Jump to content
IGNORED

Sobno Bilje


Nicol

Recommended Posts

Imate li u životnom prostoru biljke i koje? Kako se brinete o njima? Imate zgodne onlajn izvore informacija?Osobno sam relativno nedavno otkrila užitak bavljenja zelenjavom (dok sam bila ultra-cool MF to mi je bila babinska zanimacija), s tim da mi je omiljeni dio prisađivanje, sa guranjem golih ruku u svježu zemlju, koje bi radila barem 3x godišnje (psihoanalitičari o ovoj mojoj želji sigurno imali mnogi komentar). U stanu imam uglavnom Dracene, Guzmanije i još par komada začinskog bilja. Ali novi mi je mezimac i otkriće Hedra helix ilitiga sobni bršljan. Moš ga gurnit u najmračniju špajzu, ne triba mu puno vode, a veseli ti se kad dođeš doma i raste kao blesav. Btw. imam i vrhove koje ću šišat, ako netko hoće mladice za prisadit dajem ih u dobre ruke... Kako vaši mali zeleni?

Link to comment
kaktus
linčino :) recimo, meni su dracene marginate jako drage i lipo izgledaju u prostoru 6268.jpgimaju, čini mi se, tropsko podrijetlo, izgledaju malo palmoidno, boja znaju bit od potpuno zelenih do skoro smeđih. ima ih svih veličina. ja ih držim u sobi, nisu kraj prozora, dobro im ide. recimo, da im 2x tjedno daješ vode, u vrh glave. i presađivanje recimo jednom godišnje, svakog proljeća :D
Link to comment

sanseverija, ili sabljaima mini varijanta, koja je meni leparaste u najzadimljenijim i najmracnijim novosadskim i karlovackim kaficima, tako da znam da je zilavaove mini skroz lepo izgledaju, bokore se i deluju pomalo zbunastodruga varijanta je paprat, ali ona ne voli previse svetlosti, mada ocekuje vlagubiraj spasojU

Link to comment

Hvala na korisnom linku, iako riskiramo da se znatan broj forumaša stihijski odlije na biljni forum :) Zanima me što radite sa sobnim biljem u zimskim mjesecima kad raspale sa centralnim? Jel ih odmičete od radijatora ili značajnije zalijevate?

Link to comment
Zanima me što radite sa sobnim biljem u zimskim mjesecima kad raspale sa centralnim? Jel ih odmičete od radijatora ili značajnije zalijevate?
Odmičem od radijatora, obavezno.I prskam dosta onom špricalicom. Kao i leti kad su vrućine.
Link to comment
hocu da zapatim nesto po kuci, nesto sto ne zahteva puno svetlosti i ljubavi.sta preporucujet a da nisu zena, pecurka, mahovina ili plesan?
marihuana.A može i onaj Adam ili kako se već zove, samo moraš da ga zalivaš.
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...