Jump to content
IGNORED

Grupa L; Kanada, Španija, Brazil, Letonija

Recommended Posts

kakva zavrsnica

vratila se kanada iz ozbiljnog minusa

mozda su i prvi favoriti

imaju i fizike i duzine za ozbiljnu odbranu i vanserijskog talenta za napad

• +1 1
3 minutes ago, sasha said:

Neće, igraju protiv Letonije 

Zajeba se da izgubila je Letonija od Kanade u grupi.  Onda ce Luka da ih izbaci:)

Edited by Micko8
  • +1 1

Žao mi Španaca što su ispali. U trećoj četvrtini je izvrsno odigrala postava sa Diazom, Brisuelom, Fernandezom, Garubom. Pre svega u odbrani je igra Španije dobila na agilnosti. Ali to je postava koja ne može odigrati ni celu četvrtinu u takvom ritmu. Fernandez zbog godina. Brisuela je prodoran, ali i on se na kraju zamorio. Kanađani su ipak ovde jači i uspeli su da prelome utakmicu u poslednjoj četvrtini. Španci nisu mogli da priđu košu i opet se išlo na kraju na Vili Ernangomeza. Skariolo potrošio sve tajmaute na kraju, ali je uspeo da održi utakmicu na jednoj lopti. Bilo bi sjajno da je Abrines ubacio...

Vidim da nema mnogo simpatija za Špance. Ja sam u principu imao poštovanja za njihovu dominaciju tokom prethodnih skoro 20 godina. I mislim da je sve to prilično zasluženo. Osim toga igrali su košarku kakvu sam rado gledao. Takmičarski, raznovrsno i inteligentno. I mislim da su dosta doprineli da se košarka malo sačuva od čisto atletskih sposobnosti i drvosečke snage.

Recimo, stil koji imaju Litvanci nikako ne volim. Bijenje i jurnjava po terenu, uz prangijanje na koš u svakoj prilici. Mislim, taj stil donosi rezultat. Gledam da su to usavršili toliko da ne prave ni previše faulova, a dobro se makljaju. Zato volim kada ih neka inteligentna i tehnički potkovana ekipa stavi u džep.