Jump to content
IGNORED

Polufinala SP

Dalje idu  

65 members have voted

1. 1. Srbija-Kanada

2. 2. USA-Nemacka

Recommended Posts

Srbija - Kanada

USA - Nemacka

definitivno cetiri ekipe koje su najvise pokazale na turniru

za razliku od 1/4 deluje da nema toliko izrazitih favorita

Po kladionicama tj. kladiocima na obe utakmice postoje veliki favoriti. 

1.5 Kanada - Srbija 2.7

5.1 Nemačka - SAD 1.18

Po meni su oba favorita precenjena, našu tekmu vidim kao 50-50, a Murika mi jeste favoriti ali ne izraziti. Šreder je bio skandalozno loš danas pa Nemci nisu izgledali dobro, ali sa njegovom vrhunskom partijom mogu da pariraju amerima. 

• +1 1
3 minutes ago, mmajst0r said:

Realno je Letonija pokazala vise od nas (do sada) 

moguce

nije ni toliko bitno na kraju krajeva

svakako su odigrali vrhunski turnir, pogotovo sto su igrali bez najboljeg igraca

imali su paklen raspored, ubedljivo najtezi na turniru

USA je svakako favorit protiv nemacke, ali daleko od toga da nemci nisu bez sansi, ja mislim da bi lako mogli i nemci u finale

odlicno su popunjena ekipa, imaju jako dobre visoke igrace i mogla bi USA imati ozbiljne probleme sto u skoku, sto u odbrani tih igraca

takodje, nemcima mnogo znaci povratak mladjeg vagnera, ako ne trenutno, onda vrlo brzo najboljeg igraca nemaca

sruder ih je nosio ceo turnir i tesko da ce ponoviti losu utakmicu kao danas

Kanadjani i mi, ne mogu biti objektivan, ali mislim da smo tu negde ili makar blizu kanadjana

oni imaju tu grupu od 7-8 NBA igraca koji su po individualnom kvalitetu ispred nas, ali na nasoj strani bi trebala biti fiba pravila koja sigurno vise odgovaraju srbiji, daleko vise iskustva u takvoj kosarci, timska igra i milutinov za kog mislim da kanadjani nece imati adekvatn odgovor

bogdanovic ce morati biti na svom najvisem nivou, bojim se da ce ga ozbiljno pritiskati svih 40 minuta, a kao ekipa opet moramo isparirati u skoku fizicki dominantnim kanadadjanima

• +1 5

Ja mislim da nas je sve kao i uvek ponela euforija. Tesko ce biti ponoviti utakmicu gde nam je 10 igraca odigralo nas vom ili visem nivou. Ocekujem da osakate Milutinova licnim, prebiju Bogdanovica i fizicki poniste ostatak ekipe. Voleo bih da debelo gresim.

• +1 6
4 minutes ago, bags said:

Ja mislim da nas je sve kao i uvek ponela euforija. Tesko ce biti ponoviti utakmicu gde nam je 10 igraca odigralo nas vom ili visem nivou. Ocekujem da osakate Milutinova licnim, prebiju Bogdanovica i fizicki poniste ostatak ekipe. Voleo bih da debelo gresim.

Ako slovencima Prepelić može da nosi deo ekipi, jebem ga ako Gudura ne može kod nas...

Suštinski jednodimenzionalni Slovencii su se mlatili sa ovima baš dobro... Mi imamo bar 2 dimenzje u napadu... U odbrani, možemo i mi damlatimo, pa da vidimo...

Mene drži optimizam :D

• +1 1
18 minutes ago, bags said:

narocito tesko ce biti posto je kanada em daleko kvalitetnija individualno od litvanije, em potpuno drugacija ekipa

kanadjani su malo iza amerikanaca i daleko ispred ostalih gledajuci samo to

plus su atlete, dugackih ruku, kad su naspanovani mogu da zatvore svaki prolaz do kosa

ali ne igra samo individualni kvalitet, pogotovo sto su ovo fiba pravila po kojima oni ne igraju (koriste jednog igraca van nba)

srbija je pokazala da moze igrati vrhunsku timsku kosarku, sto u napadu, sto u odbrani, imamo igraca koji je vrhunski i u stanju je nositi napad, imamo vrhunskog centra koji igra odlican turnir i za kog kanadjani lako moguce nece imati adekvatan odgovor

kanada jeste blagi favorit, nema potrebe za euforijom, ali takodje daleko od toga da je srbija bez sansi

uostalom, izgubili su od brazila, sa spanijom igrali na jednu loptu, slovenija je dugo bila u utakmici

daleko od toga da su oni neka masina koja melje sve pred sobom

Edited by pbg12345
  • +1 4
46 minutes ago, bags said:

Bukvalno će nas drvoseče odvaliti od živora...

Edited by ronin

Kanada igra sa 7 igraca u rotaciji. Sedam dobrih, odlicnih igraca, ali opet. Imacemo vise vremena od njih za odmor i regeneraciju sto itekako moze biti znacajno u ovoj poslednjoj fazi turnira. Slusao sam Sagadina u onoj emisiji sa Duletom i Trifunovicem, dobro je primetio da apsolutno nemaju unutrasnju igru. Milutinov bi mogao da se 'gosti' ukoliko pronadjemo nacin da ih efikasno napadnemo ispod. Pokusati na svaki nacin uvesti jednog iz trojca SGA/Berret/Brooks u problem sa licnim greskama, idealno SGA, najlakse Bruksa. Nas tim overall je ipak iskusniji, ako pricamo o FIBA turnirima i ovakvim takmicenjima, sto opet u nekim situacijama moze proizvesti odredjene prednosti u psiholoskom i smislu pripreme...

Mi da uradimo sto je do nas, psiholoska priprema, nabrijanost, intenzitet igre kada istrcimo na parket, da se ne useremo fame "NBA igrac" (a ne znam zasto bi), pa da vidimo.

• +1 1
53 minutes ago, radisa said:

Ako slovencima Prepelić može da nosi deo ekipi, jebem ga ako Gudura ne može kod nas...

Suštinski jednodimenzionalni Slovencii su se mlatili sa ovima baš dobro... Mi imamo bar 2 dimenzje u napadu... U odbrani, možemo i mi damlatimo, pa da vidimo...

Mene drži optimizam :D

Pokusavam da zamisljam Guduru u Prepelic modu, al ne ide, stalno zapinje u mislima :cry:

• +1 1
  • Haha 4