Jump to content
IGNORED

Srbija Open


zzzzz

Recommended Posts

http://www.24sata.co.yu/sport.php?id=35968
Nole otkupio teniski turnir od Holanđanaap |||| - 15.10.2008. - 22:42ATP turnir iz Amersforta, s fondom od 370.000 evra, sledećeg maja igraće se u Beogradu ...Novak Đoković je u Madridu potvrdio da je agencija ?Family sport?, koja je jednim delom u vlasništvu najboljeg srpskog tenisera, otkupila pravo na ATP turnir u Amersfortu.šAMPANJAC - Turnir, čiji bi nagradni fond trebalo da bude 370.000 evra, iz Holandije će se preseliti u Beograd, tačnije na terene SC ?Gale Muškatirović? (bivši ?25. maj?).- Da, sve je završeno. Dogovorili smo se s organizatorima turnira u Amersfortu i ostalo je da se odrade detalji s ATP turom. Siguran sam da neće biti nikakvih problema, jer je u pitanju rutinska procedura - rekao je Đoković, koji je prvu titulu u karijeri osvojio upravo u Amersfortu.Vest je potvrdio i direktor najstarijeg turnira u Holandiji Hans Felijus.- Godinama smo se borili s pronalaženjem sponzora, ali sada je došao kraj. Pregovori su gotovi i ostao je samo da se potpiše ugovor. Siguran sam da licenca ide u ruke porodice Đoković, jer drugih zainteresovanih nema - dodao je Felijus.?Beograd open? je na programu od 4. do 11. maja, posle Rima, a pre Madrida i većini tenisera će poslužiti kao priprema za Rolan Garos (počinje 25. maja). U istom periodu igraće se i turniru u Eštorilu i Minhenu s identičnim nagradnim fondom. Pored Đokovića, gotovo je sigurno da će u Beogradu igrati i ostali najbolji srpski teniseri (Tipsarević, Troicki, Pašanski, Zimonjić, Vemić...), kao i Hrvati Marin Čilić i Ivo Karlović, koji se nalaze u Top 30 ATP liste. Posao oko dovođenja hrvatskih tenisera u Beograd trebalo bi da ?odradi? slavni stručnjak Nikola Pilić, koji će dobiti ulogu direktora turnira.Pretpostavlja se i da će Novak iskoristiti svoje ?veze? kako bi privukao bar još jednog tenisera iz samog vrha (Gaske, Vavrinka, Verdasko, Simon...).Svi tereni SC ?Gale Muškatirović? dobiće tribine, glavni će moći da primi više od šest hiljada gledalaca, a igraće se na sporoj podlozi (šljaka).Titulu osvojenu ove godine u Amersfortu trebalo bi da brani španac Albert Montanjes (48. na svetu), koji je u finalu bio bolji od belgijskog tenisera Stiva Darsisa 1:6, 7:5, 6:3.
Verujem da ce o ovom turniru, ako je stvarno tako definitivno kao sto se tvrdi, narednih meseci jos kako imati sta da se pise... A verujem i da ce organizacija pokazati svu raskos talenta jednog Srdjana Djokovica, tako da jedva cekam... Bice to spektakl kosmickih razmera! Edited by Rosbacher
Link to comment
  • Replies 432
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • harper

    55

  • Afterburner

    24

  • renne

    22

  • sherman

    14

Top Posters In This Topic

Posted Images

ATP turnir na 1 25. maju :lol::lol::lol: da li ATP zna gde Srdjan planira da se igra turnir? U svakom slučaju, lepa vest, nadam se da će doći i nekoliko igrača iz Top 30 (pored Novaka i Viktora), ali pošto se igra izmedju dva turnira Masters serije, verovatno će i Janko biti nosilac.

Link to comment
  • 2 weeks later...

I u francuskoj prestonici je aktuelna priča o Đokovićevoj kupovini turnira. Naime, porodica najboljeg srpskog tenisera bi trebalo da u Beograd "preseli" turnir u Amersfortu.Već nekoliko nedelja ponavljam da nije sigurno da ćemo organizovati taj turnir. Dobijali smo više različitih odgovora i informacija. Sada mogu da kažem da imamo sve što nam je potrebno. Postoji samo još nekoliko ATP formalnosti i turnir će biti organizovan u Srbiji. Znaću sve detalje kada stignem u šangaj. Srećan sam, a i cela naša zemlja je zainteresovana. Po mom mišljenju, tenis je sport broj jedan u Srbiji, a nismo imali nijedan turnir! E pa, sada ćemo ga imati, zaključio je Novak Đoković.

