Jump to content
IGNORED

Vaše dete i korona iz dana u dan


Hermetico

Recommended Posts

Otvaram topik posvećen mentalnom zdravlju dece i tinejdžera u doba pandemije. Pametni sadržaji, interaktivni programi, zapažanja roditelja i profesionalaca. Ko ima potrebu da kuka ili se hvali, to je skroz ok. Interesovanje za rad sa decom, pre svega onlajn, je nikad veće. Traže roditelji, traže i deca (petaci su danas tražili onlajn nastavu tokom raspusta, dobili, eno ih pišu komentare usred vikenda zahvaljuju se). Kakvi su vaši utisci? 

Edited by Hermetico
  • +1 1
Link to comment

Ako je dovoljno slično, brišite ovu. Ja sam mislio kao Psihološke posledice za decu (i kako ih sprečiti). Pošto se odužilo neodređeno, slutim nove trendove u ponašanju, obrazovanju, osećanjima. Ali ionako sam pokrenuo u napadu altruizma, skroz mi ok da se briše ili doda ovaj post na 2-8 nedelja. Kako god vi mislite. Izvinjavam se ako sam nekom napravio poso. 

Link to comment

Dve mame su pokrenule sajt, u želji da naprave zajednicu ljudi koji bi pisali o sličnim temama u i van pandemijskog konteksta. Ali trenutno smo u pandemijskom, 

 

Osjećaj neizvjesnosti, koji u ovoj novoj globalnoj krizi preovladava, možda je sa djecom ovog uzrasta i najlakše prebroditi. Njihov svijet je još uvijek mali. Djeci je u toj situaciji, prije svega, potrebno potvrditi da je njihov osjećaj ispravan, da se dešavaju neke nove stvari, objasniti im nove događaje na njima razumljiv način. Potrebno je da se pobrinemo da oni imaju i praktikuju bar neku vrstu kontrole unutar svoje porodične grupe i unutar situacije u kojoj se nalaze, kako bi mogli da naprave balans u odnosu na sve ono što ne mogu kontrolisati. Dajte im da izaberu šta će obući, šta će jesti za doručak, neka odaberu koji film ćete gledati ili čega ćete se igrati. Kada razgovarate sa djecom, ne plašite se što nemate sve odgovore, sama činjenica da ste tu, da obraćate svoju pažnju na njih i da unutar vaše male grupe oni mogu da upravljaju nekim stvarima, učinit će ogromnu promjenu koja će umanjiti osjećaj neizvjesnosti i nesigurnosti.

 

https://www.kidsarebored.org/sr/hotTopics/aktuelno/roditeljstvo/mala-deca-i-pandemija

Edited by Hermetico
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...