Mindaugas Žukauskas Posted September 13, 2022 Share Posted September 13, 2022 1 minute ago, Ted said: meni se čini da je onaj spiker u dvorani to izgovarao kao Šruder. Pa valjda mi znamo kako se izgovara, a ne Nemci Link to comment
aram Posted September 13, 2022 Share Posted September 13, 2022 2 minutes ago, Lancia said: Shoder to može Link to comment
Mindaugas Žukauskas Posted September 13, 2022 Share Posted September 13, 2022 44 minutes ago, MeanM@ said: Nema nista slabije saigrace od Luke, ima ozbiljnog trenera, a nesto tu opet fali. Da nije caka u tome što jedino Luka koliko toliko ima ozbiljne evropske košarke u nogama 2 Link to comment
Ted Posted September 13, 2022 Share Posted September 13, 2022 Just now, Mindaugas Žukauskas said: Pa valjda mi znamo kako se izgovara, a ne Nemci jbg. ne mogu da tvrdim ništa, Nemački ne znam. znam ko zna pa ću da pitam sutra. ako se setim Link to comment
Ptica trkacica Posted September 13, 2022 Share Posted September 13, 2022 (edited) 13 minutes ago, aram said: Ako bi mogli samo da prestanete da me nervirate sa Šruder i Šroder bio bih vam vrlo zahvalan. Ö, OE — trans. e (nem. Göttingen, Goethe — Getingen, Gete) Šoder lista Edited September 13, 2022 by Ptica trkacica 1 Link to comment
Heaviside Posted September 13, 2022 Share Posted September 13, 2022 ima nas milion ovde koji znamo. usta za o, izgovoris e. zvuci slicno kao "burning", "girl" ili "world". na srpskom je pravilo da je e. nekada ako neko specificno izgovara moze da zazvuci kao u, ali nije to ispravno. pocetnici nekada prave gresku pa izgovaraju tako. 1 1 Link to comment
jezovuk Posted September 13, 2022 Share Posted September 13, 2022 Reče Šareni 300-500 puta da Šruder sam insistira da ga tako zovu... 1 Link to comment
Mindaugas Žukauskas Posted September 13, 2022 Share Posted September 13, 2022 1 minute ago, Ptica trkacica said: Ö, OE — trans. e (nem. Göttingen, Goethe — Getingen, Gete) Znači iako Nemci izgovaraju Šruder, kod nas se transkribuje Šreder. Isto kao Burt=Bert Lankaster Link to comment
Ptica trkacica Posted September 13, 2022 Share Posted September 13, 2022 (edited) 2 minutes ago, Mindaugas Žukauskas said: Znači iako Nemci izgovaraju Šruder, kod nas se transkribuje Šreder. Isto kao Burt=Bert Lankaster Da. Za svaki jezik imamo pravila transkripcije. Evo kako oni izgovaraju. A mi transkribujemo sa E. Edited September 13, 2022 by Ptica trkacica 1 Link to comment
Heaviside Posted September 13, 2022 Share Posted September 13, 2022 ne izgovaraju nemci ö kao u. mozda na nekom dijalektu, ali u principu ne. objasnio sam iznad, 2 Link to comment
MeanM@ Posted September 13, 2022 Share Posted September 13, 2022 Da nije caka u tome što jedino Luka koliko toliko ima ozbiljne evropske košarke u nogamaKhm, pa rekoh ranije, mozda, samo mozda, Janisu fali malo fine motorike za evropsku kosarku. Ovo je samo odgovor na konst da mu nista ne fali.Sent from my SM-G970F using Tapatalk Link to comment
Ptica trkacica Posted September 13, 2022 Share Posted September 13, 2022 @Mindaugas Žukauskas Svaka katedra na Filološkom ima priručnik za transkripciju svog jezika na srpski. Koga zanima, mnogo toga sada ima i na netu. I izgovor i transkripcija. 1 Link to comment
freakns Posted September 13, 2022 Share Posted September 13, 2022 Obst i Wagner celo prvenstvo sutiraju ko posednuti. danas su samo nastavili. na 50% su a sutiraju 5 trojki po mecu. Grci odbrambeno razocarali kao i mi. Itudis treba natrag ko Robije na casove. ne mozes da igras sa Giannisom i jos dva zidara koji su kao odlicni odbrambeni a da ti Nemci natrpaju 107. ne ide batice. 1 Link to comment
Recommended Posts