Link to comment
  • 2 weeks later...

ATP: Beogradu i definitivno turnirCetvrtak, 13. novembar 2008. 10:54 Beograd će naredne godine i definitivno organizovati ATP turnir, potvrđeno je na sastanku održanom u šangaju.Čelnici ATP tura jednoglasno su (7:0) uvrstili glavni grad Srbije u kalendar takmičenja za narednu godinu.Firma "Femili sport", vlasništvo porodice Đoković, organizovaće od 4. do 10. maja 2009. godine turnir na terenima "Gale Muškatirović" na Dorćolu, nakon što je nedavno zvanično otkupila licencu od holandskog Amerstorfa, prenosi "Sport".Garanciju i novčanu ponudu Beograda čelnicima vodeće svetske teniske organizacije potvrdio je gradski sekretar za sport Igor Miklja na sastanku u šangaju, što je uz ime Novaka Đokovića, kao organizatora, bilo dovoljno da se srpskoj prestonici i zvanično poveri organizacija ATP turnira.Teniska smotra u Beogradu trebalo bi da okupi 32 najbolja igrača sveta, u terminu između dva Mastersa, u Rimu (27. april) i Madridu (11. maj).Predviđeno je da se turnir samo 2009. godine održi na Dorćolu, a da kasnije bude preseljen na terene Akademije Đoković na Novom Beogradu , koja bi trebalo da bude izgrađena do 2010. godine.(MONDO)

Link to comment
  • 1 month later...

1. januar 2009. | Izvor: B92, ATPATP: Beograd zvanično dobio turnir!Glavni grad Srbije Beograd i definitivno će biti domaćin ATP turnira u 2009.godini potvrdila je kancelarija ATP-a.Beograd je preuzeo turnir od holandskog Amersforta, a održaće se na terenima "Milan Gale Muškatirović" od 4-10.maja. Turnir "Srbija Oupen" će se igrati na šljaci. Povodom dobijanja turnira, predstavnik igrača u ATP-u Ivan Ljubičić izjavio je:" želimo dobrodošlicu Beogradu u ATP kalendar za 2009.godinu. Tim koji je učestvovao u ovom projektu pokazao je veliku strast i ambiciju. Očekujemo sjajnu nedelju tenisa u maju", rekao je Ljubičić.Naravno, veliko zadovoljstvo pokazao je i Novak Đoković: "Srećan sam što smo doneli mogućnost Srbiji da bude deo ATP tura. Moja porodica i ja na ovo gledamo vrlo emotivno.Tenis je vrlo poularan sport u mojoj zemlji, i srećni smo što smo dobili organizaciju turnira. On će nam pomoći da ljudi vide i lepote mog grada Beograda i cele Srbije" rekao je Novak Đoković.

Link to comment
  • 3 weeks later...
Pravoslavno tenisko bratstvo: Grk Sampras po Srbiji promovira beogradski ATPIzvod: Prema navodima srpskog Sporta, Sampras je pristao na promociju ATP turnira u Beogradu, a promovirat će ga u Europi i svijetu do 4. svibnja ove godine kada počinje Serbia Open, ATP turnir s nagradnim fondom od 450 tisuća eura.
dakle, index.hr je totalno dno dna :lol:pazi ovo: Pravoslavno(!?) tenisko bratstvo: Grk Sampras po Srbiji promovira beogradski ATPto nije tenis niti je marketing, to nije tenisko bratstvo, ne, to je pravoslavna američko-grčko-ćetnićka zavjera. možda se i federer odmetnuo u pravoslavce pošto ne vadi iz usta stanovitog samprasa. dno. Edited by Diskutant
Link to comment
  • 1 month later...

Igraju izgleda Verdasko, Moya, Ljubicic, Stepanek, Ferero, a promoter ce biti niko drugi do kralj, Pit Sampras! Za prvu godinu, mislim da ce biti odlican turnir!

