sam je štampao, metar širine, kaširana na univeru. Nisam imao prostora sad i nju da izlažem, ali su je naručili neki da kupe. Oni isto ne znaju da je to pogrešan broj. Kul.Nemam pojma ja ništa o tim brojevima poza, oni mi rekli nactaj to i to i zove se 69 i ja nacrtao. Jbg, sad se zove 69, gotovo...Najnovija slika, radio sam je baš za izložbu, previše mi je bilo starih radova tamo, hteo sam i nešto novo da ubacim...Panika-oko.jpgPanika oko Edited by Hermetico
Link to comment
Ima pun Google. :rolleyes: Covece, samo sto nisi otkrio i br. lk. :unsure:"Nobody's perfect. I'm nobody." cool.gif
Ma usrah se od popularnosti, ne smem nos iz kuće da promolim... :DJa jesam sad stvarno postao Hermetico i offline, delimično. Nije namerno, nije ni strašno. Al' nema baš pun google, pretera ga ti, imam nalog na devianartu, bacio sam i link ovde odavno, pa su me ljudi opet pitali da otvorim galeriju.A izlagati na javnim prostorima na netu je vrlo zanimljivo, velika je mogućnost komunikacije, a možeš i da izlažeš svašta što inače ne bi mogao na drugim mestima, razne nepretenciozne žvrljotine i stilske vežbe, koje ja obožavam, i koje su nekad mnogo bolje sredstvo vizuelne komunikacije nego ovi "dovršeni" i stilski ujednačeni radovi.I ovaj forum je baš dušu dao za galeriju. šteta što ih nema više... :)Elem, drndao sam ovu fotku daninoćima, besomučno, ne znam što sam se toliko zalepio bio za nju, al' eto, sad imam milion nekih verzija, probao sam svašta, i neke su mi zanimljive.
25maj2.jpg25maj3.jpg25maj1.jpg25maj4.jpg

Link to comment

Moram priznati da mi je vrlo simpa ovo tvoje kombinovanje flet vektorisanja i elemenata sa senkicama.Autoportreti su ok a ona prva tri rada mi izgledaju kao isprobavanje one fore u AI sa držanjem tilde tastera dok crtaš neki primitiv :)

Link to comment
25maj4.jpg
Da pogađam? Novi Sad, pogled ka Podbari? Sve je tu, železnički most, fabrički dimnjaci, telad, voz, soliteri, otpad pored reke... ok, ove leteće kreature su umetnikova sloboda, pretpostavljam.
Link to comment
Moram priznati da mi je vrlo simpa ovo tvoje kombinovanje flet vektorisanja i elemenata sa senkicama.Autoportreti su ok a ona prva tri rada mi izgledaju kao isprobavanje one fore u AI sa držanjem tilde tastera dok crtaš neki primitiv :)
E, pa baš ti hvala. :) A ta prva tri imaju milion linija, mislim da nikad nisam imao veće AI fajlove, i to samo zbog broja tačkica. Kopipejst sve vreme, naravno, ali uz razna doterivanja. Nije bio baš lak posao, ni kratak. Kad tad ću ih izlagati, mnogo ih volim, a možeš da ih štampaš na soliteru, 100% su vektorske... Mrzi me već godinama da sednem i uradim još neku tu zvezdu, lendov...
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...