Jump to content
IGNORED

Politika


Кристофер Лумумбо

Recommended Posts

zanimljivo je da se na forumu ne diskutuje o situaciji u politici. jedina ispravna stvar je privatizacija politike. sve dok drzava ima akcije, desavace se ovakve stvari. nema sumnje da je smajlovicka "uozbiljila" politiku, ali to nije najvaznije u ovoj prici. sad se batrga i pokusava da ostane na funkciji, ali je morala da racuna da ovo moze da joj se desi kada je pristala da na isti ovakav nacin dodje na tu funkciju. pisma podrske stizu iz celog sveta (obratite paznju na sliku - svet skandira srbiji)http://www.politika.rs/rubrike/tema-dana/A...olitiku.sr.html

Link to comment

mnogo je jača unutrašnja mobilizacija društveno zdravih snaga. evo dragane matović kako piše "duhovitu" kolumnicu o sonji liht i pokušajima da se smeni apolitična i autralna glodurka.

Link to comment

Dotičnu očima ne mogu da vidim, a lično mislim da je politika pod njom gora nego pod Hadži Antićem. Političke rubrike pod Hadži Antićem bile su užasne, ali sport, kultura i slične bile su bolje. Ovo nije najgore što bih mogao da kažem, ali neka...Edit: Bolje da ne ulazim u primere i gubljenje nerava čitanjem Politike...

Edited by Ajant23
Link to comment

Vec sam pominjala negde, ali ja sam jos pre dva meseca cula da dolazi Bujosevic za glodura? Nisam u toku ovih dana, mada inace pratim sta radi WAZ, zato sto su latentno zainteresovani i za firmu u kojoj radim, ali to za Bujosevica se, koliko znam, vrlo ozbiljno provlaci po "dobro obavestenim" krugovima.

Link to comment
Vec sam pominjala negde, ali ja sam jos pre dva meseca cula da dolazi Bujosevic za glodura? Nisam u toku ovih dana, mada inace pratim sta radi WAZ, zato sto su latentno zainteresovani i za firmu u kojoj radim, ali to za Bujosevica se, koliko znam, vrlo ozbiljno provlaci po "dobro obavestenim" krugovima.
I ja sam čuo slično, odmah nakon izbora, ali on bio bio igrač na dve stolice tako da nisam siguran da će ovo biti izvedeno do kraja.
Link to comment
koja mu je to druga stolica?
A ti se praviš da ne znaš. Pa ova DSovsko polukoaliciono-pomagačka.Moguće je da će on biti kompromis između DSa i LDPa ili čak i nešto na čemu je LDP insistirao tokom pregovora a da mi ne znamo jer je LDP dosta lako(bar tako deluje spolja) prešao preko smene Tijanića kao jednog od zahteva.
Link to comment

Kako se batrga glavna i odgovorna urednica,ccc ...Ove 2 strane u današnjoj Politici gde je dovela svoje iz štaba koji se obraćaju Sonji Liht mi sve više liči na 1 poduže oproštajno pismo (jednog dela je i sama autor).

Link to comment

U to ime :smajl:Meni je od same uređivačke politike Politike ipak mnogo interesantniji način komentarisanja tekstova. Ili tamo svraćaju samo pravovereni čitaoci ili se komentari filtriraju onako kako to samo Politika ume(među nama rečeno).

Edited by Spirit
Link to comment
komentari se - blago receno - cenzurisu.
Kao i svuda zar ne? Elem, cudi me da je prihvatila da bude glodur Politike jer se zna da je to mesto za par godina, a ne nesto gde se gradi karijera i razvija profesionalno. Drugo, svaka vlast menja glodura Politike po politickom kljucu i to je u najmanju ruku zalosno! Trece Ljilja Smajlovic ce se vratiti u NIN ili ce otici na TV, svejedno nece propasti kroz zemlju, a Politika ce sad biti vise okrenuta SPS i LDP (ironija) nego sto je bila do sad. Politika je vise podrzavala DS i njene partnere nego DSS, bez obzira na kolumne Djordja i Slobodana, svi ostali su bili protiv DSS i kostunicine vlade. Sto bi se reklo, u Politici nista novo. Sad ce doci Bujosevic ili tako neki kadar LDP-DS i opet ce Politika biti drzavna novina, a ne poluobjektivno glasilo. Doduse u Srbiji ne postoji nijedno objektivno glasilo, a ni opoziciono, ako se ne racuna B92 naravno, koji je cisto LDP glasilo! Edited by Milosh76
Link to comment
Kao i svuda zar ne? Elem, cudi me da je prihvatila da bude glodur Politike jer se zna da je to mesto za par godina, a ne nesto gde se gradi karijera i razvija profesionalno. Drugo, svaka vlast menja glodura Politike po politickom kljucu i to je u najmanju ruku zalosno! Trece Ljilja Smajlovic ce se vratiti u NIN ili ce otici na TV, svejedno nece propasti kroz zemlju, a Politika ce sad biti vise okrenuta SPS i LDP (ironija) nego sto je bila do sad. Politika je vise podrzavala DS i njene partnere nego DSS, bez obzira na kolumne Djordja i Slobodana, svi ostali su bili protiv DSS i kostunicine vlade. Sto bi se reklo, u Politici nista novo. Sad ce doci Bujosevic ili tako neki kadar LDP-DS i opet ce Politika biti drzavna novina, a ne poluobjektivno glasilo. Doduse u Srbiji ne postoji nijedno objektivno glasilo, a ni opoziciono, ako se ne racuna B92 naravno, koji je cisto LDP glasilo!
A da ti popiješ čašu vode, udahneš duboko nekoliko puta, pa nam onda napišeš mišljenje o ovom slučaju? Ovo što si napisao je piš živi.
Link to comment
A da ti popiješ čašu vode, udahneš duboko nekoliko puta, pa nam onda napišeš mišljenje o ovom slučaju? Ovo što si napisao je piš živi.
hehheheDa ti umes da citas izmedju redova sve bi ti bilo jasno. Bas me briga za Smajlovicku ili Bujosevica ili Manja Vukotica... zalosno je da svaka nova vlast menja urednike kako im se cefne! Politiku ne citam, ali znam ko su im kolumnisti, da pisu i Vukadinovic i Antonic i Cane i Marko Vidojkovic i Zarkovic... takvu ekipu nije imala nijedna tv kuca ili novina, zar ne? A ne citam jer iz razloga sto su je upropastili 90ih godina nacisto i jos uvek se oporavlja! Jasnije?!A to sto se ti smejes na svasta to je tvoj problem, a suvise cenim neke pdf ovde da bih ti adekvatno odgovorio, da ne dodjes u iskusenje da zloupotrebis vlast :P
Link to comment

Политика се шминка за удају која, наводно, треба да буде у року од што пре. Тренутни генерални је ту само привремено, да испегла што се испеглати да. Као најизгледније прилике, фигурирају ВАЦ (тренутно власник 50% Политике НМ – за коју никоме није јасно шта ће јој оно М, кад јој се палета издања свела на само два дневна листа), и неизбежни Мишковић.Тада ће се, ваљда, прекинути ова пракса „Како дошли, тако и отишли”, која је само софистициранија варијанта крвне освете (главе не лете стварно, него фигуративно). Искрено, мислим да сам тако дочекао и испратио многе „пролазнике” и визионаре који дођу, направе шта направе, оду и оставе нас да исправљамо њихове брљотине. Уморан сам од свега тога, и иако немам појма ко ће на крају купити кућу, мислим да од њене приватизације свима може само да буде боље.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...