Edited by Ledja
Link to comment
  • 4 weeks later...
http://www.24sata.co.yu/sport.php?id=35968Verujem da ce o ovom turniru, ako je stvarno tako definitivno kao sto se tvrdi, narednih meseci jos kako imati sta da se pise... A verujem i da ce organizacija pokazati svu raskos talenta jednog Srdjana Djokovica, tako da jedva cekam... Bice to spektakl kosmickih razmera!
Pilić otišao zbog Srđana ĐokovićaNikola Pilić, savetnik selektora Dejvis kup tima Srbije, povukao se sa mesta direktora "Srbija opena" koji će od 2-10. maja biti održan u Beogradu, piše 'Blic'.Vlasnik teniske akademije u Minhenu ne želi više da bude deo prvog ATP turnira u našoj zemlji, a razlog je Srđan Đoković. ?On je održao pre nekoliko nedelja konferenciju za novinare, a da se nije sa mnom konsultovao i govorio je stvari za koje nije merodavan. Nazvao sam ATP i zamolio ih da me razreše dužnosti direktora turnira?, izjavio je Nikola Pilić.Pilićev sukob sa Srđanom Đokovićem ne bi trebalo da ima posledice na njegovu ulogu u srpskom Dejvis kup timu jer se poznati teniski stručnjak obavezao Novaku, a ne njegovom ocu."Serbija open" biće održan na terenima Sportskog centra ?Milan Gale Muškatirović?, a nastupiće teniseri iz Srbije, Hrvatske, španije, Francuske i Austrije, dok će nagradni fond iznositi 450.000 evra.
O, kako je to bilo tesko predvideti... Elem, naslov teme bi trebalo promeniti, posto, kad sam je ovako nazvao, nisam znao kako ce se tacno zvati...
Link to comment
  • 2 weeks later...

Proradio sajt. Prevodioci na engleski puni entuzijazma koriste programe za automatsko prevodjenje i nadaju se da ce nekako sve izaci na dobro...Name: SemLastname(surname): QuerreyBegan playing tennis at age four when introduced by his mother, Chris, is a housewife. Had a full scholarship offer to play at Univ. of Southern California before deciding to turn pro in June 2006. Hobbies include playing basketball, table tennis and golf. As a junior, reached QF at US Open juniors in 2004 and Roland Garros juniors in 2005. A Los Angeles Clippers (NBA) fan. Favorite surface is hard courts and considers serve and forehand his strength. Coached by David Nainkin and Alex Reichel.

Link to comment
  • 2 weeks later...

Nole osetio terene na Dorćoluap - 24.04.2009. - 03:01Očekuje se da će na ?Srbija openu? igrati i Lejton Hjuit...Terene Sportskog centra ?Milan Gale Muškatirović? prvi je isprobao Novak Đoković, koji je u sredu jednom, a u četvrak čak dva puta trenirao na šljakastoj podlozi. Đokoviću su društvo pored Dunava pravili otac Srđan, majka Dijana, mlađi brat Đorđe i trener Marijan Vajda, koji su se takođe uverili da će sve biti spremno za ?Srbija open? (od 2. do 10. maja).OTVARANJE - Zadovoljan sam kompletnim centrom. Tereni su još mekani, što je potpuno normalno. Srećan sam što moja porodica i ja deo prvog profesionalnog turnira koji će se održati u Srbiji i siguran sam da će sve proći u najboljem redu. Prijatno je igrati ovako pored reke - izjavio je Đoković, koga pre ?Srbija opena?, od ponedeljka čeka turnir u Rimu.Noletu je sparingovao mladi Arsenije Zlatanović, koji je dobio vajld-kartu za učešće na ?Srbija openu?.- Potrudili smo se da dovedemo zvučna imena, kako bi gledaoci mogli da uživaju u vrhunskom tenisu - dodao je Novak, koji je nagovestio da će u Beogradu igrati i Fernando Verdasko.Verdasko je trebalo da se pojavi u Eštorilu, ali na zvaničnom sajtu turnira u Portugalu ne piše ime sedmog tenisera sveta. Takođe, očekuje se da će na ?Srbija openu? igrati i Lejton Hjuit, ali pod uslovom da bivši broj 1 ne nastupi za Dejvis kup reprezentaciju Australije protiv Indije (od 8. do 10. maja). Naime, Australijanci u strahu za bezbednost traže da se meč s Indijom odloži, ili odigra na neutralnom terenu. Hjuit je rekao da bi radije igrao negde u Evropi, na šljaci, nego što bi putovao preko pola sveta u Indiju. Za ATP turnir u Beogradu zainteresovan je i Kipranin Markus Bagdatis, a ne bi bilo čudo da se pojave žo Vilfred Conga i Stanislas Vavrinka.Učesnici Srbija openaNovak ĐokovićFernando VerdaskoRadek štepanekIgor AndrejevIvo KarlovićViktor HaneskuAndreas SepiViktor TroickiSem KveriJanko TipsarevićMarselo GranoljersArno KlemonKristof RohusIvan LjubičićGiljarmo KanasKristof FligenKei NišikoriLeonardo MajerMarkus DanijelNikola DevildeNikolas MasuArsenije Zlatanović

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...